Circuit CAZANELE DUNARII - HERCULANE - CASCADA BIGAR

Circuit CAZANELE DUNARII - HERCULANE - CASCADA BIGAR

-4%

1 Decembrie la Herculane si Cazanele Dunarii - Circuit 5 zile autocar

 

Manastirea Horezu - Culele de la Maldaresti - Herculane - Drobeta - Orsova - Cascada Bigar - Castelul Hunedoara - Ulpia Traiana Sarmizegetusa - Biserica Densus - Manastirea Tismana - Ansamblul Brancusi Targu Jiu

 

Perioada: 27.11 - 01.12.2020

 

Tarif:
Loc în camera dublă: 1110 lei/pers.

Supliment single: 295 lei
Copil 6-11.99 ani: 1070 lei

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse
  • Important

Ziua 1 -27.11: BUCUREȘTI - Man. HOREZU - Culele de la MALDARESTI - HERCULANE (cca. 420 km)
Intalnire cu ghidul la ora 05:30 in parcarea din fata Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) Plecare la 06:00 spre Pitesti -Targu Jiu -Herculane. Pe traseu, vizitam Manastirea Horezu (ctirorie a domnitorului martir Constantin Brancoveanu) o bijuterie arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Continuam vizitele la Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. Seara sosim in Herculane, pentru cazare si cina la hotel Ferdinand 3*** (sau similar).


Ziua 2 -28.11: HERCULANE - CASCADA BIGAR - MORILE de apa de la RUDARIA (cca. 170 km)
Dupa micul dejun, timp liber in statiune, sau optional (65 lei/pers) excursie la Cascada Bigar si Morile de Apa Rudaria). Pornim spre una din “minunile” naturale ale Banatului -Cascada Bigar, strabatand Parcurile Naturale Domogled si Cheile Nerei. Ascunsă în Munții Aninei, Cascada Bigăr este într-adevăr spectaculoasă prin forma sa și covorul de mușchi care cucerește pe oricine, reprezintand un fenomen natural unic în lume. Având forma unui con, cascada are o înălțime de cca. 8 metri și are ca sursă un izvor de apă subterană al raului Minis, care se scurge pe un perete calcaros. Ne indreptam apoi spre localitatea Eftimie Murgu, la Cheile Rudariei, unde vom vizita cel mai mare ansamblu de mori de apa din sud-estul Europei. Mai simplu spus, acum există 22 de mori și fac parte din patrimoniul național. Fiecare moară e arondată unor numere de casă și există un orar astfel încât fiecare casă arondată să-și poată măcina grânele. Ne intoarcem la Herculane pentru masa de pranz apoi iesim la o plimbare prin Herculane. Seara, cina si cazare.


Ziua 3 -29.11: Castelul CORVINILOR - Ulpia Traiana SARMIZEGETUSA - Biserica DENSUS - Herculane (cca. 375 km)
Mic dejun. Timp liber in Herculane, sau optional (145 lei/pers) excursie in Tara Hategului si Hunedoara. Dimineata ne indreptam catre Castelul Corvinilor (sec. XIV), transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde ne vor incanta: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Apoi admiram Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, situată la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac. Se pot observa ruinele amfiteatrului, ale Templului zeitei Nemesis si ale Forului lui Traian. Spre seara, intoarcere la Herculane pentru cina si cazare.


Ziua 4 -30.11: HERCULANE - DROBETA - ORSOVA (cca. 140 km)
Mic dejun. Timp liber in statiune, sau optional (65 lei/pers), excursie catre Drobeta, vom vizita Cetatea Severinului, datata din secolul al XIII-lea si asezata in apropierea Dunarii. Ne continuam, apoi traseul spre Orsova, ne plimbam pe Defileu Dunarii si admiram Golful Mraconia, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal si Tabula Traiana, aici fluviul ne va oferi un peisaj de poveste. Dupa-amiaza ne intoarcem la hotel, servim masa de pranz. Seara, cina traditionala cu vin si tuica si program muzical (cu DJ).


Ziua 5 -01.12: HERCULANE - Man. TISMANA - TARGU JIU - BUCURESTI (cca. 400 km)
Dimineața, după micul dejun, pornim catre Man. Tismana, cel mai vechi asezamant monahal inca functional din Tara Romaneasca, construita in stil bizantin in sec al XIV-lea, de catre Cuviosul Nicodim. Acesta a înființat la Tismana prima școală din țară de caligrafi și copiști de cărți bisericești în diverse limbi, dintre care se recrutau viitorii episcopi, mitropoliți si functionari pentru cancelariile domnești și boierești. Tot aici a fost locul unde Tudor Vladimirescu a organizat revolat antifanariota, iar in 1944 in pestera de langa Manastire a fost ascuns Tezaurul Bancii Nationale a Romaniei, peste 200 de tone de aur. Continuam spre Targu Jiu, cel mai mare oras din Gorj, care a dat Romaniei numeroase personalitati: C-tin Brancusi, Ghe. Magheru, Ecaterina Teodoroiu si Tudor Vladimirescu. Vizitam aici ansamblul sculptural C-tin Brâncuşi, un omagiu adus eroilor jertfiţi în primul război mondial şi care cuprinde: Poarta Sărutului, Masa Tăcerii şi Coloana Infinitului. Sunt singurele creaţii brâncuşiene situate în aer liber şi străbat oraşul pe o axă de peste un kilometru. Dupa amiaza pornim catre Academia Militara din Bucuresti, unde ajungem seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

- Transport cu autocar climatizat, clasificat
- 4 cazari cu MD, 2 pranz si 3 cine in hotel Ferdinand 3*
+ Cina festiva cu vin si tuica si program muzical (cu DJ)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

- Asigurare storno si vizitele optionale.
- Intrari la obiective (inclusiv pentru optionale) si ghizii locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras la fiecare cazare (se achita cash de catre turisti)

 

TRANSFER CONTRA COST din Constanta: 14 euro/pers./sens

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 25 lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 30 pers. (25-29 persoane) se va achita un supliment de 45 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

 

In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de
retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:
a) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu
minim 30 de zile inainte de plecare).
b) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de
plecare/intrare.
c) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de
plecare/intrare.

 

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale