Stiri

12/12/2018 Un oraş din România, în lista celor mai COOL destinaţii pentru 2019 Printre atracţiile care sunt considerate de specialişti ca esenţiale pentru turismul anului...detalii »06/12/2018 Destinatii fabuloase pentru un Revelion de neuitat Vremurile în care turiștii români tânjeau după o călătorie pe...detalii »05/12/2018 Portugalia, cea mai bună destinaţie turistică din lume Portugalia a fost realeasă "Cea mai bună destinaţie turistică din lume" pentru...detalii »22/11/2018 Cele mai fotografiate destinatii turistice in 2018 Tulum, în Mexic, este locul pe care l-au căutat cei mai mulţi bloggeri şi influenceri...detalii »16/11/2018 Direct Aeroport: Transferurile Constanta - Aeroportul Henri Coanda, 30% DISCOUNT de preț! Direct Aeroport sărbătorește CENTENARUL MARII UNIRI cu o mare REDUCERE DE PREȚURI...detalii »

Un oraş din România, în lista celor mai COOL destinaţii pentru 2019[12/12/2018] 

Printre atracţiile care sunt considerate de specialişti ca esenţiale pentru turismul anului viitor, se numără peisaje urbane futuriste, arhitectură modernistă dar şi păduri luxuriante şi zone de viaţă sălbatică reabilitate.

 

Prima destinaţie pe care mizează lista National Geographic este Setouchi. Oraşul japonez este considerat o alternativă fericită la aglomeraţia din metropolele foarte căutate din arhipelag în condiţiile în care aici este programată Cupa Mondială la rugby în 2019.

 

Antarctica îşi face apariţia printre destinaţiile turistice deoarece în 2019 se aniversează 200 de ani de la expediţia lui William Smith din 1819. Iar aniversarea vine cu o croazieră programată cu un vas care reia dimensiunile ambarcaţiunii de acum două secole pentru 100 de pasageri. Traseul va include vâslitul alături de balene şi vizite în coloniile de pinguini, dar şi tabere nocturne pe calota polară.

 

Cunoscut mai degrabă ca oraş industrial, Pittsburgh, din Statele Unite ale Americii, este reintrodus în circuitul turistic de o expoziţie dedicată călătoriei pe lună cu Apollo 11 la Centrul de Istorie Heinz şi de cea mai veche expoziţie internaţională de artă contemporană care va aduna 32 de artişti din întreaga lume la Carnegie Museum of Art.

 

Corsica a devenit tot mai accesibilă pe măsură ce s-au înmulţit legăturile aeriene oferite de companiile de pe continentul european. Întâlnirea dintre cultura franceză şi cea italiană oferă un profil special insulei celebre pentru vremea blândă şi atracţiile culinare spectaculoase. Asta dacă nu ţii neapărat să vezi unde a copilărit Napoleon Bonaparte, de la a cărui naştere se sărbătoresc 250 de ani în 2019.

 

Cambodgia combină hotelurile luxoase, templele şi ruinele pierdute în junglă. Două noi complexuri ecologice vor fi inaugurate în insule: Alila Villas Koh Russey şi Six Senses Krabey Island, cu peisaje mirifice şi tratamente de relaxare personalizate.

 

San Miguel de Allende, în Mexic, este numită Capitala Culturii Americane în 2019. Localitatea aflată pe lista UNESCO din 2008 este una dintre metropolele care combină turismul cu mediul creativ dezvoltat în galeriile şi cafenelele din oraş.

 

West Yorkshire a revenit în atenţia turiştilor datorită sculpturii. Aici este programată în 2019 o trienală de sculptură unde principalele atracţii sunt aduse de The Henry Moore Institute, Leeds Art Gallery, The Hepworth Wakefield and Yorkshire Sculpture Park, din iunie până în septembrie. În apropiere, lângă Wakefield, se găseşte şi muzeul minelor din Anglia.

 

Hong Kong este oraşul definit ca o metroplă cu ambiţii artistice. Parcurile de artă din zona Victoria de pe cheiul de la Kowloon se numără printre atracţiile oraşului. Galeriile de artă şi grădinile în care se practică tai chi oferă o varietate de opţiuni care au reinventat oraşul. În plus, aici s-a deschis o nouă instituţie dedicată operei cantoneze ca şi un muzeu dedicat artei contemporane, M+. Un nou centru de interes pentru turişti a devenit Tai Kwun, o fostă secţie de poliţie, închisoare şi judecătorie transformată în ultimii ani într-un hot-spot cultural cu galerii de artă, baruri şi restaurante.

 

Zimbabwe e văzut mai ales ca o oportunitate. După moartea lui Mugabe, noul preşedinte, Emmerson Mnangagwa, a anunţat că are de gând să investească în turism. În ciuda turbulenţelor politice şi economice, siguranţa turiştilor nu ar fi fost afectată.

 

Guyana a devenit mai accesibilă în ultimii ani, cu toate că numărul de 3.500 de turişti pe an nu este tocmai o mândrie. Fosta colonie britanică ( aături de Surinam şi Guyana franceză) are legături directe cu Miami şi New York. Printre atracţiile sale se numără cascadele Kaieteur şi Potaro.

 

Oslo, în Norvegia, este considerată capitala futuristă a ecologiei începutului de secol XXI.

 

Asmara, în Eritrea revine între preferinţele turiştilor după ce ţara a semnat acorduri de pace cu Etiopia şi Djibouti, iar aventura şi arhitectura sunt atracţiile propuse de ţara africană.

 

Kwazulu Natal, în Africa de Sud, este noul centru de interes pentru amatorii de safari. Plajele şi incursiunile în mijlocul hoardelor de elefanţi şi între rinoceri din parcul Hluhluwe-Imfolozi sunt deja subiecte de discuţie pentru turiştii în căutare de locuri exotice.

 

Bhutan este considerat ţara în care rata fericirii declarate de cetăţeni este cea mai înaltă. Poate un motiv este şi faptul că numărul turiştilor este limitat prin intermediul unei taxe de până la 250 de dolari de persoană, pe zi. În 2019 aici se deschid câteva noi hoteluri care îşi dedică activitatea protejării naturii.

 

Dundee este singurul oraş în afară de Londra care găzduieşte un muzeu V&A Museum (Victoria and Albert). Instituţia de design este amplasată din septembrie 2018 în apropierea unei faleze a cărei reabilitare încă nu s-a încheiat, dar pentru care s-a alocat o sumă de un miliard de lire.

 

Uganda oferă turiştilor ocazia de a admira gorilele în sălbăticie. Preţurile pentru expediţiile pe urma gorilelor au crescut în Rwanda, de la 750 de dolari la 1.500 de dolari. Uganda a ales să menţină un plafon de 600 de dolari pentru un permis până la mijlocul anului 2019. În acelaşi timp, sunt oferite condiţii de cazare de lux pentru turişti şi nu mai puţin de 20 de familii de primate sunt accesibile în parcurile naturale din zonă.

 

Matera, în Italia, este Capitală Europeană a Culturii în 2019 astfel că de la grotele preistorice la bisericile săpate în stâncă până la concertele şi galeriile contemporane, atracţiile oraşului sunt pregătite pentru un an intens.

 

Indonezia este o destinaţie căutată de cei care îşi doresc să marcheze 150 de ani de la publicarea volumului semnat de Alfred Russel Wallace, ¨The Malay Archipelago¨, care a explorat diferenţele uriaşe în fauna unor zone apropiate din Indonezia.

 

Oraşul românesc pe care cei de la National Geographic îl văd completând lista de destinaţii cool ale anului 2019 este Sibiu. Gastronomia recomandă oraşul, pentru că acesta va face parte din regionala europeană de specialitate. De-a lungul anului, Sibiul va beneficia de o serie de evenimente culinare care numără târguri, turnee şi festivaluri care vor promova diversitatea gusturilor din zonă. Zidul oraşului, păstrat timp de opt secole ca şi muzeul Brukenthal, deschis în 1817, se numără printre lucrurile care fac din Sibiu o destinaţie demnă de atenţie pentru cei care îşi planifică drumurile din 2019.

 

Contactează acum consilierii de turism ai ICAR TOURS pentru a obține cele mai bune oferte de cazare și transport în destinațiile dorite!

 

46291374_1927374780714768_7588912697534578688_o.jpg (672 KB)

 

Sursa: Mediafax

 

 

Destinatii fabuloase pentru un Revelion de neuitat[06/12/2018] 

Vremurile în care turiștii români tânjeau după o călătorie pe continentele îndepărtate s-au dus, iar astăzi ofertele de sejururi în țări exotice precum Thailanda, Hong Kong sau Dubai au intrat în topul destinațiilor preferate.

 

„Românii sunt o nație dăruită de Dumnezeu cu darul curiozității, al plăcerii de a descoperi locurile frumoase ale lumii, știu să petreacă momentele fericite ale vieții, sunt companioni foarte doriți în locațiile destinate turismului, prin urmare avem pregătite o mulțime de oferte de petrecere a Revelionului în locuri absolut deosebite” a declarat Cristian Bărhălescu, managerul Icar Tours.

 

Vă invităm să descoperiți ofertele speciale de Revelion pe site-ul nostru și să începeți Noul An cu zâmbetul pe buze!

 

fireworks-3228846_960_720.jpg (257 KB)

Sursa: Constănțeanul

 

 

Portugalia, cea mai bună destinaţie turistică din lume[05/12/2018] 

Portugalia a fost realeasă "Cea mai bună destinaţie turistică din lume" pentru al doilea an consecutiv la gala World Travel Awards, desfăşurată pe 1 decembrie chiar la Lisabona.

 

Anul trecut, Portugalia a obţinut cifre record în acest sector cu 24,1 milioane de turişti, iar anul acesta se îndreaptă spre "o creştere de 12 %", a declarat responsabila Turismului, Ana Mendes Godinho. În 2017, volumul de facturare în sectorul turistic, care presupune 10 % din PIB Portugaliei, a fost de 15 miliarde de euro, iar între ianuarie şi octombrie veniturile din turism au crescut cu 1,5 miliarde de euro.

 

La premiul "Cea mai bună destinaţie turistică din lume" aspirau, printre altele, ţări precum Africa de Sud, Brazilia, SUA, Grecia, India sau Spania.

 

Diversificarea este, potrivit titularei turismului, una din cheile de succes ale Portugaliei, mai ales datorită extinderii rutelor aeriene care leagă statul portughez de mai multe ţări. S-a extins astfel piaţa pentru ţări ca Japonia, Canada, Brazilia sau China.

 

Turismul religios este o altă miză a Portugaliei pentru a continua creşterea acestui sector. A fost astfel creată o platformă pentru promovarea pelerinajelor la Fatima, care în 2017 a atins cifra de 9,5 milioane de vizitatori, drumeţiile prin Camino de Santiago sau zonele de mare influenţă iudaică.

 

În 2018, turismul a cunoscut un avânt în toate regiunile Portugaliei, în oraşe ca Oporto, Lisabona, în regiunea Centro, Alentejo sau Algarve, alături de destinaţiile insulare.

 

portugal-839817_960_720.jpg (327 KB)

Sursa: Hotnews

 

 

Cele mai fotografiate destinatii turistice in 2018[22/11/2018] 

Tulum, în Mexic, este locul pe care l-au căutat cei mai mulţi bloggeri şi influenceri în 2018. Pe lângă cafenelele şi restaurantele pitoreşti, plajele cu nisip alb şi piscinele ascunse de vegetaţia luxuriantă ca şi ruinele străvechi au atras atenţia celui mai mare număr de utilizatori ai reţelei instagram. Cel mai fotografiat loc pare să fi fost Azulik, un complex turistic ecologic, unde perspectiva de la înălţime deasupra apelor mării şi vilele din lemn oferă turiştilor ocazia de a se bucura de vacanţe orientate spre diferite categorii de preţuri, de la cele mai accesibile, la condiţii de lux sau dedicate exclusiv adulţilor.

 

Canalele din Amsterdam au fost vedete pentru imaginile încărcate online, ofertele de închirieri de biciclete din metropola olandeză şi întâlnirea spectaculoasă dintre istoria oraşului şi influenţele contemporane fiind argumente atrăgătoare pentru spectacolul vizual căutat pe reţelele de socializare.

 

Insulele greceşti au continuat să atragă tot mai mulţi turişti. Anul 2018 a fost un an cu recorduri pentru turismul grecesc. De la petreceri, la relaxare pe insula Corfu ori plimbări prin satele din Santorini, albul clădirilor şi nuanţele de albastru ale cerului şi mării au devenit deja mărci inconfundabile ale unei vacanţe în Grecia.

 

Portugalia a avut momentul ei în 2018. Plajele şi satele presărate de-a lungul coastei din Sud, la Algarve fiind căutate din greu. Imagini cu stâncile şi peşterile din Benagil au apărut măcar o dată în căutările celor mai mulţi dintre cei care au conturi pe o reţea socială sau alta.

 

Atracţia pe care o exercită Marrakech, din Maroc, are magia ei, iar secvenţele foto surprinse pe străzile întortochiate ale oraşului şi în Piaţa Centrală au reflectat acest lucru şi pe Internet. Tururile pe spatele cămilelor, drumurile spre muntele Atlas şi popasurile în deşert au avut momentele lor de glorie vizuală pentru turiştii acestui an.

 

Gold Coast, în estul Australiei, este celebră ca un loc care include şi zone de petreceri nebune, în Surfers Paradise, dar şi kilometri de plaje şi trasee prin păduri luxiriante presărate cu cascade potrivite pentru cei care caută locuri liniştite.

 

Şi imaginile din Istanbul au fost la mare căutare pentru călătorii din 2018. Oraşul în care istoria a două continente se face simţită pare să fi fost surprinsă cel mai bine de la barul de pe acoperişul hotelului Four Seasons de la Sultanhamet.

 

Lista locurilor care au dat ocazia celor mai spectaculoase fotografii puse în circulaţie de utilizatorii internetului poate continua cu Lacul Albastru (Blausee) din Alpii Elveţieni, Banana Beach din Puhket, în Thailanda, Fornalutx, micul sat din Mallorca, Lisabona, Muntele Otemanu din Bora Bora, terasele din Dubrovnik, Croaţia, coborând în Marea Adriatică şi Drumul Celor Trei Vârfuri din Olomana, în Hawaii.

 

https-2f-2fblogs-images-forbes-com-2ftrevornace-2ffiles-2f2015-2.jpg (63 KB)

Sursa: Mediafax

 

 

Direct Aeroport: Transferurile Constanta - Aeroportul Henri Coanda, 30% DISCOUNT de preț![16/11/2018] 

Direct Aeroport sărbătorește CENTENARUL MARII UNIRI cu o mare REDUCERE DE PREȚURI dedicată CLIENȚILOR FIDELI pentru transferurile la aeroport pe relația Constanța – Aeroportul Henri Coandă (Otopeni)!
Compania de transport tip shuttle bus a anunțat 30% DISCOUNT la prețuri începând de sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 00.00, pentru toți cei care au călătorit cel puțin o dată cu Direct Aeroport!!!

„Esti deja client Direct Aeroport? PROFITĂ DE DISCOUNTUL CENTENAR!
Prețul transferului Gara Constanța – Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) este de 70 de lei!
REZERVĂ ACUM un transfer din Constanța spre Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), online pe www.direct-aeroport.ro sau la telefon 0371.503.503 disponibil non-stop.”

 

Direct CENTENAR.jpg (117 KB)

 

 

Opt recomandari perfecte pentru bilete de avion ieftine![14/11/2018] 

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinații europene:
● Rezervă zborul cu 69 de zile înainte pentru a găsi cele mai ieftine bilete în Europa – poți face economii de până la 56%.
● În general, biletele către destinații europene au cel mai ridicat preț atunci când le cumperi în ziua plecării.
● Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi pentru a zbura în Europa, iar sâmbăta, cea mai scumpă.
● În cazul călătoriilor în Europa, zborurile cu plecare după-amiaza au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

Patru recomandări pentru rezervarea zborurilor către destinații mondiale:
● Rezervă zborul cu 139 de zile înainte pentru a profita de cele mai ieftine bilete de avion în destinații mondiale – poți face economii de până la 38%.
● În general, biletele către destinații mondiale sunt cele mai scumpe atunci când le cumperi cu o zi înainte.
● Duminica este, de obicei, cea mai ieftină zi a săptămânii pentru a zbura în destinații din afara Europei, iar vinerea, cea mai scumpă.
● În cazul călătoriilor dincolo de granițele continentului european, zborurile cu plecare seara au cele mai mici tarife, în vreme ce zborurile la prânz sunt cele mai costisitoare.

 

destinatii.jpg (39 KB)

 

 

Turistii care ajung in Cluj vor plati o taxa de oras[13/11/2018] 

Începând cu 1 ianuarie 2019, cazarea în Cluj-Napoca va costa cu 5 lei mai mult, indiferent de unitatea de cazare aleasă, banii urmând să alimenteze un buget dedicat turismului, creat pe model european.
Taxa de turism funcționează de ani buni în țări ca Italia, Franța și Spania. În Italia, taxa variază între 0,50 eurocenți și 7 euro, în funcție de câte stele are hotelul unde este achitată.
"Anul trecut am avut una dintre cele mai mari afluențe de turiști. Am avut peste 470.000 de sosiri și 870.000 de înnoptări în Cluj-Napoca", a declarat Marius Oprea, reprezentant Centrul de Turism Cluj-Napoca.
Primăria din Cluj-Napoca se așteaptă să strângă din această taxă peste 4 milioane de lei pe an.

 

cluj.jpg (35 KB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost finalizata cea mai inalta cladire din Europa[04/11/2018] 

lakhta-center-4.jpg (41 KB)

 

Un zgarie-nori inalt de aproape jumatate de kilometru a fost finalizat in orasul St. Petersburg din Rusia, la sase ani de la inceperea constructiei. E cea mai inalta cladire nu doar din Rusia, ci din intreaga Europa.


Ridicat in nordul orasului, imobilul cu 87 de etaje si inalt de 462 de metri va gazdui sediul companiei de stat Gazprom, arata Moscow Times. Ca o comparatie, Empire State Bulding din New York are o intaltime de 381 de metri.

 

Lakhta Center, cum se numeste imobilul, va fi inaugurat in a doua jumatate a anului viitor. Pe langa sediul Gazprom, va gazdui un centru educational, o zona pentru expozitii, un centru sportiv, unul medical, un parc tematic pentru copii, o platforma de pe care va putea fi admirat peisajul, dar si cafenele, magazine, zone de distractie, cinematografe etc. - un adevarat oras in miniatura, pe verticala.

 

Sursa: www.wall-street.ro

 

 

Cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi in 2019[04/11/2018] 

muntenegru.jpg (134 KB)

 

Ti-ai facut lista de calatorii pentru anul 2019? Daca da, uite cu ce destinatii noi o poti completa, iar daca nu, vezi cateva orase cu care poti sa-ti incepi anul. Forbes a realizat un top cu cele mai frumoase locuri pe care sa le vizitezi anul viitor, recomandate de cunoscuti experti in calatorii.

 

Ei au ales aceste locuri pentru ca au fost acolo si considera ca sunt cele mai frumoase locuri, pe care merita sa le vizitezi cat mai curand.

 

1. Anguilla, Caraibe
2. Los Cabos, Mexico
3. Kenya
4. Muntenegru
5. Placencia, Belize
6. Islanda
7. Havana, Cuba
8. Ljubljana, Slovenia
9. Polonia
10. Alicante, Spania

 

 

Icar Tours Litoral si Transfer Direct Aeroport, premiate de CCINA[02/11/2018] 


diploma Icar Tours Litoral.jpg (1.79 MB)

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a organizat în data de 1 noiembrie 2018, cea de-a XXV-a ediţie a Festivităţii “Topul judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa 2017”, cel mai important eveniment anual al comunităţii de afaceri din judeţul Constanţa.

 

Au fost premiate firme constănțe din şase domenii de activitate:

  • Cercetare - Dezvoltare şi High - Tech
  • Industrie
  • Agricultură, Silvicultură, Pescuit
  • Construcţii
  • Servicii
  • Comerţ
  • Turism

 

Cu acest prilej, CCINA a premiat ICAR TOURS LITORAL pentru activitatea desfășurată în anul 2017.

De asemenea, pentru activitatea din 2017, CCINA a premiat partenerul nostru TRANSFER DIRECT AEROPORT .

 

diploma Direct Aeroport.jpg (1.77 MB)

 

Mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor, dar și clienților, cărora le promitem în continuare cele mai frumoase vacanțe!

 

 

 

Tarom inaugureaza o cursa spre Odessa[01/11/2018] 

 

TAROM_YR-ASC_3.jpeg.jpeg (95 KB)

 

Compania Tarom a inaugurat in ultima zi de octombrie un zbor spre Odessa, urmand ca in fiecare saptamana sa aiba trei curse catre aceasta destinatie. Zborul incearca sa duca atat turisti romani catre Odesa, cat si sa atraga turisti ucrainieni pentru city break-uri in Bucuresti, dar si catre ta Europei de Vest, care vor sa ajunga acolo cu escala in Capitala tarii noastre, scrie profit.ro

 

Cursa va fi operata initial cu un avion de tip ATR 72, cu 48 de locuri, dar capacitatea ar putea fi marita daca va exista cerere suplimentara, spune Cristian Blana, consilierul directorului general al Tarom.

 

"Tarom este intr-o perioada de dezvoltare, in 2018 deschizand 14 rute noi, dintre care 7 sunt interne si urmeaza sa zburam si la Arad. Estinderea noastra externa catre Est nu include doar Odessa, ci si la Tbilisi, zbor inaugurat tot pe 31 octombrie, si inca doua puncte care se vor deschide anul viitor - Baku si Erevan. Aceste zone au o competitie redusa si vizam doua planuri: traficul punct cu punct, si vor fi turisti care vor fi interesati, si faptul ca Bucurestiul sa devina un mic hub in drumul celor care vor sa zboare din aceste tari catre vestul Europei", a mai spus Blana.


Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale