ATENA - Intre mitologie si modernism

ATENA - Intre mitologie si modernism

Date de plecare: 21 Mai, 04 Iunie 2023

 

Tarife (calculate pentru un grup de 30 platitori):
• 575 Euro adult loc in camera dubla
• 565 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
• 470 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
• 740 Euro adult loc in camera single

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse

Ziua 1 | BUCURESTI – ATENA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), la ora 14:30 pentru imbarcare pe zborul TAROM RO273 cu destinatia Atena. Decolare la ora 16:40 si aterizare la Atena la ora 18:20, ora locala. Suntem in capitala Greciei, locul de nastere al democratiei si leaganul civilizatiei moderne. Transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* situat central sau similar. Detalii pe https://breeze-boutique-athens.hotelsathens.org/.

 

Ziua 2 | ATENA – ACROPOLE – MUZEUL ACROPOLEI – CAP SOUNION
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur panoramic de oras Atena cu ghid local care cuprinde Stadionul Panateneean Callimarmaron, Templul lui Zeus Olimpianul, Piata Syntagma cu Palatul Parlamentului, "Trilogia neoclasica" (Universitatea, Academia și Biblioteca Nationala), Piata Omonia. Si, cum nici o vizita in Atena nu este completa fara Acropole si noul Muzeu al Acropolei, le vom vizita impreuna cu ghidul local (biletele de intrare se achita la fata locului). Cele mai importante monumente sunt din secolul de aur al lui Pericle (sec. al-V-lea i.Hr.): Propileele, templul Athenei Nike (Athena Victorioasa), Erehteionul – elegantul templu al Cariatidelor si desigur Parthenonul - cel mai mare si cel mai important monument al civilizatiei grecesti care inca din antichitate a impresionat prin rafinamentul arhitectural si prin proportiile sale perfecte. Dupa-amiaza va propunem, optional, Excursie la Cap Sounion pentru apus de soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic in lume) cu servirea unei mese pescaresti la o taverna traditionala greceasca. Intoarcere la Atena. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

 

Ziua 3 | ATENA – AEGINA - POROS - HYDRA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau, optional, Excursie in Insulele Poros, Aegina si Hydra. Ne apropiem mai intai de Poros, insula care inspira la pace, romantism si relaxare, impodobita cu paduri de pini ce ajung pana pe crestele stancoase, acolo unde marea uda pamantul, dar si cu plaje de nisip si privelisti spectaculoase care dau sentimentul de libertate deplina. Urmatoarea oprire este in insula, care potrivit mitologiei grecesti, a fost denumita astfel dupa Aegina, zeita de care Zeus s-a indragostit, dar pe care Hera a aruncat-o in exil impreuna cu fiul nascut din dragostea lor. Luam amestecul de frumusete si poveste si ii adaugam o masura de cultura si istorie, ajungand in Hydra, denumita astfel datorita multitudinii de izvoare de aici. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

 

Ziua 4 | ATENA – PELOPONEZ
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena sau, optional, va propunem o Excursie in Peloponez cu pranz inclus. Peloponezul, leaganul civilizatiei minoica, impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Avem ocazia sa vedem azi Istmul Corinth, Epidauros si Micene, unde vom vizita cetatea antica si mormantul lui Agamemnon. Servirea pranzului la un restaurant traditional. Retur in Atena. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

 

Ziua 5 | ATENA – DELPHI
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru plaja, vizite individuale sau, optional, Excursie la Delphi cu pranz inclus pentru vizitarea celui mai important Oracol al lumii antice. Situat pe versantul Muntelui Parnassus, Templul de la Delphi, inchinat zeului Apollo, era considerat de catre grecii antici centrul lumii. Oracolul de la Delphi era consultat in toate aspectele vietii, de la probleme politice si militare la cele domestice. Servirea pranzului la un restaurant traditional. Retur in Atena. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

 

Ziua 6 | ATENA – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Predarea camerelor se face pana la ora 11:00. Va invitam alaturi de insotitorul de grup la o ultima plimbare pe strazile pline de farmec ale Atenei sau va sugeram o vizita individuala la doua dintre cele mai cunoscute Muzee ale Atenei: Muzeul National de Arheologie - cel mai mare si cel mai popular muzeu al Atenei (colectia sa vasta cuprinde comori dezgropate din Micene de Heinrich Schliemann, un aranjament coplesitor de statui care include cele mai vechi figurine grecesti datand inca din anul 2000 i.Hr., fresce din insula vulcanica Santorini si multe altele) si Muzeul Benaki - primul muzeu independent din Grecia (care detine peste 40.000 de piese care ilustreaza dezvoltarea istorica si culturala a lumii grecesti). Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM RO274 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:10 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 20:45. 

• Zbor direct Bucuresti – Atena – Bucuresti, compania Tarom
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel Breeze Boutique 4* sau similar
• Tur de oras Atena cu autocar
• Ghid local pentru vizita la Acropole si Muzeul Acropolei
• Tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup
• Transferuri aeroport – hotel – aeroport
• Insotitor roman de grup

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti


INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

• Asigurarea storno si medicala cu protectie COVID (recomandare ferma)
• Bilete de intrare la muzee si obiectivele turistice
• Excursiile optionale
• Taxele de oras (se achita individual la receptia hotelurilor):approx. 3 Euro/camera/noapte la hoteluri 4*

 

Excursii optionale (Tarife informative valabile pentru minim 25 de participanti):

Excursie la Cap Sounion: 85 Euro/persoana
Include: transport autocar, masa pescareasca la restaurant local si insotitor de grup.
Excursie in Peloponez cu pranz inclus: 100 Euro/persoana
Include:transport cu autocarul in Peloponez, biletul de intrare la Epidauros, pranz traditional, ghid insotitor. Optional, bilet de intrare la Mycene aprox 12 Euro/persoana, pentru cine doreste sa vada ruinele din interior.
Excursie in Insulele Poros, Aegina si Hydra: 115 Euro/persoana
Include: transfer hotel-port-hotel, bilet croaziera, pranz, insotitor de grup.
Excursie la Delphi cu pranz inclus: 100 Euro/persoana
Include: transport autocar, pranz la restaurant local, bilet de intrare, insotitor de grup.

 

Nota: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale