Oras
Din data
In data
Nopti
Camere
Camera 1
Adult
Copil
Varsta
Varsta
Varsta
Varsta
Camera 2
Adult
Copil
Varsta
Varsta
Varsta
Varsta
Camera 3
Adult
Copil
Varsta
Varsta
Varsta
Varsta
Camera 4
Adult
Copil
Varsta
Varsta
Varsta
Varsta

Circuite Avion

Destinatia: Kilimanjaro, Tanzania

De la 2100 Euro/pers/7 zile
Plecare: 15.10.2018

Itinerariu

ZIUA 1 BUCURESTI - KILIMANJARO
Sosim in Aeroportul International Kilimanjaro, transfer catre orasul Moshi, poarta catre Muntele Kilimanjaro. Cazare si cina Moshi.

ZIUA 2 MOSHI - MARANGU GATE- TABARA MANDARA
Mic dejun. Scurta prezentare si instructiuni de la ghid, vom pleca la poarta Marangu din Parcul National Kilimanjaro (este la 45 de minute cu masina de la Moshi pana la Poarta Marangu).
Dupa inregistrarea la autoritatile de parcare, urcarea noastra va incepe oficial cu o plimbare de patru ore spre tabara Mandara. Vom trece printr-o zona densa a padurii tropicale, unde este posibil sa ploua  spre dupa-amiaza.
Vom petrece noaptea in Tabara Mandara (2.750m), un sat de cabane. Baile sunt disponibile cu apa curenta. Cazare si cina.

ZIUA 3 TABARA MANDARA- TABARA HOROMBO
Mic dejun. Astazi vom continua ascensiunea noastra prin padure pentru o perioada scurta de timp, inainte de a ajunge la zona de vant si mlastina la aproximativ 3000 m (o plimbare de aproximativ sase ore).
Ne bucuram de privelisti uimitoare ale varfurilor de munte la aceasta altitudine.
Vom petrece noaptea la Tabara Horombo (3.720m), care se afla intr-o vale inconjurata de lobelia uriasa, flora caracteristica acestei zone semi-alpine. Baile sunt disponibile cu apa curenta. Cazare si cina.

ZIUA 4 TABARA HOROMBO- TABARA KIBO
Mic dejun. Calatoria noastra continua lasand in urma ultimul punct cu apa curenta, si urca pe valea Kilimanjaro, intre varfurile Kibo si Mawenzi. Vegetatia se estompeaza pe masura ce intram in zona alpina asemanatoare desertului (aproximativ 4000m) si, odata ce traversam valea, urmeaza varful Kibo. valea este un desert alpin care seamana cu un peisaj lunar. Semne ale raului de altitudine trebuiesc observate cu mare atentie. Aceasta plimbare de sapte ore va fi luata intr-un ritm lent.
Vom petrece noaptea la Tabara  Kibo (4.703m), o constructie de piatra confortabila (fara apa curgatoare la Kibo Hut).
Aceasta zona semi-desert primeste o ploaie anuala de sub 250 mm; solul ingheata adesea noaptea, dar temperaturile pe timpul zilei cresc pana la peste 30 de grade Celsius. Putine plante, altele decat licheni si ierburi, supravietuiesc in aceste conditii.

ZIUA 5 TABARA KIBO-PUNCTUL GILMAN’S- VARFUL UHURU - TABARA HOROMBO
La scurt timp dupa miezul noptii, vom incepe sa urcam pe varful Kilimanjaro, deoarece este mai usor sa urcati pe versantul Gillman's Point (5.861m) pe marginea craterului atunci cand este inghetat si o pornire timpurie pentru o excursie de sase ore ne imbunatateste sansele de a ajunge la varf in timp pentru rasarit.
Din punctul Gilman's, este o calatorie dus-intors de-a lungul marginii craterului pana la Varful Uhuru, cel mai inalt punct din Africa. De la varf traseul nostru va cobora pana la Tabara Horombo, unde vom petrece ultima noapte pe munte.

ZIUA 6 TABARA HOROMBO - MOSHI
Mic dejun. Continuam coborarea lasand in urma Tabara Madara, la iesirea din Parcul National Kilimanjaro  vom opri pentru a  vom lua pranzul apoi transfer catre Moshi. Cazare si cina.

ZIUA 7 MOSHI - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare sprea aeroportul International Kilimanjaro, de unde vom zbura spre Bucuresti.

SERVICII INCLUSE    

  • transport avion Bucuresti- Kilimanjaro - Bucuresti

autocar / minibus local, licentiat pe durata transferurilor;

  • 2 nopti cazare cu demipensiune hotel 3 stele in Moshi
  • traseu montan cu insotitor roman si ghizi locali, bucatari si hamali pe durata traseului montan;
  • intrarile si taxele in Parcul National Kilimajaro.
  • 4 nopti cazare in taberele din Parcul National Kilimanjaro cu 3 mese pe zi plus apa si suc de fructe
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata - pana la  21.000 lei / calatorie

SERVICII NEINCLUSE

  • taxele de aeroport si securitate (se achita obligatoriu la inscriere): 225 € 
  • echipament personal, sac de dormit, saltea,  rucsac etc

Orar zbor
Bucuresti - Amsterdam 07.00 - 09.00
Amsterdam - Kilimanjaro 10.35 - 20.00
Kilimanjaro - Amsterdam 21.05 - 07.35
Amsterdam - Bucuresti 09.30 - 13.10

Tarife
Pret adult camera dubla 2100 Euro
Pret adult camera single 2100 Euro

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.
In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).
Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:
a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.
In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.
Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.
Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.
Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).
Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

 

COD: 102

Oferte Speciale

Circuite Autocar
Circuite Autocar
Circuite Avion
Circuite Avion
City break
City break
Craciun
Craciun
Excursii de o zi
Excursii de o zi
Inchiriere Yacht
Inchiriere Yacht
Revelion
Revelion
Sejururi
Sejururi
Senior Voyage
Senior Voyage
Turism Scolar
Turism Scolar

Seniori

Vezi toate destinatiile pentru Seniori
Costa del Sol, Spania
Costa del Sol, Spania
Costa Blanca, Spania
Costa Blanca, Spania
Madeira, Portugalia
Madeira, Portugalia

Special Offer

Vezi toate destinatiile pentru Special Offer
Zakynthos, Grecia
Zakynthos, Grecia
Antalya, Turcia
Antalya, Turcia
Side, Turcia
Side, Turcia
Alanya, Turcia
Alanya, Turcia

Early Booking

Vezi toate destinatiile pentru Early Booking
Malta Island, Malta
Malta Island, Malta

Revelion 2019

Vezi toate destinatiile pentru Revelion 2019
Belek, Turcia
Belek, Turcia
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Antalya, Turcia
Antalya, Turcia
Lara, Turcia
Lara, Turcia

Craciun 2018

Vezi toate destinatiile pentru Craciun 2018
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Levi, Finlanda
Levi, Finlanda


Recomandarile noastre pentru vacanta in 2018

Amsterdam,Olanda
Amsterdam
Olanda1178 Hoteluri
Bali,Indonesia
Bali
Indonesia1123 Hoteluri
Nisipurile de Aur,Bulgaria
Nisipurile de Aur
Bulgaria477 Hoteluri
Londra,United Kingdom
Londra
United Kingdom1698 Hoteluri
Paris,Franta
Paris
Franta3143 Hoteluri
Phuket,Tailanda
Phuket
Tailanda1125 Hoteluri
Punta Cana,Republica Dominicana
Punta Cana
Republica Dominicana657 Hoteluri
Roma,Italia
Roma
Italia1710 Hoteluri