CAPITALE IMPERIALE - Circuit autocar

CAPITALE IMPERIALE - Circuit autocar

Elisabeta: Povestea unei imparatese

 

Budapesta – Praga – Kutna Hora – Dresda – Karlstejn – Karlovy Vary – Bratislava – Viena – Bucuresti

 

Plecari:  23.05.2021, 20.06.2021, 18.07.2021; 15.08.2021, 12.09.2021, 03.10.2021 (7 zile/6 nopti)

 

PRET/persoana: 299 EURO (loc in camera dubla)

 

Imbarcari din: Bucuresti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoara, Arad

 

O chema Elisabeta, insa toata lumea o stie dupa numele de alint – Sissi. A fost Imparateasa Austriei si Regina Ungariei. Numarandu-se intre primele femei moderne din istorie, dispretuia formalismul si snobismul de la Curte si a fost in acelasi timp o femeie complicata, hotarata, care a refuzat să traiasca dupa regulile impuse de alții. Dupa ce Imparatul Maximilian al II-lea a achizitionat terenul pe care se afla actualul palat Schonbrunn, cunoscut atunci drept Katterburg, in anul 1569 a transformat castelul existent atunci intr-o cabana de vanatoare, insa legenda spune ca fiul sau, Imparatul Matthias, in timpul unei partide de vanatoare, a dat peste un izvor si a exclamat "So ein schöner Brunnen" (ce izvor minunat), lucru care a dus intr-un final spre numele actual al palatului - Schonbrunn.

  • PROGRAM
  • SERVICII INCLUSE
  • NU SUNT INCLUSE

Ziua 1: BUCURESTI – NADLAC – BUDAPESTA (850 KM)
Intalnire in fata Garii de Nord (vis a vis de coloane) la ora 04:30. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoara, Arad (pot fi realizate imbarcari din orasele de pe traseu, numai daca sunt mentionate in agentie, cu minim; de asemenea, la cerere se pot realiza transferuri din orasele apropiate). Dupa masa trecem vama Nadlac si ajungem in Ungaria. Spre seara, sosire la Budapesta. Cazare si odihna la Hotel Ibis Citysouth 3* (sau similar). Seara timp liber in Budapesta sau, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare intre Buda si Pesta: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate (bufet suedez). Bauturi: vin Tokay si apa minerala. Pret informativ: 35 EURO/ persoana.


Ziua 2: BUDAPESTA - BRATISLAVA - PRAGA (589 KM)
Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic al orasului cu autocarul, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Deplasare la Bratislava, tur panoramic. Vor putea fi admirate: Noul Pod simbolul orasului modern cu un restaurant construit intrun stil futuristic situat in varful unui turn inclinat, In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului AustroUngar), centrul istoric, faleza Dunarii. Timp liber la dispozitie, pentru masa de pranz (optionala) in centrul vechi al orasului. Vom continua itinerariul spre Praga unde vom sosi in cursul serii. Cazare la Hotel Tristar Praga 3* (sau similar). In continuare recomandam vizita pietonala individuala in centrul orasului, Praga este frumoasa la orice ora si in orice anotimp.


Ziua 3: PRAGA – tur de oras
Mic dejun. Intalnire cu ghidul local si transfer in centrul orasului, pentru tur panoramic de cca 3.5 ore, cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Namesti (oprire la ora fixa pentru spectacolul papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) si Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), strada de aur (zona boema a orasului, unde se poate vizita casa cea mai mica din Europa). In continuare timp liber in Piata de Craciun din centrul orasului si intoarcere la hotel pe cont propriu. Dupa amiaza va propunem excursia optionala cu ghid local vorbitor de limba romana, la Kutna Hora, oras aflat in patrimoniul UNESCO si care a rivalizat din punct de vedere economic, cultural si politic, cu Praga, devenind ulterior resedinta favorita a multora dintre regii Boemiei si mai tarziu a nobililor imperiului Austro-Ungar. Tur panoramic de oras: Catedrala gotica Sf Barbara, Curtea Italiana (fosta resedinta regala si fabrica de bani) si faimosul Osuar Sedlec. Pret informativ: 25 EURO/ persoana, minim 25 platitori (biletul de intrare la osuar este inclus). Intoarcere la Praga. Cazare la acelasi hotel.


Ziua 4: DRESDA - FLORENTA ELBEI (optional)
Mic dejun. Timp liber in Praga, sau excursia optionala cu ghid local vorbitor de limba romana, la Dresda, orasul lui August cel Puternic, cunoscut in istorie drept Regele Soare al Saxoniei. Orasul se mai numeste si FlorenLLa de pe Elba, iar la inceputul secolului al XVIII-lea, devine o metropola a artelor de rang european. Marturie stau somptuoasele edificii baroce: Cladirea Operei Semper, Cladirea Palatului Zwinger, Catedrala Catolica din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche). Tur pietonal in centrul vechi, timp liber pentru pentru cumparaturi si masa. Pret informativ: 35 EURO / persoana, minim 25 platitori. Intoarcere in Praga. Seara timp liber la dispozitie, sau optional, cina traditionala ceheasca cu spectacol folcloric live cu bauturi incluse, la renumitul restaurant praghez "U Marchanu". Pret informativ: 35 EURO/ persoana. Cazare la acelasi hotel.


Ziua 5: CASTELUL KARLSTEJN - KARLOVY VARY - FABRICA DE BERE KRULOVICE (optional)
Mic dejun. Excursie optionala cu ghid local vorbitor de limba romana: Castelul Karlstejn Karlovy Vary Fabrica de bere KruLAovice. Prima oprire va avea loc la castelul din secolul XIV, construit de Imparatul Sfantului Imperiu Roman, Carol al IV-lea de Louxemburg, pentru a proteja bijuteriile imperiale. Continuam spre Karlovy Vary, sau Karlsbad denumirea germana, renumita statiune balneoclimaterica din Europa centrala, situata in vestul Bohemiei, la confluenta raurilor Ohre si Tepla. Numele a fost dat in cinstea lui Carol al IV-lea, Imparatul Imperiul Roman si Rege al Bohemiei care a fondat orasul in anul 1370. Statiunea este atat de faimoasa datorita abundentei de izvoare termele: 13 izvoare principale, alte 300 de izvoare mici si raul Tepla cu apa calda. Insa, apele termale nu sunt singura bogatie a orasului, ci si obiectele din cristal de Bohemia sau portelan produse in fabricile mestesugarilor de aici. De-a lungul timpului Karlovy Vary a fost vizitat de nume celebre, precum: Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Iosif al II-lea, Petru cel Mare, Karl Marx, Mustafa Kemal Ataturk, Vaclav Havel, Michael Douglas. Pe drumul dintre Praga si Karlovy Vary vom propunem o oprire la fabrica de bere KruLAovice care a fost intemeiata in 1581 si era fabrica care furniza bere pentru familia imperiala a Austriei. Pret informativ: 40 EURO/ persoana, minim 25 platitori (biletul de intrare la Castelul Karlstejn este inclus). Intoarcere in Praga.


Ziua 6: PRAGA - VIENA - BUDAPESTA (590 KM)
Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Viena. Acest oras este un centru cultural recunoscut in intreaga lume, bogat in teatre, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele lui. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate in timpul turului panoramic de oras impreuna cu ghidul insotitor se numara: Primaria, Parlamentul, Opera, Statuia lui Johann Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea. Timp liber in centrul Vienei. Dupa amiaza continuam traseul spre Budapesta, unde vom sosi in cursul serii. Cazare la Hotel Ibis Citysouth 3* (sau similar). Seara, optional, va propunem cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intro crama din secolul XIII (tarif informativ 35 EURO/ persoana).


Ziua 7:  BUDAPESTA - BUCURESTI (850 KM)
Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Romania, pe ruta Arad Deva Sibiu Brasov Valea Prahovei. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara tarziu (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).

• transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti in Budapesta, 4 nopti in Praga;
• tururi panoramice si pietonale in Budapesta, Brno, Praga, Bratislava si Viena;
• ghid local la Praga;
• insotitor roman de grup

• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice;
in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• excursiile optionale;
• intrarile la obiectivele turistice.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale