Grecia - Pelerinaj Turistic

Grecia - Pelerinaj Turistic

Circuit autocar 8 zile: Sofia, Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski, Salonic, Schitul Sf Paraschiva, Meteora, Zindros, Kalambaka, Delfi, Arachova, Atena, Acropole, Peloponez, Istmul Corint, Epidaurus, Micene, Insulele Aegina-Poros-Hydra, Manastirea Sf Efrem, Insula Evia, Biserica Sf Ioan Rusu, Manastirea Sf David, Litochoro, Muntele Olimp, Manastirea Rila Bulgaria

 

Date de plecare: 8 Martie, 14 Aprilie 2019

 

Tarife:

Adult in camera dubla 350 euro
Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 350 euro
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 275 euro
Adult in camera single 489 euro

 

Plecari din: Bucuresti, Giurgiu
Transferuri gratuite din orasele:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 

Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse

Ziua 1 | Bucuresti–Sofia–Salonic

Plecare din Bucuresti–Piata Victoriei ora 05:00 pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Salonic. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia–unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha-artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in zona Salonic si cazare Hotel Vergina 3* sau similar.

 

Ziua 2 | Salonic–Schitul Sf. Paraschiva–Meteora–Kalambaka

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas) si continuam cu vizitarea Bisericii Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Dupa amiaza ajungem in Kalambaka, un micut oras pitoresc aflat la poalele complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi vom face un scurt popas la Zindros, principalul atelier de icoane bizantine, unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

 

Ziua 3 | Kalambaka–Delfi–Arachova–Atena

Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme si ne indreptam catre Delfi unde vom vizita cel mai important Oracol al lumii antice. Continuam excursia catre Arachova, in imediata apropiere, o statiune montana deosebit de pitoreasca situata la poalele muntilor Parnassos. Este cea mai cosmopolita destinatie de iarna din Grecia, un loc favorit pentru pasionatii de ski si celebritati, peisajul montan fiind uluitor. Aici vom admira bisericile bizantine cu minunate fresce, foarte bine conservate. Spre seara sosim in capitala Greciei Atena si facem un tur panoramic: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Cazare Hotel Blue Sea Alimos 3* Atena sau similar.

 

Ziua 4 | Acropole-Excursie optionala in Peloponez

Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul si vizita cu ghid local de Lb Romana pe Acropole (biletul de intrare se achita la fata locului). Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale sau optional, excursie in Peloponez–leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Epidauros si Micene. Tarif: 35 €/persoana, minim 25 participanti si include: transport autocar, ghid insotitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Intoarcere la Atena. Cazare Hotel Blue Sea Alimos 3* Atena sau similar.

 

Ziua 5 | Atena–Croaziera in Insulele Aegina, Poros, Hydra

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale. Optional, Croaziera de o zi in Insulele Poros, Aegina, Hydra. Va propunem o frumoasa croaziera in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din portul Pireus. Prima oprire o vom face in Poros–insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra–o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si inguste in care traficul auto este total interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu blanzii magarusi. Ultimul popas este, insula Aegina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului. Pranzul servit este format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse) iar pe durata croazierei va puteti bucura si programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Tarif: 95 €/persoana si include: transfer hotel-port-hotel, bilet croaziera, pranz, insotitor de grup. Cazare Hotel Blue Sea Alimos 3* Atena sau similar (In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor AETR).

 

Ziua 6 | Manastirea Sf.Efrem–Insula Evia: Biserica Sf. Ioan Rusu–Manastirea Sf.David

Mic dejun. Dimineata, ne indreptam catre Manastirea Sf. Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica, la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste moastele Sf. Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Traversam in Insula Evia, a doua ca marime din Grecia, pe pod si vom vizita Biserica Sf. Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi si adaposteste moastele Sf. Ioan Rusul, originar din Rusia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m si unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf. David cel Batran. Cazare Hotel Thalassa 3* sau similar Insula Evia.

 

Ziua 7 | Insula Evia–Muntele Olimp–Paralia Katerini/Salonic

Mic dejun. Traversam inapoi pe continent cu ferry-boat-ul de la Agyokampos la Glyfa si continuam excursia spre Muntele Olimp. Ajungem in Litochoro de unde se poate admira legendarul munte Olimp, considerat "acoperisul lumii” si locasul zeilor in antichitate, fiind si cel mai inalt munte cunoscut al lumii civilizate de atunci. Aici se poate vizita Biserica Sf. Dionisie si locul cunoscut sub numele de "Cada lui Zeus”. Timp liber la dispozitie la poalele Muntelui Olimp. Ne indreptam apoi catre Salonic unde ajungem in cursul serii. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Vergina 3* sau similar in zona Paralia Katerini–Salonic.

 

Ziua 8 | Manastirea Rila din Bulgaria–Bucuresti

Mic dejun. Excursia continua spre Bulgaria unde vom vizita Manastirea Rila–cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata la o altitudine de peste 1.100 m la poalele muntilor Rila. Manastirea are o arhitectura unica si se infatiseaza din exterior ca o adevarata fortareata cu ziduri inalte de aparare. Odata pasiti in interior vom descoperi o adevarata capodopera a arhitecturii locale: arce si coloane, scari de lemn, balcoane sculptate si peste 300 de chilii monahale. Timp liber pentru vizitare. Plecam apoi catre casa si ajungem in Bucuresti seara tarziu. Sfarsitul pachetului de servicii.

• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar nou
• Cazare 7 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* astfel:
- 1 noapte in Salonic la Hotel Vergina 3* sau similar
- 1 noapte in Kalambaka la Hotel Kosta Famissi 3* sau similar
- 3 nopti in Atena la Hotel Blue Sea Asimos 3* sau similar
- 1 noapte in Insula Evia la Hotel Thalassa 3* sau similar
- 1 noapte in Paralia Katerini-Salonic la Hotel Vergina 3* sau similar
• Tururi de oras la Sofia, Salonic si Atena
• Ghid local de Lb Romana pentru vizita la Acropole
• Excursiile si vizitele prevazute in program: Schitul Sf Paraschiva de pe Valea Tembi, Meteora, Atelierul de icoane de la Zindros, Kalambaka, Delfi, Arachova, Manastirea Sf Efrem din Nea Makri, Manastirea Sf David si Moastele Sf Ioan Rusu de pe Insula Evia, Muntele Olimp
• Transfer cu ferry-boat Agiokampos => Glyfa

• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea Storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, Excursiile optionale
• Taxele de oras, 1,5 €/camera/noapte la hotelurile de 3*, 3 €/camera/noapte la hotelurile de 4*, se achita la receptia hotelurilor.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale