Salonic - calatorie pentru placerea gustului

Salonic - calatorie pentru placerea gustului

-23%

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Veliko Tarnovo - Mănăstirea Rila – Salonic - Muntele Athos – Dion – Litochoro - Sofia

 

Date plecare: 17.04; 30.04, 20.06; 14.07; 01.09; 26.09; 01.12.2020

 

Tarif: 220 170 euro/persoană

• Supliment single 105 €;
• Pentru plecarile din 26.04 si 30.04 se achita un supliment de 20 € / persoana.
• Pentru plecarea din 29.12 se achita un supliment de 40 €/pers.
• Reducere a 3-a persoana in camera 15 €
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse
  • Excursii optionale

Ziua 1. Bucuresti – Veliko  Tarnovo - Manastirea Rila - Salonic

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania - Autogara Centrala - Bucuresti, la ora 6.30 dimineata. Tranzitam Bulgaria. Ajungem la Veliko Tarnovo “Orasul Tarilor”, fosta capitala a Bulgariei Medievale. Orasul  pare desprins din cartile de povesti, asa ca, decidem sa ii exploram farmecul. Aici se afla Monumentul Asanestilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificata a celor 40 de Sfinti Martiri, Biserica Sfintilor Petru si Pavel. Ne intoarcem la autocar, si continuam periplul Balcanic.

Urmatoarea noastra  oprire va fi  la Manastirea Rila, cea mai mare manastire ortodoxa din Bulgaria, construita in anul 927. In muzeul manastirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptata in lemn cu niste detalii splendide. Ne continuam drumul spre Salonic Cazare in Salonic.

 

Ziua 2.  Thessaloniki– pe urmele lui Alexandru cel Mare

Kalimera! (Buna dimineata!). Dupa un micul dejun incepem turul nostru in capitala Madeconiei  - Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata situata pe malul Marii Egee. La un capat al promenadei de pe tarm se afla o statuie impunatoare a lui Alexandru cel Mare, a carui sora vitrega a dat numele orasului. Ne indreptam privirea spre mare si zarim silueta zvelta a  Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic.

Ne indreptam pasii spre Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului.

Dupa amiaza va propunem optional,  un tur culinar inedit – “Calatorie pentru placerea gustului”. Va invitam alaturi de noi sa gustam din savorile grecesti incepand cu tzatziki, masline, bougatsa, rulouri delicioase umplute cu spanac, branza sau carne tocata, si continuand cu fructese  de mare proaspete garnisite cu celebra salata greceasca asezonata cu ulei de masline si pudrata cu oregano, si toate savurate alaturi de un pahar de ouzo.

Seara ne intoarcem la hotel pentru cazare.

 

Ziua 3. Salonic – Croaziera Athos

Mic dejun. Program liber in Salonic sau excursie optionala  la Ouranoupoli, langa Sfantul Munte Athos, cel mai important complex de manastiri ortodoxe din Grecia. Odata ajunsi aici ne imbarcam pe un vas de croaziera  (aprox. 2 h  45 min.) pentru a vedea 8 din cele 20 de manastiri si schitul Sfanta Ana. La intoarcerea in port mai avem putin timp liber pentru o mica balaceala in apele turcoaz ale Marii Egee. Seara intoarcere la Salonic pentru cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 4. Salonic – Dion – Muntele Olimp

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la Dion, orasul lui Zeus si unul dintre cele mai importante centre religioase din Grecia antica.  Situl arheologic de la Dion a fost descoperit inca din anul 1928 si cuprinde un templu inchinat lui Zeus, alte temple mai mici dedicate zeitei Demeter si zeitei Isis (zeita  egipteana preferata de Alexandru cel Mare), un teatru roman si un teatru grec, case, ateliere, magazine si cladiri pubice. 

Continaum expeditia spre satul traditional Litochoro , numit si Oraselul de piatra, priniciplala poarta de acces spre varfurile Muntelui Olimp: Skala (2866 m) si Mytikas (2918 m), si spre Cada lui Zeus . Litochoro este un labirint de stradute inguste si pietruite, trasate printre casele traditionale cu porti vechi din lemn, ferestre arcuite si acoperisuri vin colorate. 

 

Seara intoarcere in Salonic pentru cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 5. Salonic - Sofia - Bucuresti

Mic dejun.  Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curand...!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Mai intai traversam Bulgaria si ne oprim pentru o scurta vizita in capital acesteia – Sofia. Aici  pasim in impunatoarea catedrala Alexander Nevschy, ridicata in stil neobizantin in perioada  1904-1912 pentru a sarbatori eliberarea de sub dominatia otomana. Ne continuam traseul spre Bucuresti unde ajungem in cursul serii.

• Transport cu autocar climatizat
• 4 nopti de cazare la hotel de 3*
• 4 mic dejun
• Tur de Salonic
• Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe si cheltuieli personale.
• Excursiile optionale pentru minim 30 de persoane.

Croaziera Athos – 45 €/pers.
Excursie Dion si Litochoro- 30 €/pers.
Tur culinar in Salonic „Calatorie pentru placerea gustului” -35 €/pers.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale