COLUMBIA - O calatorie cu aroma de cafea

COLUMBIA - O calatorie cu aroma de cafea

Bogota – Monserrate – Zipaquira – Medellin – Guatape (optional) – Regiunea Plantatiilor de Cafea – Valea Cocora – Cartagena – Insulele Rosario (optional)

 

Perioada: 07.03 – 18.03.2020 (12 zile/ 10 nopti)

 

PRET/persoana: 2795 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 545 EURO / persoana

 

Columbia este cu siguranta una din tarile cele mai interesante din America de Sud. Este o tara unde contrastul cultural, frumusetea naturii, traditiile, gastronomia tipic columbiana atrag an de an numerosi turisti dornici de a descoperi ceva diferit. Renumita in special pentru cafeaua sa, arhitectura coloniala, povestile despre celebrul Pablo Escobar, peisajele extraordinare ce variaza de la zone inalte si verzi la climatul cald al coastei Marii Caraibilor, Columbia ne va oferi o experienta unica de calatorie. Vom vizita in acest circuit cele mai importante atractii turistice ale tarii si ne vom bucura de ospitalitatea columbienilor.

  • PROGRAM
  • SERVICII INCLUSE
  • NU SUNT INCLUSE
  • EXCURSII OPTIONALE

Ziua 1 (07.03): BUCURESTI – BOGOTA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei KLM spre Amsterdam. Decolare din Bucuresti la ora 06:00, aterizare in Amsterdam la ora locala 08:00 si imbarcare pe zborul spre Bogota cu decolare la ora 09:40. Aterizare in Bogota la ora locala 14:45. Dupa efectuarea formalitatilor vamale, transfer cu autocarul la hotel BH Bicentenario 4* sau similar si cazare. Timp liber pentru restul zilei pentru acomodarea cu diferenta de fus orar.

 

Ziua 2 (08.03): TUR DE ORAS BOGOTA SI VIZITA COLINEI MONSERRATE
Dupa micul dejun la hotel, vom face un tur de oras pietonal al exuberantei capitale sud americane. In centrul istoric al orasului vom putea admira Piata Bolivar unde se afla principalele cladiri istorice ale orasului precum Capitoliul National - sediul Congresului Columbian, Casa de los Comuneros, locul de unde a pornit revolta din anii 1780-1781, Casa de Nariño - sediul Presedintelui Columbiei si Muzeul Santa Clara. Nu putem incheia periplul in capitala columbiana fara a ne opri la Colina Monserrate – simbolul Bogotei. Dealul era considerat sacru in perioada precolumbiana de catre indigenii Muisca si este vizitat de mai bine de patru secole de catre pelerini si iubitori ai naturii. Vom urca cu funicularul sau cu telecabina in varful dealului Monserrate pentru a admira frumoasa priveliste asupra acestui oras plin de culoare. Intoarcere la hotel si cazare.

 

Ziua 3 (09.03): CATEDRALA DE SARE DE LA ZIPAQUIRA
Mic dejun. Azi ne vom deplasa spre Zipaquira, oras situat la 50 km de Bogota care detine o comoara inestimabila, Catedrala de Sare. Intr-o fosta mina de sare a fost amenajata o catedrala romano-catolica de catre inginerii columbieni. Aceasta catedrala este considerata cea mai importanta realizare a arhitecturii columbiene si este descrisa ca fiind o adevarata bijuterie a arhitecturii moderne. Traversand incaperile fostei mine de sare, vom admira Marele Dom Central unde se afla cea mai mare cruce subterana, marea sala de ceremonii a catedralei si un frumos bulevard. Intoarcere la hotel si cazare.

 

Ziua 4 (10.03): BOGOTA – MEDELLIN
Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la aeroport pentru imbarcare pe zborul Bogota – Medellin. Dupa sosirea in Medellin, vom face impreuna cu ghidul local un tur al orasului. Prima vizita este cea a cartierului Comuna 13 care a suferit o transformare incredibila, de la un loc considerat periculos cu ani in urma, intr-un loc in care exprimarea artistica este la ea acasa. Comuna 13 este binecunoscut pentru cladirile decorate de grafiti, lucrarile artistilor locali ocupand spatii importante pe cladirile din aceasta zona urbana. In continuare vom vizita Pietele Botero si San Antonio unde sunt expuse mai multe sculpturi realizate de artistul Fernando Botero. De asemenea, vom vizita Pueblito Paisa, situat in varful dealului Nutibarra. Pueblito Paisa este o replica a unui oras columbian din regiunea Antioquia de la inceputul secolului trecut care prezinta o fantana de piatra in piata centrala, o biserica, o casa parohiala, primaria, frizeria si o scoala. De aici putem admira si o frumoasa panorama de 360 de grade asupra orasului Medellin. Transfer si cazare la hotel Diez Medellin 4* sau similar.

 

Ziua 5 (11.03): EXCURSIE OPTIONALA LA GUATAPE
Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala la frumosul oras Guatape, situat la 80 km distanta de Medellin. Ascuns printre munti, acest orasel impresioneaza prin locatia sa deosebita, in bazinul unui baraj hidroelectric si prin vegetatia luxurianta. Traversand strada pietruita Calle Los Recuerdos vom surprinde esenta vietii localnicilor. Contra cost, feriboturile de pe lac ofera trasee turistice, inclusiv catre fosta resedinta a lui Pablo Escobar, acum aflata in ruina. O alta atractie de pe lac este pitoreasca stanca La Piedra del Penol, inalta de 183 m. Intoarcere la hotel in Medellin si cazare.

 

Ziua 6 (12.03): MEDELLIN – REGIUNEA PLANTATIILOR DE CAFEA
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Medellin pentru imbarcare pe zborul catre Pereira sau Armenia (zbor cu escala la Bogota). Dupa sosirea in zona plantatiilor de cafea, transfer la hotel. Cazare la Hotel Hacienda Combia 4* sau similar. Timp liber pentru restul zilei.

 

Ziua 7 (13.03): REGIUNEA PLANTATIILOR DE CAFEA SI VALEA COCORA
Mic dejun la hotel. Azi vom vizita regiunea care a facut celebra aceasta tara la nivel mondial. Cine nu a auzit de faimoasa cafea columbiana? Prima oprire este la ferma El Ocaso de Salento, un loc magic dedicat cafelei unde vom afla informatii importante despre procesul de cultivare, productie, vanzare si preparare al cafelei, experienta incununata la final de o ceasca din aceasta bautura atat de populara. In continuare vom vizita Salento, un loc situat in varful muntelui de o frumusete naturala aparte. Urmatoarea oprire din program este celebra Vale Cocora, unul dintre cele mai frumoase locuri din Columbia unde putem admira frumusetea naturii in toata splendoarea sa. Valea, situata in lantul muntos central al Anzilor, face parte din Parcul National Los Nevados si este locul principal din Columbia unde gasim arborele de ceara Quindio, arborele national al Columbiei. Acest palmier cu trunchiul subtire are scoarta acoperita de ceara si poate creste pana la o inaltime de 45 m. Intoarcere la hotel si cazare.

 

Ziua 8 (14.03): GRADINA BOTANICA QUINDIO – CARTAGENA
Mic dejun. Dimineata vom face o vizita la Gradina Botanica Quindio din micul oras Calarca. Aceasta este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din Columbia, iar vizita sa este recomandata atunci cand calatorim in aceasta regiune, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe langa speciile de plante si pasari care pot fi vazute in gradina, cea mai importanta atractie este Casa Fluturilor (Mariposario). Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul intern catre Cartagena (zbor cu escala la Bogota). Sosire in Cartagena, transfer si cazare la Hotel Almirante 4* sau similar.

 

Ziua 9 (15.03): CARTAGENA
Mic dejun. Ziua debuteaza cu turul pietonal al orasul Cartagena, “perla coloniala” a Americii de Sud. Pasim pe urmele conquistadorilor si prima oprire este la Fortul San Filipe, construit pentru a proteja bogatia orasului impotriva atacurilor dinspre continent. Cartagena era locul unde erau depozitate comorile furate de spanioli de la incasi, precum si aurul si argintul extrase din minele din Peru si Bolivia, inainte de a fi expediate catre Spania. In centrul colonial al orasului vom descoperi cele mai importante cladiri istorice si biserici. Dupa amiaza, timp liber pentru plaja sau plimbari pe cont propriu. Cazare la hotel.

 

Ziua 10 (16.03): EXCURSIE OPTIONALA LA INSULELE ROSARIO
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala catre Insulele Rosario, o atractie principala a coastei caraibiene a Columbiei. Renumit pentru viata marina abundenta si plajele cu nisip alb, acest arhipelag compus din 28 de insule se afla deasupra celei de-a treia bariere de corali din lume. Intoarcere la hotel si cazare.

 

Ziua 11 (17.03): CARTAGENA – BOGOTA - BUCURESTI
Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Cartagena pentru imbarcare pe zborul interne spre Bogota. Sosire in Bogota si imbarcare pe zborul companiei Air France cu decolare la ora 23:55 catre Paris.

 

Ziua 12 (18.03): PARIS - BUCURESTI
Aterizare in Paris la ora locala 16:25 si imbarcare pe zborul companiei Air France spre Bucuresti cu decolare la ora 19:00. Aterizare in Bucuresti la ora 22:50.

• transport cu avionul Bucuresti – Bogota (schimbarea cursei la Amsterdam) si Bogota – Bucuresti (schimbarea cursei la Paris) cu compania AIR FRANCE/KLM;
• transport cu avionul Bogota – Medellin cu o companie locala in ziua 4;
• transport cu avionul Medellin – Zona Cafelei cu o companie locala (zbor cu escala la Bogota) in ziua 6;
• transport cu avionul Zona Cafelei – Cartagena cu o companie locala (zbor cu escala la Bogota) in ziua 8;
• transport cu avionul Cartagena – Bogota cu o companie locala in ziua 11;
• 10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*, astfel: 3 nopti in Bogota, 2 nopti in Medellin, 2 nopti in Regiunea Plantatiilor de Cafea, 3 nopti in Cartagena;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocar local dotat cu aer conditionat;
• transport local cu autocarul pe tot parcusul circuitului;
• vizitele si excursiile mentionate in program: tur de oras Bogota, Monserrate, Catedrala Zipaquira, tur de oras Medellin, Regiunea Plantatiilor de Cafea si Valea Cocora, Gradina Botanica Quindio, tur de oras pietonal de ½ de zi in Cartagena;
• ghizi locali pentru vizitele mentionate in program;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna octombrie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
07.03: Otopeni 06:00 – Amsterdam 08:00 durata zbor: 3 ore
07.03: Amsterdam 09:40 – Bogota 14:45 durata zbor: 11 ore si 5 minute
17.03: Bogota 23:55 – Paris 16:25 durata zbor: 10 ore si 20 minute
18.03: Paris 19:00 – Bucuresti 22:50 durata zbor: 2 ore si 50 minute

• asigurarea medicala (va recomandam cu insistenta sa achizitionati aceasta asigurare inainte de plecare);
• asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
• excursiile optionale (Guatape si Insulele Rosario) si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

Guatape: 95 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante.
Insulele Rosario: 85 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale