CORSICA - Pe urmele lui Napoleon Bonaparte

CORSICA - Pe urmele lui Napoleon Bonaparte

Bastia – Cap Corse – Calvi – Porto – Ajaccio – Bonifacio – Porto Vecchio – Bavella

 

Perioada: 20.05 – 27.05.2023 (8 zile/ 7 nopti)

 

Pret/persoana: 1450 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 245 EURO / persoana
Maxim 4 camere Single per grup

 

De o frumusete aparte, insula Corsica este o comoara bine ascunsa a Mediteranei. Va propunem un
minicircuit al insulei in care veti descoperi cele mai importante atractii culturale sau naturale. Corsica este o insula muntoasa, cu peisaje dramatice, pe alocuri salbatice, nemaiintalnite nicaieri in Mediterana. Datorita legaturilor istorice intre Corsica si peninsula Italiana, Corsica pastreaza multe dintre elementele culturii italiene, iar limba nativa este foarte asemanatoare cu dialectal toscan. Personalitatea marcanta de al carui nume se leaga istoria insulei este Napoleon insusi. Casa din Ajaccio in care s-a nascut in 1769 este azi o atractie importanta pentru vizitatori.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse
  • Important

Ziua 1: BUCURESTI – BASTIA (CORSICA)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 11:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthanasa spre Frankfurt cu decolare la ora 13:40. Sosire in Frankfurt la ora locala 15:15 si imbarcare pe zborul spre Bastia, Corsica. Dupa aterizarea in Bastia la ora locala 18:00, transfer si cazare la hotel Cors’Hotel 3* sau similar, in zona Bastia. Vom servi cina la hotel.


Ziua 2: BASTIA – CAP CORSE (140 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Cap Corse, o peninsula stancoasa din nordul insulei, lunga de 40 km si lata de 15 km cu locuri de o frumusete naturala exceptionala. Micile sate catarate pe stanci, golfurile pitoresti si miniporturile pescaresti sunt caracteristice pentru aceasta zona a Corsicai. Traseul excursiei de azi va trece prin cateva locuri caracteristice pentru Cap Corse: satul Patrimonio situat in interiorul peninsulei unde optional se poate face o degustare de vinuri locale (pret: aprox 10 euro/ persoana), Nonza si Ogliastro situate pe inaltimile stancoase ale tarmului vestic. Dupa amiaza vom descoperi satele pescaresti Erbalunga si Santa Severa situate pe coasta estica. Intoarcere la hotelul din zona Bastia, cina si cazare la hotel.


Ziua 3: BASTIA – CALVI – PORTO (190 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Calvi unde vom vizita citadela care dateaza din secolul al XIII-lea, simbolul a sase secole de prezenta genoveza in Corsica si cea mai importanta atractie a orasului. Se spune ca in timpul razboiului dintre Anglia si Franta, amiralul Nelson si-a pierdut ochiul in asediul asupra orasului Calvi. Plecare spre sud, spre Porto, calatorind pe coasta vestica a insulei si admirand frumusetile naturale din aceasta parte a insulei. O insula muntoasa prin excelenta, Corsica are de oferit multe peisaje de neuitat, iar in drum spre Porto vom traversa pasul Marsolino, valea raului Fango, golful Girolata si pasul Col de la Croix. Vom trece si pe langa coasta golfului Porto care impreuna cu Calanche de Piana si golful Girolata a fost inclusa pe lista patrimoniului Unesco, varfurile stancilor Calanches din granit fiind cu adevarat impresionante. Cazare in zona Porto la hotel Capo d’Orto 3* sau similar. Vom servi cina la hotel.


Ziua 4: PORTO – AJACCIO – PROPRIANO (145 km)
Mic dejun la hotel si plecare spre Ajaccio. Sosire in Ajaccio unde vom face un tur pietonal in centrului istoric al orasului, locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte si in prezent capitala regiunii sudice a insulei Corsica, precum si sediul guvernului regional corsican. Dintre toate orasele Mediteranei, Ajaccio este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase si stralucitoare. Centrul istoric isi dezvaluie bogatiile pe masura ce avansam pe stradutele pitoresti unde vestigiile istorice stau alaturi de cladiri moderne, iar memoria lui Napoleon este cinstita la tot pasul. Vom vizita si punctul de Belvedere Parata pentru a admira privelistea asupra Arhipelagului Sanguinelor, patru insule din porfir de culoare rosu inchis situate la intrarea in golful Ajaccio. Plecare spre Propriano, sosire si cazare la hotel Roc e Mare 3* sau similar situat in zona Propriano. Vom servi cina la hotel.


Ziua 5: PROPRIANO – BONIFACIO – PORTO VECCHIO (95 km)
Mic dejun la hotel si plecare spre Bonifacio. In drum spre Bonifacio vom trece prin pasul Roccapina unde putem admira stanca de granit roz in forma de leu, precum si turnul genovez. Sosire in Bonifacio, cel mai sudic oras corsican cu o localizare magnifica, pe un tarm stancos din calcar. Orasul este una dintre atractiile principale ale insulei, centrul sau istoric fiind situat la inaltime fata de restul orasului si inconjurat de fortificatii. Odata un port sigur pentru vasele de razboi, acum portul din Bonifacio este un adapost sigur pentru iachturile luxoase. Vom vizita zona istorica situata in partea inalta a orasului in trenuletul turistic. Optional, se poate face o plimbare pe mare pentru a admira orasul si tarmul spectaculos din calcar. Dupa amiaza plecare spre Porto Vecchio. Sosire si cazare la hotel Kilina 3* sau similar situat in zona Porto Vecchio. Vom servi cina la hotel.


Ziua 6: PORTO VECCHIO – BAVELLA – BASTIA (185 km)
Mic dejun la hotel si plecare spre Bavella, obiectiv turistic situat in interiorul insulei, trecand pe langa sate pitoresti, caracteristice. Vom admira pasul Bavella si varfurile sale stancoase din granit rosu numite “Acele de la Bavella”. Vom traversa padurea Ospedale si zona Zonza. Plecare spre Bastia, sosire si cazare la hotel Castellu Rossu 3* sau similar situat in Lucciana, zona Bastia. Vom servi
cina la hotel.


Ziua 7: EXCURSIE OPTIONALA LA CORTE
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Corte, loc deosebit de important in istoria insulei Corsica. Corte a fost capitala Republicii Corsicane creata de Pascal Paoli intre 1755 si 1769 si a jucat un rol important in istoria insulei. In prezent oras universitar, Corte este considerat de multi corsicani ca fiind capitala culturala a insulei. Vom vizita orasul Corte intr-un trenulet turistic. Centrul istoric cu strazi inguste si abrupte este dominat de citadela situata pe un promontoriu stancos.


Ziua 8: BASTIA – BUCURESTI
Mic dejun la hotel si plecare pentru un tur de oras in Bastia, oras de importanta istorica si artistica. Vom admira Piata Saint Nicolas, bisericile Sainte Croix si Sainte Marie (vizite exterioare). Transfer la aeroportul din Bastia pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Munchen cu decolare la ora 18:50. Aterizare in Munchen la ora 20:10 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la 21:50. Aterizare in Bucuresti la ora 00:50.

• transport cu avionul Bucuresti – Bastia si retur cu schimbarea curselor in Frankfurt la dus si in Munchen la retur;
• 1 bagaj de cala pe persoana;
• 7 nopti cazare la hoteluri de 3*: 4 nopti in zona Bastia, 1 noapte in zona Porto, 1 noapte in zona Propriano, 1 noapte in zona Porto Vecchio;
• DEMIPENSIUNE (mic dejun si cina meniu la hoteluri);
• transfer cu autocarul de la aeroportul din Bastia la hotel si hotel – aeroport Bastia;
• transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului, conform programului;
• excursie de o zi in Cap Corse;
• tururi de oras pietonale cu o durata de maxim 2 ore in Calvi, Ajaccio, Bonifacio si Bastia;
• ghizi locali pentru tururile pietonale in Bastia, Calvi, Ajaccio si Bonifacio;
• bilet pentru trenuletul turistic in Bastia;
• taxa pentru acces la punctul de belvedere Parata;
• bilet pentru trenuletul turistic in Bonifacio;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (valoarea acestora poate suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie, anul 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Otopeni 13:40 – Frankfurt 15:15 / Frankfurt 16:25 – Bastia 18:00
Bastia 18:50 – Munchen 20:10/ Munchen 21:50 – Bucuresti 00:45

• catering in timpul zborului;
• taxele de oras/ statiune, acestea se achita direct la hotel;
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 35 EURO/persoana – se practica, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• excursiile optionale;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
⚫ 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.

 

Nota: Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

Nota: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale