CORSICA - SARDINIA Insulele pitoresti ale Mediteranei

CORSICA - SARDINIA Insulele pitoresti ale Mediteranei

Bastia – Cap Corse – Calvi – Ajaccio – Bonifacio – Castelsardo – La Maddalena – Costa Smeralda – Alghero – Sassari


Plecari: 07.05.2023 (9 zile/ 8 nopti)

 

Pret/persoana (loc in camera dubla): 1640 EURO
A III-a persoana in camera dubla (pat suplimentar):1590 EURO
Supliment camera Single: 385 EURO

 

Nota: Patul suplimentar este un pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul ramas fiind limitat. Maxim 4 camere Single per grup.

 

De o frumusete aparte, insula Corsica este o comoara bine ascunsa a Mediteranei. Va propunem un minicircuit al insulei in care veti descoperi cele mai importante atractii culturale sau naturale. Corsica este o insula muntoasa, cu peisaje dramatice, pe alocuri salbatice, nemaiintalnite nicaieri in Mediterana. Datorita legaturilor istorice intre Corsica si peninsula Italiana, Corsica pastreaza multe dintre elementele culturii italiene, iar limba nativa este foarte asemanatoare cu dialectal toscan. Personalitatea marcanta de al carui nume se leaga istoria insulei este Napoleon insusi. Casa din Ajaccio in care sa nascut in 1769 este azi o atractie importanta pentru vizitatori. A doua insula ca marime din Mediterana dupa Sicilia, Sardinia este o insula diversa. In interiorul insulei, peisajul este deosebit de pitoresc, cu o nota pastorala, cu munti acoperiti de paduri si vai cu livezi de citrice. Cultura locala sarda poate fi observata cel mai bine in interiorul insulei, unde localnicii pastreaza traditiile. Particulare pentru Sardinia sunt cele 7000 de nuraghi, fortarete ciudate si misterioase, cu forma conica despre a caror utilitate nu se stiu foarte multe lucruri.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse
  • Important

Ziua 1: BUCURESTI – BASTIA (CORSICA)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 10:30 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthanasa spre Munchen cu decolare la ora 12:40. Sosire in Munchen la ora locala 13:50 si imbarcare pe zborul spre Bastia, Corsica. Dupa aterizarea in Bastia la ora locala 18:00, ne vom imbarca in autocar pentru un tur panoramic de oras. Vom admira Piata Saint Nicolas, bisericile Sainte Croix si Sainte Marie (vizite exterioare). Dupa turul de oras, transfer si cazare la hotel Castellu Rossu 3* sau similar, in zona Bastia. Vom servi cina la hotel.


Ziua 2: BASTIA – CAP CORSE – CALVI (165 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre Cap Corse, o peninsula stancoasa din nordul insulei, lunga de 40 km si lata de 15 km cu locuri de o frumusete naturala exceptionala. Micile sate catarate pe stanci, golfurile pitoresti si miniporturile pescaresti sunt caracteristice pentru aceasta zona a Corsicai. Traseul excursiei de azi va trece prin cateva locuri caracteristice pentru Cap Corse: satele pescaresti Erbalunga si Santa Severa situate pe coasta estica, satul Luri situat in interiorul peninsulei, satele Pino si Nonza situate pe inaltimile stancoase ale tarmului vestic. Plecare spre Calvi. Sosire in Calvisi vizita a citadelei din Calvi care dateaza din secolul al XIII-lea, simbolul a sase secole de prezenta genoveza in Corsica si cea mai importanta atractie a orasului. Se spune ca in timpul razboiului dintre Anglia si Franta, amiralul Nelson si-a pierdut ochiul in asediul asupra orasului Calvi. Transfer si cazare la hotel Christophe Colomb 3* sau similar. Vom servi cina la hotel.


Ziua 3: CALVI – PORTO – AJACCIO (155 km)
Mic dejun. Plecare spre Ajaccio, calatorind pe coasta vestica a insulei si admirand frumusetile naturale din aceasta parte a insulei. O insula muntoasa prin excelenta, Corsica are de oferit multe peisaje de neuitat, iar in drum spre Ajaccio vom traversa pasul Marsolino, valea raului Fango, golful Girolata si pasul Col de la Croix. Vom trece si pe langa coasta golfului Porto care impreuna cu Calanques de Piana si golful Girolata a fost inclusa pe lista patrimoniului Unesco, varfurile stancilor Calanches din granit fiind cu adevarat impresionante. Vom face o plimbare pe mare cu plecare din Porto pentru a admira stancile Calanques de Piana. Sosire in Ajaccio si cazare la hotel Hotel du Golfe 3* sau similar. Vom servi cina la hotel.


Ziua 4: AJACCIO – BAVELLA – PROPRIANO (145 km)
Mic dejun la hotel. Dimineata vom face un tur pietonal in centrului istoric al orasului Ajaccio, locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte si in prezent capitala regiunii sudice a insulei Corsica, precum si sediul guvernului regional corsican. Dintre toate orasele Mediteranei, Ajaccio este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase si stralucitoare. Centrul istoric isi dezvaluie bogatiile pe masura ce avansam pe stradutele pitoresti unde vestigiile istorice stau alaturi de cladiri moderne, iar memoria lui Napoleon este cinstita la tot pasul. Vom calatori in continuare spre interiorul insulei, trecand pe langa sate pitoresti si caracteristice precum Petreto-Bicchisano, Aullène sau Zonza. Vom admira pasul Bavella si varfurile sale stancoase din granit rosu numite “Acele de la Bavella”. Dupa amiaza vom sosi la Propriano, un oras micut si incantator situat pe coasta sud-vestica a insulei. Cazare la hotel Les Roches 3* sau similar in zona Sartene. Cina la hotel.


Ziua 5: PROPRIANO – BONIFACIO – SARDINIA (65 km in Corsica si 70 km in Sardinia)
Mic dejun la hotel si plecare spre Bonifacio, cel mai sudic oras corsican cu o localizare magnifica, pe un tarm stancos din calcar. Orasul este una dintre atractiile principale ale insulei, centrul sau istoric fiind situat la inaltime fata de restul orasului si inconjurat de fortificatii. Odata un port sigur pentru vasele de razboi, acum portul din Bonifacio este un adapost sigur pentru iachturile luxoase. Vom vizita zona istorica situata in partea inalta a orasului in trenuletul turistic. Dupa amiaza vom parasi Corsica si ne vom imbarca pe feribotul care face legatura intre portul Bonifacio si orasul Santa Teresa Gallura din Sardinia. Sosire in Sardinia, transfer si cazare pentru urmatoarele patru nopti la hotel Pedraladda 4* sau similar in zona Castelsardo. Vom servi cina la hotel.


Ziua 6: CASTELSARDO – AGGIUS – NURAGHE MAJORI (100 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre orasul Castelsardo situat pe coasta de nord-vest a insulei Sardinia unde vom vizita centrul istoric al orasului situat la inaltime, pe stancile de origine vulcanica, dominat fiind de Castelul si fortareata Doria. In centru putem vedea catedrala Sant’Antonio Abate cu un frumos turn din majolica. Timp liber pentru pranz dupa care vom pleca spre interiorul insulei, spre unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale insulei: satul Aggius. Fiecare sat din aceasta regiune este renumit pentru ceva anume, iar Aggius este faimos pentru teserea covoarelor. Vom vizita muzeul etnografic, cel mai bun de pe insula, unde vom afla mai multe despre traditiile sarde. Din Aggius vom pleca spre Nuraghi Majori, o fortareata veche de 3500 de ani, simbol al evolutiei civilizatiei care a construit nuraghi. Nuraghi sunt monumente sarde din epoca bronzului, în forma de turn tronconic cu pereti grosi de piatra, servind ca refugii sau fortarete. Nuraghi Majori este situat pe un piedestal de granit la o altitudine de 500 m si este situat in mijlocul unei paduri de stejari de pluta, frasini si alti arbori mediteraneeni. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 7: INSULA LA MADDALENA – COSTA SMERALDA (215 km)
Mic dejun si plecare spre Palau unde ne vom imbarca pe un feribot spre insula La Maddalena, cea mai mare insula din arhipelagul cu acelasi nume. Dupa o scurta calatorie pe mare vom ajunge in portul La Maddalena unde vom avea timp liber pentru o plimbare. A doua insula din arhipelag ca marime este Caprera, care este conectata de insula La Maddalena printr-un pod lung de 600 m. Pe langa frumusetea sa aparte, Caprera este renumita ca fiind ultima resedina a lui Giuseppe Garibaldi, unul dintre parintii Italiei unite. Ne intoarcem pe insula Sardinia pentru a vizita regiunea numita Costa Smeralda, situata in nord-estul insulei, renumita pentru statiunile si hotelurile luxoase. Vom vizita “locul de joaca” al milionarilor: Porto Cervo, bijuteria eleganta si luxoasa a Costei Smeralda. Aici puteti admira yachturile luxoase si magazinele designerilor renumiti. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 8: ALGHERO SI SASSARI (220 km)
Mic dejun la hotel. Azi vom vizita orasul Alghero, numit si “mica Barcelona”. Orasul a fost ocupat de catalani in secolul al XIV-lea si chiar daca mai bine de doua secole este un oras italian, influentele spaniole s-au pastrat foarte bine si sunt vizibile la tot pasul: de exemplu, inscriptiile cu numele strazilor sunt bilingve: in italiana si in catalana. In Alghero ne vom plimba prin centrul istoric unde se afla si frumoasa biserica San Francesco. In a doua parte a zilei vom vizita Sassari, al doilea oras ca marime de pe insula si unul dintre cele mai vechi orase din Sardinia. Sassari este cel mai important oras din nordul insulei Sardinia si a fost fondat in Evul Mediu cand locuitorii orasului Turris Libisonis infiintat de romani s-a refugiat in interiorul insulei. Fontana di Rosello si Piazza d’Italia sunt simbolurile orasului Sassari. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 9: OLBIA – BUCURESTI
Mic dejun la hotel si plecare spre orasul Olbia unde vom face un scurt tur panoramic in centrul orasului, precum si o degustare de vinuri locale, paine sarda (Pane Carasau) si branzeturi la Vino Veritas. Transfer la aeroportul din Olbia pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Munchen cu decolare la ora 17:25. Aterizare in Munchen la ora 19:05 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la 21:50. Aterizare in Bucuresti la ora 00:50.

• transport cu avionul Bucuresti – Bastia si retur Olbia – Bucuresti cu schimbarea curselor in Munchen;
• 1 bagaj de cala pe persoana;
• 4 nopti cazare in Corsica la hoteluri de 3*: 1 noapte in zona Bastia, 1 noapte in Calvi, 1 noapte in zona Ajaccio, 1 noapte in zona Propriano sau Sartene;
• 4 nopti cazare in Sardinia la hotel de 4*, in camera standard;
Demipensiune (mic dejun si cina meniu la hoteluri);
• transfer cu autocarul de la aeroportul din Bastia la hotel si de la hotelul din Sardinia la aeroportul din Olbia;
• biletul de feribot Bonifacio – Santa Teresa Gallura;
• transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului, conform programului;
• tururi de oras pietonale cu o durata de maxim 2 ore in Bastia, Calvi, Ajaccio si Bonifacio;
• ghizi locali pentru tururile pietonale in Bastia, Calvi, Ajaccio si Bonifacio;
• bilet pentru trenuletul turistic in Bastia;
• plimbare pe mare cu barca spre Calanques de Piana cu plecare din Porto;
• bilet pentru trenuletul turistic in Bonifacio;
• excursie de o zi cu durata de 6-8 ore cu ghid local la Castelsardo, Aggius si Nuraghi Majori;
• vizite insulele La Maddalena, Caprera si Costa Smeralda;
• biletul de feribot dus-intors pentru insula La Maddalena;
• bilet shuttle pentru vizita in Castelsardo;
• excursie de o zi cu durata de 6-8 ore cu ghid local la Alghero si Sassari;
• biletele de intrare la Nuraghe Majori si Muzeul Etnografic din Aggius;
• degustare de vinuri in Olbia;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (valoarea acestora poate suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie, anul 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
07.05.2023: Otopeni 12:40 – Munchen 13:50 / Munchen 16:50 – Bastia 18:10
15.05.2023: Olbia 17:25 – Munchen 19:05/ Munchen 21:50 – Bucuresti 00:45

• catering in timpul zborului;
• taxele de oras/ statiune, acestea se achita direct la hotel;
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• taxa de debarcare in insula La Maddalena, aprox 10 euro/ persoana;
• excursiile optionale;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 65 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
⚫ 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.

 

Nota: Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 21 zile inaintea plecarii;
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 21 zile inaintea plecarii.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

Nota: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale