Circuit IORDANIA - ISRAEL

Circuit IORDANIA - ISRAEL

Circuit avion 9 zile (8 nopți)

 

Vizitam Amman, Jerash, Ajlouin, Marea Moarta, Petra, Madaba, Muntele Nebo, Ierihon, Bethlehem, Qumran, Ierusalim, Muntele Scopus, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Zidul Plangerii, Via Dolorosa, Drumul Crucii, Nazareth, Marea Galileei, Capernaum, Muntele Fericirilor, Tabgha, Haifa, Tel Aviv.

 

Date de plecare: 5 septembrie, 20 septembrie, 10 octombrie, 24 octombrie, 14 noiembrie, 28 noiembrie 2020.

 

Tarife
899 Euro + taxe, adult loc in camera dubla
659 Euro + taxe, copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
1.169 Euro + taxe, adult loc in camera single

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse

Ziua 1 | Bucurest-Amman
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO187 cu destinatia Amman, cu decolare la putin timp dupa miezul noptii.

 

Ziua 2 | Amman-Jerash-Ajloun-Marea Moarta
Decolare din Bucuresti la ora 00:30 si sosire in Amman la ora 03:10.Transfer si cazare Hotel Mena Tyche sau similar Amman (noaptea de cazare este inclusa). Timp liber pentru odihna. Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash–unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelagate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Aici vom admira Castelul Ajloun (exterior) cunoscut in araba sub numele de Qalaat Errabadh, de unde va veti putea bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Iordanului. Ne indreptam apoi catre Marea Moarta. Servirea cinei la hotelCazare Hotel Grand East sau similar.

 

Ziua 3 | Petra a 8-a minune a lumii antice
Mic dejun. Excursie de 1 zi la Petra. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1.000 de ani. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numle de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem la hotel. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Intoarcere la Marea Moarta. Servirea cinei la hotelCazare Hotel Grand East sau similar.

 

Ziua 4 | Madaba-Muntele Nebo–Ierihon-Bethlehem
Mic dejun. Excursia continua astazi spre Madaba unde vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata Sec al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800 m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Continuam spre Israel, trecand prin Valea Iordanului, traversand Podul Allenby, pana ajungem in Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vizitam Muntele Ispitirii si Dudul lui Zacheu. Sosire in Bethlehem in cursul serii. Servirea cinei la hotel. Cazare in Bethlehem la Hotel Paradise Premium (plecare 17.05), Hotel Ararat (plecari 30.05, 20.09, 14.11, 28.11), Hotel Daimond (plecare 05.09), Hotel Christmas Carol (plecari 10.10, 24.10) sau similare.

 

Ziua 5 | Bethlehem-Qumran-Marea Moarta
Mic dejun. Astazi vizitam exterior cu ghidul local Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Vizita la Marea Moarta cu posibila baie in apa sarata, bogata in minerale. Continuam apoi cu o explorare mai amanuntita a orasului Bethlehem, locul de nastere al lui Iisus unde vizitam Biserica Nasterii, grota Sfantul Jerome si capela Sfanta Ecaterina, campul Pastorilor unde au vazut ingerii ce au anuntat nasterea Mantuitorului. Servirea cinei la hotel. Cazare in Bethlehem la Hotel Paradise Premium (plecare 17.05), Hotel Ararat (plecari 30.05, 20.09, 14.11, 28.11), Hotel Daimond (plecare 05.09), Hotel Christmas Carol (plecari 10.10, 24.10) sau similare.

 

Ziua 6 | Ierusalim–Muntele Scopus–Muntele Maslinilor-Muntele Sion–Zidul Plangerii
Mic dejun. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, trecand pe la Hanul Bunului Samaritean. Intrare triumfala la Ierusalim admirand zidurile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus spre Muntele Maslinilor pana la locul Inaltarii. Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si cea mai frumoasa vedere panoramica a orasului Ierusalim. Coboram pana la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si mormantul Mariei. Continuam cu vizitarea Muntelui Sion, Foisorul unde a avut loc “Cina cea de taina”, mormantul regelui David si manastirea Dormition. Continuam cu Zidul Plangerii si urcam muntele Templului la West, vizitarea noului oras. Intoarcere in Bethlehem. Servirea cinei la hotel. Cazare in Bethlehem la Hotel Paradise Premium (plecare 17.05), Hotel Ararat (plecari 30.05, 20.09, 14.11, 28.11), Hotel Daimond (plecare 05.09), Hotel Christmas Carol (plecari 10.10, 24.10) sau similare.

 

Ziua 7 | Via Dolorosa–Drumul Crucii–Nazareth/Tiberias
Mic dejun. Dimineata vizita la scaldatoarea Bethesda, intrand prin Poarta Oilor, Biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pina la Golgota si Biserica Sfantului Mormant. Dupa pranz, timp liber pentru cumparaturi. Continuam cu Nazareth-locul unde Iisus si-a petrecut copilaria si adolescenta. Vizita la Biserica Buna Vestire si la atelierul de tamplarie al Sfantului Josif. Ultima vizita pentru aceasta zi va fi la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Days (plecari 17.05, 05.09, 20.09, 14.11, 28.11), Hotel Mary's Well (plecari 30.05, 10.10, 24.10) sau similare in zona Nazareth-Tiberias.

 

Ziua 8 | Marea Galileei–Capernaum–Muntele Fericirilor–Tabgha
Mic dejun. Turul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii Sinagogi unde Iisus a predicat si a dat invatatura. Excursia continua pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Se merge la Tabgha, unde a avut loc miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Calatorie cu barca pe Marea Galileei asa cum era pe vremea lui Iisus. Timp liber pentru pranz. Dupa pranz, vizita la Raul Iordan si la locul de botez-kibutz Yardenit, apoi continuam cu Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Days (plecari 17.05, 05.09, 20.09, 14.11, 28.11), Hotel Mary's Well (plecari 30.05, 10.10, 24.10) sau similare in zona Nazareth-Tiberias.

 

Ziua 9 | Haifa–Tel Aviv-Bucuresti
Mic dejun. Ultima zi pe taramul sfant incepe cu o urcare pe coasta Marii Mediterane pana la Haifa, vizitam frumoasele gradini suspendate Bahai, cat si biserica Stella Marris, muntele Carmel si grota prorocului Ilie. Turul orasului Haifa. Continuam pe urmele Sfantului Petru pana la Cezareea–locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma. Plecam spre Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Transfer la Aeroportul International Ben Gurion pentru imbarcare pe zborul de seara al Companiei TAROM cu destinatia Bucuresti:
Retur la plecarile 17.05, 30.05, 05.09,20.09, 10:10: decolare cu zborul RO154/RO2154 la ora 23:30 si aterizare in Bucuresti la ora 02:15 (a doua zi).
Retur la plecarile 24.10, 14.11, 28.11: decolare cu zborul RO152 la 20:05 si aterizare in Bucuresti la 22:50.
Sfarsitul pachetului de servicii.

• Ghid roman insotitor
• Zbor direct la dus Bucuresti => Amman, Compania TAROM
• Zbor direct la retur Tel Aviv => Bucuresti, Compania TAROM
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocarul pe toata durata circuitului
• Cazare 8 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
- 1 noapte in Amman la Hotel Mena Tyche sau similar
- 2 nopti la Marea Moarta la Hotel Grand East sau similar
- 3 nopti in Bethlehem la Hotel Paradise Premium sau similar
- 2 nopti in zona Nazareth-Tiberias la Hotel Days sau similar
• 7 cine la hotel ( Demipensiune )
• Excursiile zilnice, tururile si vizitele prevazute in programul excursiei
• Bonus :
- Calatorie cu barca pe Marea Galileei
- Taxi Muntele Tabor
• Ghid local de Lb Romana pe toata durata excursiei
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

 

Nota:
Hotelurile din Iordania si Israel nu sunt clasificate oficial pe stele. Pe baza dotarilor, a impresiilor turistilor dar si a catalogarii facute de site-urile de specialitate, aceastea pot fi incadrate la un standard cuprins intre 3* si 4*. Din acest considerent, este posibil ca pe diverse site-uri clasificarea sa fie diferita. Pentru unele plecari, din cauza conditiilor specifice statului Israel, a orarului de vizitarea a obiectivelor turistice si religioase, precum si a disponibilitatii hotelurilor, este posibil ca ordinea desfasurarii programului si a cazarilor din Israel sa difere (pentru unele plecari primele cazari pot fi in Nazareth/Tiberias si ultimele in Bethlehem).

• Taxele de aeroport 199 €/persoana (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
• Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi, 5 €/turist/zi, se achita la fata locului
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Taxa iesire Iordania, aprox 15 USD/persoana (se achita la fata locului insotitorului de grup)


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale