Circuit India - Nepal 11 zile

Circuit India - Nepal 11 zile

Data de plecare: 1 noiembrie 2020

 

Tarif:

Adult in camera dubla: 1.199 € + taxe
Adult in camera single:  1.532 € + taxe

 

Vizitam Delhi, Rajasthan, Jaipur, Fort Amber, Fatehpur Sikri, Agra, Taj Mahal, Kathmandu, Patan, Himalaya, Bhaktapur, Nagarkot.

 

Ofertă valabila in limita locurilor disponibile.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse 
  • Informatii viza 

Ziua 1 | Bucuresti–Doha–Delhi 
Intalnire in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:15 cu reprezentantul agentiei, pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR222 cu destinatia Delhi, via Doha. Decolare la ora 12:15 si aterizare in Doha la ora 18:00. La ora 19:45 decolare cu zborul QR578 cu destinatia Delhi. Servirea meselor in avion.

 

Ziua 2 | Delhi
Sosire pe aeroportul din Delhi la ora 02:05. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel in Delhi. Early check-in. (camerele sunt rezervate cu 1 noapte inainte pentru ocupare imediata). Timp liber la dispozitie. Servirea micului dejun, dupa care incepem turul de oras in Delhi cu ghidul local. In aceasta dupa-amiaza incepem vizitele cu partea veche a orasului. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. Continuam cu partea noua a orasului. Vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in Sec al XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Continuam cu Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cazare la Hotel Radisson Blu Paschim Vihar Delhi 4* sau similar.

 

Ziua 3| Delhi-Jaipur
Mic dejun. Ne indreptam catre Rajasthan. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri. Incepem incursiunea in Rajasthan cu capitala acestuia, Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II. Initial orasul era gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Cazare la Hotel K K Royal 4* sau similar.

 

Ziua 4| Jaipur
Mic dejun. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in Sec al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Spre sfarsitul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel K K Royal 4* sau similar.

 

Ziua 5| Jaipur–Fatehpur Sikri–Agra
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne intreptam catre Agra. In drum spre Agra, vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in Sec al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Agra. Sosim in Agra. Agra, orasul imparatilor, este medievala, cu ulite inguste si magazine multicolore. Vom vizita Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale. Transfer la hotel si check in. Cazare la Hotel Clarks Shiraz 4* Agra sau similar.

 

Ziua 6 | Agra-Taj Mahal-Delhi
Mic dejun. Agra gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam in cursul dupa-amiezii. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1.000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Delhi incheind astfel incursiunea in pitoreasca si fascinanta Indie. Facem aici un stop de o noapte, inainte de a incepe aventura nepaleza. Cazare la Hotel Radisson Blu Paschim 4* Delhi sau similar.

 

Ziua 7 | Delhi–Kathmandu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Kathmandu. Ajungem in Nepal, tara desemnata de National Geographic una dintre cele mai bune destinatii de aventura din lume. Marginit de inaltimile Himalayei si de junglele fierbinti ale campiilor indiene, Nepalul este tinutul varfurilor acoperite de zapada, al curcubeelor formate din steaguri de rugaciune, al manastirilor, mantrelor si iacilor. Kathmandu este capitala politica, comerciala si culturala a Nepalului. Incepem vizitele in aceasta zi cu Pashupatinath care se traduce "zeul animalelor” si este unul din Avatarele Zeului Shiva. Este unul dintre cele mai sfinte locuri de pelerinaj din lume. Continuam cu Marea Stupa Boudhnath: pe aceasta stupa colosala, una dintre cele mai mari din lume, sunt ochii clarvazatori ai lui Buddha care vegheaza asupra oamenilor. Este recunoscut ca cel mai important monument buddhist din afara Tibetului si face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici vom avea parte de o prima experienta locala inedita: vom vizita o manastire unde veti avea ocazia de a interactiona direct cu un calugar budist, care, in semn de binecuvantare, va oferi fiecaruit turist o esarfa de matase. Tot aici vom vizita Galeria Thanka unde vom putea admira celebrele picturi budiste si pe calugari in timp ce picteaza. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Himalaya 4* sau similar.

 

Ziua 8 | Kathmandu-Patan
Mic dejun. Continuam incursiunea in Kathmandu printr-un tur de oras. Vizitam Piata Durbar care gazduieste palate, temple si curti interioare construite in mare parte in timpul domniei Regelui Malla (1200-1768) si care sunt un frumos exemplu de arhitectura Newari, cel mai distinctiv stil arhitectural din Nepal. Continuam cu Stupa Swoyambhunath, construita acum 2.500 de ani. Dupa-amiaza, vizitam orasul Patan, unul dintre cele trei orase regale. Patan este un paradis al culturii buddhiste si hindu. Astazi vom avea parte de alte doua experiente locale inedite:
Plimbare cu celebra “ricsa” locala in Kathmandu de la Hanuman Dhoka pana la Thamel, pe stradute inguste printre numeroasele magazine locale care vand mirodenii si suveniruri nepaleze. 
Bolurile cantatoare sunt renumite pentru calitatile de vindecare si relaxare si au fost inventate de calugarii budisti tibetani si nepalezi pentru intretinere fizica, mentala si spirituala. 
Cazare la Hotel Himalaya 4* sau similar.

 

Ziua 9 | Kathmandu–Bhaktapur-Nagarkot
Dis de dimineata, optional, Zbor peste Himalaya. Zburati deasupra imparatilor lumii–Grandiosii Himalaya ! Veti venera varfurile maiestuoase cu zapada ce domnesc deasupra acoperisului lumii. Dintr-o excursie in Nepal nu trebuie ratata aceasta experienta minunata. Pret informativ: 250 USD/persoana. Mic dejun. Dimineata vizitam Bhaktapur, vestit pentru arta eleganta, cultura fabuloasa si stilul de viata indigen. Cele mai fascinante structuri aici sunt: Palatul celor 55 de ferestre, Poarta de Aur, Marele Clopot, Templul Siddhi Laxmi, Templul Shiva. Piata Taumadhi detine Templul Nyatapola care dateaza din 1702. Ne indreptam catre Nagarkot, la 35 de km est de Kathmandu, la o atitudine de 2.175 m. Este unul dintre cele mai bune locuri de unde putem admira muntii, iar in conditii optime de cer senin se poate observa Everestul. Cazare la Hotel Mystic Mountain 4* sau similar.

 

Ziua 10 | Nagarkot-Kathmandu
Avand in vedere locatia, daca vremea tine cu noi, dis de dimineata ne putem bucura de un rasarit splendid. Mic dejun si inainte de pleacarea spre Kathmandu, vom avea un scurt program de hiking cu incepere de la Telkot, de aproximativ 2 ore. Sosire in Kathmandu si timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Seara, optional Cina nepaleza cu dansuri traditionale la un restaurant local. Cazare la Hotel Himalaya 4* sau similar.

 

Ziua 11 | Kathmandu-Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR653 cu destinatia Bucuresti, via Doha. Decolare la ora 11:40, sosire la Doha la ora 14:50. Imbarcare pe zborul QR219 cu destinatia Bucuresti si decolare la ora 16:10. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:30. Sfarsitul pachetului de servicii.

• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Delhi, Compania Qatar Airways via Doha
• Zbor local Delhi => Kathmandu
• Zboruri la retur Kathmandu => Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar dotat cu aer conditionat pe circuit
• Ghizi locali
• Cazare 10 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
- early check-in in noaptea sosirii la Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar
- 1 noapte in Delhi la Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar
- 2 nopti in Jaipur la Hotel K K Royal 4* sau similar
- 1 noapte in Agra la Hotel Clarks Shiraz 4* sau similar
- 1 noapte in Delhi la Hotel Radisson Blu Paschim Vihar 4* sau similar
- 3 nopti in Kathmandu-Lalitpur la Hotel Himalaya 4* sau similar
- 1 noapte in Nagarkot la Hotel Mystic Mountain 4* sau similar
• Tururile, vizitele si excursiile din program
• Biletele de intrare la obiectivele turistice nominalizate in program
 Experiente locale inedite:
- Plimbare cu ricsa in vechiul Delhi
- Plimbare cu elefantii la Fortul Amber in Jaipur
- Vizita la o manastire nepaleza cu binecuvantare din partea unui calugar Budist
- Plimbare cu ricsa in Kathmandu
- Show cu bolurile cantatoare tibetane
- Lectie demonstrativa de realizare a ceramicii in Bhaktapur

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

• Taxele de aeroport 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa de viza+procesare viza India on-line, 80 € /persoana (se achita la inscriere)
• Taxa de viza Nepal, 25 USD/persoana se achita si obtine pe aeroport in Kathmandu, necesar 2 fotografii tip pasaport
• Taxa de plecare de pe aeroportul din Nepal
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
• Bacsisuri recomandate pentru ghizi locali si soferi, 5 USD/zi/turist, se achita la fata locului insotitorului de grup
• Excursiile optionale, alte servicii decat cele mentionate in program
• Supliment Demipensiune (9 Cine) 160 €/persoana, se achita din tara

Acte necesare pentru obtinerea vizei electronice de India: (nu mai este necesara prezenta la ambasada):
* 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari
- Format imagine: JPEG
- Dimensiune: minim 10 KB si maxim 300 KB
- Inaltimea si latimea pozei sa fie egale:
- Dimensiuni minime 350 pixeli (latime) X 350 pixeli (inaltime)
- Dimensiuni maxime 1000 pixeli (latime) X 1000 pixeli (inaltime)
* Copie electronica in format PDF dupa prima pagina a pasaportului cu detalii persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea stampilei la sosire.
- Format: PDF
- Dimensiune: minimum 10 KB si maximum 300 KB
* Copie dupa cartea de identitate
* Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
* Formularul transmis de agentie completat
* Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei
* Telefon de contact (indicat telefonul mobil)
Termen limita de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale