Circuit Iran 10 zile

Circuit Iran 10 zile

Cine nu a auzit de povestile tinerei Seherezada, de Persepolis, de Pasargadae sau de renumitul poet Rumi? Iran este leaganul civilizatiei persane, una dintre cele mai influente culturi din lume. Cultura iraniana poate fi impartita in doua mari perioade: perioada persana si perioada islamica. Maretia culturii persane poate fi admirata in Persepolis – perla Imperiului Ahemenid si in Pasargadae – capitala dinastica a Imperiului, la Naqsh-e Rustam – stanca ce adaposteste mormintele marilor sahi. Lumea fascinanta a celor O mie si una de nopti si bogatia culturii islamice prind contur in Piata Imam din Isfahan – a doua cea mai mare piata urbana din lume. In orasul oaza Yazd - situat la marginea desertului Kavir, pe Drumul Matasii, vom vedea focul vesnic, marturia religiei zoroastriene. Kashan ne fascineaza cu palatale sale luxoase, Shiraz cu parcurile sale luxuriante si cu viata culturala – fiind orasul poetilor, iar Teheran ofera o incursiune in lumea muzeelor si in viata metropolitana iraniana moderna.

 

Va invitam sa descoperiti comorile Persiei, sa savurati ospitalitatea iraniana printr-o calatorie de poveste, intr-o destinatie exotica si misterioasa, fascinanta si fermecatoare, care va ramane mult timp in mintea si sufletul Dumneavoastra.

 

IRAN - Comorile Persiei
Circuit avion :Teheran – Kashan – Isfahan – Yazd – Pasargadae – Persepolis – Shiraz

 

Perioada: 01.05 – 10.05.2019

 

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile 

  • Programul excursiei
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse
  • Informatii utile

Ziua 1 (01.05): BUCURESTI – ISTANBUL – TEHERAN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul companiei TURKISH AIRLINES spre Istanbul. Decolare la ora 05:55 si aterizare la ora 07:10 in Istanbul. Decolare spre Teheran la ora 09:25. Aterizare in TEHERAN la ora 13:50, transfer si cazare la hotel 4*. Dupa o scurta pauza de odihna, va propunem o plimbare cu insotitorul de grup pe Podul Naturii, un pod pietonal de 270 m, o bijuterie a ingineriei moderne, ce uneste doua parcuri.

 

Ziua 2 (02.05): TEHERAN
Mic dejun. Astazi vom vizita principalele atractii ale orasului Teheran. Teheran, capitala Iranului si unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, a fost fondat in secolul XII, dar unele izvoare il considera chiar mai vechi, din secolul IX. Distrus de mongoli la inceputul secolului al XIII-lea, a fost reconstruit, devenind capitala Persiei in 1786. Vom vizita Muzeul National care are doua sectiuni: zona dedicata Iranului antic si zona dedicata perioadei islamice. In continuare vizitam Palatul Golestan, ridicat in timpul domniei lui Nasser al-Din Shah (care a domnit in perioada 1848-1896), situat candva in centrul orasului antic si construit in jurul unei gradini. Complexul este format din 17 cladiri, muzee si sali. Se remarca terasa spectaculoasa cunoscuta sub numele de Takht-e Marmar (Tronul de Marmura), impodobita cu marmura, picturi, sculpturi, oglinzi – un adevarat exemplu de arhitectura iraniana. Tronul din mijlocul terasei a fost lucrat din celebra marmura de culoare galbena din provincia Yazd. Ziua se termina cu vizitarea bazarului Takrish, unul dintre cele mai mari din lume, comparabil ca suprafata cu un mic oras, impartit in functie de produsele vandute: mancare, textile, covoare, bijuterii. Cina si cazare in Teheran.

 

Ziua 3 (03.05): TEHERAN – KASHAN – ISFAHAN (450 KM)
Mic dejun. Plecam spre Kashan, un oras-oaza situat la marginea desertului Kavir, pe una dintre cele mai importante rute ale caravanelor. La aproximativ 10 km de Kashan se afla gradina Fin, un ansamblu geometric unde sirurile de copaci, iarba verde si sursele de apa se combina perfect pentru a induce ideea de belsug si pace. Dupa o pauza de relaxare in aceasta gradina superba, plecam spre satul traditonal Abyaneh care se afla pe drumul spre Isfahan. In Kashan vom vizita casele traditionale Boroujerdi si Tabatabei. Casa Tabatabei a fost proiectata de Ustad (maestrul) Ali Maryam, unul dintre cei mai importanti “mimar” (arhitecti) ai secolului XIX din Persia. Constructia casei a durat 10 ani si a fost finalizata in 1840. Aceasta resedinta se intinde pe o suprafata de 4700 de mp si include 40 de camere, patru curti interioare, 3 captatoare de vant si doua canale subterane. Cazare si cina in Isfahan la hotel 4*.

 

Ziua 4 (04.05): ISFAHAN
In centrul Iranului, la jumatatea drumului dintre Marea Caspica si Golful Persic, se afla unul dintre cele mai frumoase orase din Orient, Isfahan, inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Grandoarea monumentelor sale si profunda semnificatie istorica i-au adus numele de “perla Orientului”. Cand Sahul Abbas I (Abbas cel Mare) l-a transformat in capitala in secolul al XVI-lea, pentru ridicarea noilor constructii s-au strans cei mai buni arhitecti si artizani din Persia si din alte tari asiatice. Atunci s-a nascut Piata Naqsh-e Jahan, depasita ca marime doar de Piata Tiananmen din Beijing. Printre monumentele sale se remarca: Moscheea Shah numita si Moscheea Imamului, una dintre cele mai frumoase din lume, renumita pentru mozaicurile si inscriptiile sale caligrafice coranice; Moscheea Seicului Lotfollah, fara minarete; Palatul Ali Qapu, bogat in picturi murale, Palatul Regal Chehel Sotun. Vom admira toate aceste obiective pe parcursul turului de oras. Cina si cazare in Isfahan.

 

Ziua 5 (05.05): ISFAHAN
Mic dejun. Dimineata vom vizita podul Khaju si Catedrala Vank. Podul Khaju functioneaza ca un pod si ca stavilar, iar pavilioanele octogonale din centru ofera puncte de panorama remarcabile. Stabiliti in cartierul Jolfa al orasului Isfahan, armenii, fugiti din calea persecutiilor turcesti, au ridicat in 1606 o manastire pentru preotii si calugarii cu care venisera, in interiorul careia au facut o bisericuta numita " Tamaduitoarea Tuturor". Pe locul acesteia, peste cincizeci de ani, s-a inaltat biserica Vank, care in limba armeana s-ar traduce prin "catedrala", considerata a fi cel mai important monument crestin din Iran. Ea reflecta specificul arhitecturii iraniene, avand un interior spectaculos, decorat cu picturi si miniaturi, ce reprezinta imagini biblice ale ingerilor si apostolilor. Forma sa exterioara, un dom central prelungit cu o absida octogonala, de care e despartit printr-un gardut de tip CHANCEL, este influentata de stilul arhitectural al moscheilor din jur cu domuri stralucitoare si nuante azurii mediteraneene, predominante in arta islamica. Dupa amiaza, timp liber pentru plimbari individuale sau explorarea bazarului vechi din Isfahan, considerat unul din cele mai frumoase din intregul Iran. Cina si cazare la hotel 4*.

 

Ziua 6 (06.05): ISFAHAN – YAZD (350 KM)
Mic dejun. In drum spre Yazd vom putea vedea si Moscheea Jameh din Nain. Vom vizita Moscheea de Vineri, construita in secolul al XII-lea, cu cele mai inalte minarete din Iran. Aici credinciosii se adunau in fiecare vineri sa se roage, sa asculte predica, dar mai ales sa afle ultimele noutati. Urmatoarea oprire este la templul zoroastrian, Persia fiind locul unde a aparut prima religie monoteista din lume – religia promovata de profetul Zoroastru. Pentru prima oara oamenii se rugau la un Dumnezeu unic, Ahura Mazda. Convertirea majoritatii populatiei persane la islam a durat aproape 1000 de ani, dar au ramas comunitati care pastreaza credinta zoroastriana. In timpul persecutiilor, unii au fugit in India unde exista o comunitate mare de zoroastrieni. Se spune ca focul din Yazd arde din anul 470 si ca provine dintr-unul dintre cele mai sacre temple zoroastriene. In piata Amir Chakhmaq vom admira cladirea de trei etaje dedicata memoriei imamului Hossein, cel ucis la Kerbala de suniti si de unde a inceput ura dintre siiti si suniti. Cina si cazare in Yazd.

 

Ziua 7 (07.05): YAZD – SHIRAZ (450 km)
Mic dejun. Inainte de a pleca din Yazd vom vizita Templul Focului. Nu este mare, nu este impunator, are insa un mic bazin la intrare, iar inauntru putem vedea “focul vesnic”. Prin acest foc ce trebuie sa arda continuu folosind lemn de foc (nu gaz, care a stricat “focul vesnic” de la Baku), zoroastrienii pot comunica cu Ahura Mazda. Continuam drumul spre Shiraz, orasul gradinilor, sediul dinastiei Zand. Sosire in Shiraz si vizitarea Mausoleului lui Saadi, unul din cei mai mari poeti persani, autorul a doua vaste culegeri cu un pronuntat caracter moralizator; urmeaza vizitarea Mausoleului lui Hafez. Iranienii considera ca in fiecare casa trebuie sa existe 2 lucruri: Coranul si o carte scrisa de Hafez, un poet venerat, ale carui poezii au ca teme principale iubirea si credinta. Cina si cazare la hotel 4* in Shiraz.

 

Ziua 8 (08.05): SHIRAZ – PASARGADAE – PERSEPOLIS – SHIRAZ (275 km)
Mic dejun. Ne indreptam spre situl arheologic Pasargadae, patrimoniu UNESCO, prima capitala dinastica a Imperiului Ahemenid, fondata de Cyrus al II-lea in secolul 6 i.Hr. Palatele, gradinile si mausoleul lui Cyrus al II-lea sunt exemple remarcabile de arhitectura si arta din prima perioada ahemenida si marturii exceptionale ale civilizatiei persane. In continuare vizitam Persepolis, unul din marile orase ale antichitatii, alaturi de Petra, Roma si Luxor. Fondat in secolul V i.Hr, Persepolis a fost capitala Imperiului Persan al ahemenizilor, un imperiu care a impresionat prin putere, organizare si arhitectura. Alexandru Macedon a cucerit si ulterior a distrus acest oras minune, motivul oficial fiind razbunarea pentru distrugerea Atenei si Partenonului de catre persi, cu mai bine de 100 de ani inainte. Orasul este plasat intr-un cadru natural deosebit, avand o intrarea maiestuoasa – intrare care ii coplesea pe toti trimisii provinciilor supuse. Vom vizita orasul propiu-zis, situat pe o platforma suprainaltata. Toate cladirile sunt impodobite cu numeroase statui – figuri ale marilor regi, ale soldatilor, mai ales a celor din "garda nemuritorilor", ale personajelor fantastice din religia lui Ahura Mazda. Urmatoarea oprire va fi la Naqsh-e Rustam – o stanca in care au fost sculptate mormintele marilor sahi ahemenizi, precum si imagini din perioada sasanida (sculptate la cateva sute de ani de perioada marilor sahi de catre epigonii lor). Revenim in Shiraz pentru cina si cazare.

 

Ziua 9 (09.05): SHIRAZ
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitarii Shirazului. Vom vizita moscheea Nasirol Molk cu un exterior relativ traditional, dar un interior in care totul pare a prinde viata, datorita jocului de culori si de lumini dat de vitralii. In continuare vizitam gradina Narenjestan Qavam, exemplu al elegantei clasei aristocrate din sec al XIX-lea. Vizitam apoi complexul Zand care dateaza din secolul al XVIII-lea care cuprinde baile, moscheea si bazarul Vakil. Vakil inseamna regent, titlul folosit de Karim Khan, fondatorul dinastiei Zand care, pornind din sudul Iranului, a ajuns sa stapaneasca intreg Iranul, precum si teritorii din Azerbaidjan, Irak si Armenia. Shiraz a fost capitala dinastiei Zand si datorita importantei sale, aici au fost ridicate cladiri impozante. Cina festiva cu muzica live. Dupa cina, transfer la aeroport.

 

Ziua 10 (10.05): SHIRAZ – ISTANBUL – BUCURESTI
In timpul noptii (noaptea de 09 / 10.05), transfer la aeroportul din Shiraz pentru imbarcare pe zborul companiei TURKISH AIRLINES spre Istanbul cu decolare la ora 03:00 dimineata. Sosire in Istanbul la ora locala 05:35 si decolare spre Bucuresti la ora 07:10. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 08:30.

• transport cu avionul Bucuresti – Teheran si retur Shiraz – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES, via Istanbul;
• 8 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hoteluri de 4*: 2 nopti in Teheran, 3 nopti in Isfahan, 1 noapte in Yazd, 2 nopti in Shiraz;
• 7 cine cu bauturi racoritoare nealcoolice incluse;
• cina festiva cu muzica live in ultima seara;
• tururile si vizitele mentionate in program;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• ghizi locali vorbitori de limba engleza pe toata durata circuitului;
• transport cu autocar local pe intreg itinerariul;
• insotitor roman de grup;
• taxa de procesare acte si viza “on arrival” Iran;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


Nota: Taxele de aeroport si taxa de viza incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2018. In situatia majorarii acestor taxe de catre oficialitatile aeriene sau de compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

• asigurarea medicala (obligatorie – de la orice firma de asigurari care acopera teritoriul Iranului);
• asigurarea storno (recomandata, se incheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
• bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in aceasta tara (aproximativ 5 EURO/persoana/zi – se vor achita prin insotitorul de grup, la sosirea in Teheran);
• alte mese decat cele mentionate in program;
• alte servicii decat cele mentionate ca fiind incluse.

CONDITII NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
✓ Documente necesare: pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara (FARA stampila de intrare / iesire in /din Israel),  fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPG,marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.

Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre
aplicanti in vederea posibilitatii acordarii vizei.

 

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CODUL VESTIMENTAR PENTRU IRAN:
Turistii nu sunt exceptati de la aplicarea legilor islamice in privinta vestimentatiei, in special persoanele de sex feminin (corpul si capul trebuie sa fie in permanenta acoperite). Femeile trebuie sa respecte hijabul – codul vestimentar islamic: par acoperit (cu un sal, batic sau esarfa), corpul trebuie sa fie complet acoperit (nu sunt permise pantalonii scurti, fusta, tricoul cu maneca scurta), iar deasupra hainelor este obligatorie purtarea unui mantou/camasa sau tunica lejera, care sa acopere corpul pana la genunchi si sa nu evidentieze silueta. Trebuie evitate culorile stridente (mai ales rosu). Barbatilor nu le este permis portul pantalonilor scurti si a tricourilor fara maneca.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
01.05: Bucuresti 05:55 – Istanbul 07:10 / 09:25 – Teheran 13:50
10.05: Shiraz 03:00 – Istanbul 05:35 / 07:10 – Bucuresti 08:30


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale