Circuit Iran - Comorile Persiei

Circuit Iran - Comorile Persiei

Circuit avion: Teheran – Kashan – Isfahan – Yazd – Pasargadae – Persepolis – Shiraz

 

Perioada: 07.03 – 15.03.2023

 

PRET/persoana: 1790 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 395 EURO / persoana
Pret a treia persoana in camera dubla: 1690 EURO

 

Cine nu a auzit de povestile tinerei Seherezada, de Persepolis, de Pasargadae sau de renumitul poet Rumi? Iran este leaganul civilizatiei persane, una dintre cele mai influente culturi din lume. Cultura iraniana poate fi impartita in doua mari perioade: perioada persana si perioada islamica. Maretia culturii persane poate fi admirata in Persepolis – perla Imperiului Ahemenid si in Pasargadae – capitala dinastica a Imperiului, la Naqsh-e Rustam – stanca ce adaposteste mormintele marilor sahi. Lumea fascinanta a celor O mie si una de nopti si bogatia culturii islamice prind contur in Piata Imam din Isfahan – a doua cea mai mare piata urbana din lume. In orasul oaza Yazd - situat la marginea desertului Kavir, pe Drumul Matasii, vom vedea focul vesnic, marturia religiei zoroastriene. Kashan ne fascineaza cu palatale sale luxoase, Shiraz cu parcurile sale luxuriante si cu viata culturala – fiind orasul poetilor, iar Teheran ofera o incursiune in lumea muzeelor si in viata metropolitana iraniana moderna.

 

Va invitam sa descoperiti comorile Persiei, sa savurati ospitalitatea iraniana printr-o calatorie de poveste, intr-o destinatie exotica si misterioasa, fascinanta si fermecatoare, care va ramane mult timp in mintea si sufletul Dumneavoastra.

 

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile 

  • Program
  • Servicii incluse 
  • Servicii neincluse 
  • Informatii utile

Ziua 1 (07.03): BUCURESTI – ISTANBUL – TEHERAN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 12:00 pentru imbarcare pe cursa companiei TURKISH AIRLINES cu destinatia Teheran. Decolare la ora 15:00 si aterizare la Istanbul la ora locala 17:20. Schimbarea cursei in Istanbul si decolare catre Teheran la ora 19:40. Sosire in Teheran la ora locala 23:20. Transfer si cazare la Hotel Ferdowsi 4* sau similar in Teheran.

 

Ziua 2 (08.03): TEHERAN
Mic dejun. Vom face astazi un tur de o zi in Teheran ce va incepe cu Muzeul National cu cele doua sectiuni ale sale: zona dedicata Iranului antic si zona dedicata perioadei islamice. In continuare vizitam Palatul Golestan, monument UNESCO ridicat in timpul domniei lui Nasser al-Din Shah (care a domnit in perioada 1848-1896), situat candva in centrul orasului antic si construit in jurul unei gradini. Complexul este format din 17 cladiri, muzee si sali. Se remarca terasa spectaculoasa cunoscuta sub numele de Takht-e Marmar (Tronul de Marmura), impodobita cu marmura, picturi,
sculpturi, oglinzi – un adevarat exemplu de arhitectura iraniana. Vom continua ziua intr-un mod mai animat, dar in acelasi timp relaxant in cadrul Marelui Bazar, unde mirosul de condimente ne va face sa uitam de oboseala acumulata de-a lungul intregii zile. Ultima vizitia a zilei va fi la Azadi Tower, un turn cu o inaltime de 45 de metri care marcheaza intrarea vestica in Teheran si care a fost contruit in 1971 la comanda ultimului sah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, pentru a celebra 2.500 de ani de Imperiu Persan. Cina la restaurant local si cazare in Teheran la Hotel Ferdowsi 4* sau similar.

 

Ziua 3 (09.03): TEHERAN – KASHAN – ISFAHAN (~450 KM)
Mic dejun. Intainte sa parasim Teheranul vom face o vizita la Mausoleul Khomeini, care adaposteste mormantul lui Ruhollah Khomeini Moosavi şi al lui Ahmad Khomeini, al doilea fiu al sau. Plecam apoi spre Kashan, un oras-oaza situat la marginea desertului Kavir, pe una dintre cele mai importante rute ale caravanelor. Aici vom vizita casele traditionale Tabatabaei. Casa Tabatabaei a fost proiectata de Ustad (maestrul) Ali Maryam, unul dintre cei mai importanti “mimar” (arhitecti) ai secolului XIX din Persia. Constructia casei a durat 10 ani si a fost finalizata in 1840.  La aproximativ 10 km de Kashan se afla gradina Fin, un ansamblu geometric unde sirurile de copaci, iarba verde si sursele de apa se combina perfect pentru a induce ideea de belsug si pace. Dupa o pauza de relaxare in aceasta gradina superba, plecam spre satul traditonal Abyaneh care se afla pe drumul spre Isfahan. Cina la restaurant local si cazare in Isfahan la hotel Piroozi 4* sau similar.

 

Ziua 4 (10.03): ISFAHAN
Mic dejun. In centrul Iranului, la jumatatea drumului dintre Marea Caspica si Golful Persic, se afla unul dintre cele mai frumoase orase din Orient, Isfahan, inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial. Grandoarea monumentelor sale si profunda semnificatie istorica i-au adus numele de “perla Orientului”. Printre monumentele sale se remarca: Moscheea Shah numita si Moscheea Imamului, una dintre cele mai frumoase din lume, renumita pentru mozaicurile si inscriptiile sale caligrafice coranice; Moscheea Seicului Lotfollah, fara minarete; Palatul Ali Qapu, bogat in picturi murale, Palatul Regal Chehel Sotun. Vom admira toate aceste obiective pe parcursul turului de oras si vom incheia cu o vizita la Bazarul Qeysarieh. Cina la restaurant local si cazare in Isfahan la hotel Piroozi 4* sau similar.

 

Ziua 5 (11.03): ISFAHAN
Mic dejun. Dimineata, vom vizita Catedrala Vank si Moscheea de Vineri din Isfahan. Stabiliti in cartierul Jolfa al orasului Isfahan, armenii, fugiti de persecutiile turcesti, au ridicat in 1606 o manastire pentru preotii si calugarii cu care venisera, in interiorul careia au facut o bisericuta numita " Tamaduitoarea Tuturor". Pe locul acesteia, peste cincizeci de ani, s-a inaltat biserica Vank, care in limba armeana s-ar traduce prin "catedrala", considerata a fi cel mai important monument crestin din Iran. Ea reflecta specificul arhitecturii iraniene, avand un interior spectaculos, decorat cu picturi si miniaturi, ce reprezinta imagini biblice ale ingerilor si apostolilor. Moscheea de Vineri este inclusa in patrimoniul universal UNESCO si este un exemplu de arhitectura iraniana desfasurata de-a lungul a douasprezece secole. Continuam vizita in Isfahan cu celebrele poduri Khajoo, unul dintre podurile istorice de pe Zayanderud, cel mai mare rau al Podisului Iranului. Cina la restaurant local si cazare in Isfahan la hotel Piroozi 4* sau similar.

 

Ziua 6 (12.03): ISFAHAN – NAIN – YAZD (~470 KM)
Mic dejun. Plecare de minineata spre Yazd. Pe drumul spre Yazd ne vom opri in Nain unde vizitam Moscheea Jāmeh din Nain, marea moschee congregationala a orasului, o minunata moschee din secolul al X-lea, cu coloane originale de caramida si stuc decorativ. Desi moscheea este una dintre cele mai vechi din Iran, este inca in uz si este protejata de Organizatia Patrimoniului Cultural din Iran. Sosire in Yazd unde vom vizita Moscheea de Vineri. Urmatoarea oprire este la Templul zoroastrian, Persia fiind locul unde a aparut prima religie monoteista din lume . In piata Amir Chakhmaq vom admira cladirea de trei etaje dedicata memoriei imamului Hossein, cel ucis la Kerbala de suniti si de unde a inceput adevarata ura intre siiti si suniti. Vom vizita vechiul oras Yazd, declarat Patrimoniu UNESCO. Sosire in Yazd, cina la restaurant local si cazare la hotel Moshir Garden 4* sau similar.

 

Ziua 7 (13.03): YAZD – PASARGADAE – PERSEPOLIS – SHIRAZ (~450 KM)
Mic dejun. Ne indreptam spre situl arheologic Pasargadae, patrimoniu UNESCO, prima capitala dinastica a Imperiului Ahemenid, fondata de Cyrus al II-lea in secolul 6 i.Hr. Palatele, gradinile si mausoleul lui Cyrus al II-lea sunt exemple remarcabile de arhitectura si arta din prima perioada ahemenida si marturii exceptionale ale civilizatiei persane. In continuare vizitam Persepolis, unul din marile orase ale antichitatii. Vom vizita orasul propiu-zis, situat pe o platforma suprainaltata. Toate cladirile sunt impodobite cu numeroase statui – figuri ale marilor regi, ale soldatilor, mai ales a celor din "garda nemuritorilor", ale personajelor fantastice din religia lui Ahura Mazda. Urmatoarea oprire va fi la Naqsh-e Rustam – o stanca in care au fost sculptate mormintele marilor sahi ahemenizi, precum si imagini din perioada sasanida.Sosire in Shiraz, cina la restaurant local si cazare la hotel Royal 4* sau similar.

 

Ziua 8 (14.03): SHIRAZ
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitarii Shirazului, orasul gradinilor, sediul dinastiei Zand. Vom vizita moscheea Nasir ol Molk cu un exterior relativ traditional, dar un interior in care totul pare a prinde viata, datorita jocului de culori si de lumini dat de vitralii. In continuare vizitam complexul Zand care dateaza din secolul al XVIII-lea care cuprinde baile, moscheea si bazarul Vakil.Programul cuprinde si vizita la citadela lui Karim Khan, aflata in apropierea cladirilor Vakil si gradina Eram, dar si Mausoleul lui Hafez, unul dintre cei doi poeti iconici din Shiraz. Cina la restaurant local si cazare in Shiraz la hotel Royal 4* sau similar.

 

Ziua 9 (15.03): SHIRAZ – ISTANBUL – BUCURESTI
In timpul noptii (noaptea de 14.03/15.03), transfer la aeroportul din Shiraz pentru imbarcare pe zborul companiei TURKISH AIRLINES spr e Istanbul cu decolare la ora 02:45 dimineata. Sosire in Istanbul la ora locala 06:30 si decolare spre Bucuresti la ora 08:35. Aterizare pe aeroportul din Bucuresti la ora 08:50.

• transport cu avionul BUCURESTI – Teheran si retur Shiraz – BUCURESTI cu compania TURKISH AIRLINES, via ISTANBUL;
• 8 nopti cazare si masa:
- 1 noapte cazare cu mic dejun in camera standard la hotel de 4* in Teheran;
- 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) in camera standard la hoteluri de 4*: 1 noapte in Teheran, 3 nopti in Isfahan, 1 noapte in Yazd, 2 nopti in Shiraz;
• tururi de oras cu ghid local in Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz;
• vizita siturilor arheologice Pasargadae si Persepolis;
• tururile si vizitele mentionate in program;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• ghizi locali vorbitori de limba engleza pe toata durata circuitului;
• transport cu autocar local pe intreg itinerariul;
• insotitor roman de grup;
• taxa de procesare acte si viza “on arrival” Iran;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxa de viza si taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna octombrie 2022. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
07.03: Bucuresti 15:00 – Istanbul 17:20 durata zborului: 1h20m
07.03: Istanbul 19:40 – Teheran 23:20 durata zborului: 4h10m
15.03: Shiraz 02:45 – Istanbul 06:30 durata zborului: 4h15m
15.03: Istanbul 08:35 – Bucuresti 08:50 durata zborului: 1h15m

• asigurarea medicala cu extensie COVID (obligatorie – de la orice companie de asigurari care acopera teritoriul Iranului);
• asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice);
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 55 EURO/persoana – se practica in Iran, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

CONDITII SI ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:


Documente necesare:
- formular completat corect;
- copie in format digital a primei pagini a pasaportului (cea cu poza) cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG, marime maxima 500KB (dar nu mai mica de 10KB), 800 X 600 pixeli dimensiune, luminozitate normala, pozitionare orizontala. Copia va cuprinde DOAR pagina cu poza!
- fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG, marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa; Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre aplicanti
in vederea posibilitatii acordarii vizei.

 

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 25 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana la data limita de 07.01.2023. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isirezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CODUL VESTIMENTAR PENTRU IRAN:
Turistii nu sunt exceptati de la aplicarea legilor islamice in privinta vestimentatiei, in special persoanele de sex feminin (corpul si capul trebuie sa fie in permanenta acoperite). Femeile trebuie sa respecte hijabul – codul vestimentar islamic: par acoperit (cu un sal, batic sau esarfa), corpul trebuie sa fie complet acoperit (nu sunt permise pantalonii scurti, fusta, tricoul cu maneca scurta), iar deasupra hainelor este obligatorie purtarea unui mantou/camasa sau tunica lejera, care sa acopere corpul pana la genunchi si sa nu evidentieze silueta. Trebuie evitate culorile stridente (mai ales rosul). Barbatilor nu le este permis portul pantalonilor scurti si a tricourilor fara maneca.

 

 


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale