Circuit NORVEGIA - Tara guvernata de natura

Circuit NORVEGIA - Tara guvernata de natura

Oslo – Borgund – Laerdal – Flam – Gudvangen – Bergen – Geiranger – Alesund – Kristiansund – Trondheim – Lillehammer – Oslo

 

Perioada: 24.07 – 03.08.2023 (11 zile/ 10 nopti)

 

Pret/persoana: 1495 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 350 EURO
Pret pentru a treia persoana in camera dubla (adult): 1395 EURO

 

Norvegia este mai mult decat o destinatie turistica, este o intoarcere la radacinile existentei, o serie de trairi si senzatii intr-o tara in care natura se gaseste in stare pura de mii si mii de ani! Norvegia este o tara a fiordurilor si a ghetarilor, a bisericilor inalte de lemn, a partiilor de schi fond si a miturilor si legendelor.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse 
  • Important

ZIUA 1 (24.07): BUCURESTI – OSLO
Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 05:00 pentru imbarcare pe cursa KLM cu
destinatia Oslo (schimbarea cursei la Amsterdam). Decolare la ora 07:00 si sosire la Oslo la ora locala 16:20. Transfer si cazare la hotel Scandic Fornebu (echivalent 4*) sau similar in Fornebu (zona Oslo). Timp liber pentru plimbari cu insotitorul de grup prin centrul orasului.

 

ZIUA 2 (25.07): OSLO
Mic dejun. Tur panoramic de oras cu autocar si ghid local (3 ore) in capitala Norvegiei cu scurte opriri la: parcul de sculpturi Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Parlamentul. Optional, Muzeul Fram, unde este expusa Fram, faimoasa nava pentru expeditii polare (1892) si Muzeul Kon Tiki pentru a admira nave si obiecte provenind din faimoasele expeditii ale lui Thor Heyerdahl. Pret informativ: 60 euro/ persoana. Cazare la acelasi hotel.

 

ZIUA 3 (26.07): OSLO – HALLINGDAL SVELEN – GOL – NESBYEN (260 km)
Mic dejun. Plecam din Oslo spre Gol, de-a lungul vaii Hallingdal. Avem posibilitatea de vizitare a bisericii Borgund, una dintre cele mai vechi biserici din lemn din Norvegia. Pret informativ : 20 EURO/
persoana (minim 20 participanti). Cina si cazare la hotel Ranten, BW collection (echivalent 3*) sau similar in Nesbyen.

 

Ziua 4 (27.07): NESBYEN – FLAM - BERGEN (320 km)
Mic dejun. Calatoria de astazi incepe cu traversarea tunelului Laerdal, unul din cele mai lungi din lume, avand 24,5km. Sosire in Flam, o asezare unica in Europa prin pitorescul ei. Timp liber pentru plimbari individuale in acest loc spectaculos. Optional, o frumoasa croaziera de-a lungul a doua brate (Aurlands si Naeroy – cel mai stramt fiord din lume, inclus in patrimoniul UNESCO) ale ’’regelui fiordurilor’’, Sogn. Pret informativ: 35 EURO/ persoana. Dupa aceasta placuta experienta debarcam in Gudvangen. Optional, urcare cu trenul montan spre Myrdal. Pret informativ: 90 EURO/ persoana. Cazare in Blomsterdalen, la 18 km de Bergen la hotel Scandic Flesland Airport (echivalent 4*) sau
similar.

 

Ziua 5 (28.07): BERGEN
Mic dejun. Turul orasului Bergen cu ghid local (3 ore): cartierul Bryggen (cladirile hanseatice incluse in patrimoniul UNESCO), biserica Sf. Maria, Piata de Peste si Flori. Dupa amiaza, urcare optionala cu funicularul pe Muntele Floyen, pentru o frumoasa imagine panoramica a orasului. Pret informativ: 20 EURO/ persoana. Cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 6 (29.07): BERGEN – REGIUNEA STYRN (313 km)
Mic dejun. Astazi vom traversa cu ferry-boatul Sognefjord (Oppedal-Lavik), cel mai lung fiord (205 km) si cel mai adanc din Norvegia, al doilea din lume dupa fiordul Scoresby Sund din Groenlanda. Ne vom deplasa apoi catre ghetarul Briksdal (45 minute pe sens), ce coboara abrupt de la 1200 m altitudine, pana in valea cu acelasi nume, oferind o priveliste incantatoare. Optional, urcare la ghetar cu masinutele trolilor. Pret informativ: 35 euro/ persoana. Dupa vizita, vom strabate pitorescul drum national 63 si vom ajunge in localitatea Innvik pentru cina si cazare la hotelul Innvikfjord (echivalent 3*) sau similar in zona Nordfjord.

 

Ziua 7 (30.07): GEIRANGER – TROLLSTINGEN - ANDALSNES – ALESUND (400 km)
Mic dejun. Va invitam sa experimentati unul din cele mai frumoase momente ale acestui program: croaziera (1 ora) pe Geirangerfjord, inscris in patrimoniul UNESCO, considerat cel mai frumos fiord din lume. Dupa croaziera parcurgem Drumul Vulturilor si Drumului Trolilor, doua dintre cele mai faimoase rute ale Norvegiei. Dupaamiaza ajungem in Alesund, unde vom vizita centrul istoric. Alesund este un oras atipic pentru Norvegia, datorita multitudinii de cladiri construite in stilul Art Nouveau / Jugendstil. Kaiserul Germaniei, Wilhelm II, a finantat acest proiect architectural dupa ce un incendiu a mistuit centrul orasului in 1904, lasand aproximativ 10.000 de oameni fara locuinte. Cazare in Ulstein la hotel Quality Hotel Ulstein (echivalent 3*) sau similar in zona Alesund.

 

Ziua 8 (31.07): ULSTEIN - ALESUND – KRISTIANSUND – TRONDHEIM (394 km)
Mic dejun. Astazi ne continuam drumul catre Molde, traversand Moldefjord cu ferry-boat-ul. De aici urmam ruta catre Drumul Atlanticului, o portiune de 8 km care ne va duce foarte aproape de ocean. Acest drum ne va taia respiratia cu traseul sau peste insule, insulite si stanci, toate legate intre ele prin poduri curbate. Dupa-amiaza ajungem la Trondheim, al patrulea oras ca marime al Norvegiei, unde vom face o scurta vizita a orasului vechi si a catedralei Nidaros, cea mai mare din Scandinavia, dar si locul unde este ingropat Sf. Olaf, un rege din secolul XI, care a crestinat Norvegia. Cazare in Trondheim la hotel Quality Panorama (echivalent 4*) sau similar.


Ziua 9 (01.08): TRONDHEIM - DOMBAS - SVINGVOLL (339 km)
Mic dejun. Plecam spre Sud, vizitam Dombas, o frumoasa statiune montana situata in Parcul National Dovrefjell. Cazare in Svingvoll la hotel Thon Skeikampen (echivalent 3*) sau similar in aceasta zona.

 

Ziua 10 (02.08): SVINGVOLL – LILLEHAMMER – FORNEBU (223 km)
Dupa micul dejun, ne indreptam spre valea Oppland si apoi vom opri in Lillehammer, oras celebru pentru organizarea jocurilor olimpice de iarna din 1994. Timp liber pentru cumparaturi sau, optional, vizitarea muzeului in aer liber Maihaugen, ce adaposteste 200 cladiri traditionale norvegiene din evul mediu pana in prezent. Pret informativ: 30 EURO/ persoana. Seara cazare in Fornebu la hotel Scandic Fornebu (echivalent 4*) sau similar.


Ziua 11 (03.08): OSLO – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zbor KLM cu decolare la ora locala 17:20 (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosirea la Bucuresti este prevazuta pentru ora 00:35 (pe 04.08).

 

• transport cu avionul Bucuresti – Oslo - Bucuresti cu compania KLM (schimbarea curselor la Amsterdam);
• 10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri echivalent 3* si 4* (Norvegia nu are sistem de clasificare pe stele): 3 nopti in Fornebu, 1 noapte in Nesbyen, 2 nopti in Blomsterdalen, 1 noapte in Innvik, 1 noapte in Ulstein, 1 noapte in zona Trondheim, 1 noapte in Svingvoll (zona Dombas);
• 2 cine la hotel in Nesbyen si Innivik;
• tururi panoramice de oras cu autocar si ghid local in Oslo si Bergen;
• vizita pietonala cu insotitorul de grup in Trondheim;
• traversari cu ferry: Lavik - Oppedal, Hellesylt-Geiranger, Vestnes-Molde, Halsa- Kanestraum;
• croaziera pe fiordul Geiranger (1 ora);
• transferurile mentionate in program;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport.

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv noiembrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
24.07: Bucuresti (Otopeni) 07:00 – Amsterdam 08:55 durata zborului: 2h 05min
24.07: Amsterdam 14:30 - Oslo 16:20 durata zborului: 2h 10min
03.08: Oslo 17:20 – Amsterdam 19:10 durata zborului: 2h 10min
03.08: Amsterdam 20:55 - Bucuresti (Otopeni) 00:35 (pe 04.08) durata zborului: 2h 00min

• asigurarea medicala (nu este obligatorie, dar este recomandata);
• asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in Norvegia, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 105 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 20 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.

 

Nota: Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
• 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
• 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

Nota: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI (CARTILE DE IDENTITATE ROMANESTI EMISE INAINTE DE ANUL 2009 NU SUNT RECUNOSCUTE CA DOCUMENTE DE CALATORIE IN NORVEGIA); TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
• avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
• acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani;
• nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale