Israel - Craciun in Tara Sfanta

Israel - Craciun in Tara Sfanta

Tel Aviv – Bethleem – Ierusalim – Hozeva – Ierihon – Marea Moarta – Nazaret – Caana Galileii – Capernaum – Muntele Tabor – Haifa

 

Perioada: 22.12 – 27.12.2022 (6 zile/5 nopti)

 

PRET/persoana: 785 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)

Supliment camera single: 215 EURO / persoana

 

Israelul este cunoscut in toata lumea ca Tara Sfanta, iar cei care vin aici gasesc la tot pasul locuri legate de religie si spiritualitate. O combinatie intre miracol si tehnologie, intre istoria antica a iudaismului si viitor – acesta este Israelul!

  • PROGRAM
  • SERVICII INCLUSE
  • NU SUNT INCLUSE
  • IMPORTANT

ZIUA 1 (22.12.2022): BUCURESTI – TEL AVIV – BETHLEEM

Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu conducatorul de grup la ora 07:30 pentru imbarcare pe cursa HISKY cu destinatia Tel Aviv (decolare la ora 10:30). Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora 12:55. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel, vom merge la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sfantul Ioan, ridicata pe locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Deplasare la Bethleem pentru cazare si cina la hotel Manoly Plaza 4* (standard local) sau similar.

 

ZIUA 2 (23.12.2022): IERUSALIM – HOZEVA – IERIHON – MAREA MOARTA – QUMRAN – BETHLEEM

Mic dejun. Ne deplasam pe valea Hozevei - vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe cu Moastele Sfantului Ioan Romanul de la Neamt Intrare in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco–Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu” si Biserica si Caminul Romanesc de la Ierihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice la Qumran si la restaurant cu autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Cina si cazare la hotel in Bethleem.

 

ZIUA 3 (24.12.2022): BETHLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. In Bethleem, vom vizita Biserica Ortodoxa a Nativitatii, Cripta unde s-a nascut Domnul, Biserica Catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii (pret informativ: 10 EURO/persoana, se achita la fata locului), pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (secolul V) si Sfantul Sava cel Sfintit (secolul IV). Ierusalim - vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David, Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Bethleem. La ora 22:30 deplasare la Biserica Sfanta Catherina din Bethleem, unde se oficiaza Sfanta Liturghie, care se transmite de pe platoul din fata Bisericii in intreaga lume pe posturile TV.

 

ZIUA 4 (25.12.2022): BETHLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. La ora 09:30 participare la Sfanta Liturghie de la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Urcare pe Muntele Scopus pentru vedere panoramica a orasului si a Sfintei Cetati. Incepem pelerinajul nostru (pe jos) cu Muntele Maslinilor, vizitarea Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a Plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiuniilor si Biserica Mormantului Maicii Domnului. Vom intra in Cetatea Sfanta prin Poarta Sfantului Arhidiacon si Intai Mucenic Stefan si vom parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii Sfantului Mormant – “Centrul Pamantului”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

 

ZIUA 5 (26.12.2022): BETHLEEM – CAANA GALILEII – CAPERNAUM – TIBERIAS

Mic dejun. Ne indreptam spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe Valea Iordanului. Yardenit – vizita la locul amenajat al Botezului. Deplasare la Caana, vizita la Biserica Grec-Ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Deplasare la Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Isus a predicat, casa Sfantului Petru. Vom continua cu Tabha, locul unde a fost savarsita minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Apoi, urcare pe Muntele Fericirilor si vizitarea Bisericii. Optional, in functie de timp si vreme, scurta croaziera de 45 minute (aproximativ 15 Euro/persoana) pe apele sfinte ale Marii Galileii. Cina si cazare la hotel Golan (standard local) sau similar in Tiberias.

 

ZIUA 6 (27.12.2022): TIBERIAS – NAZARET – MUNTELE TABOR – HAIFA – TEL AVIV – BUCURESTI

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor. Transfer cu microbuze arabe pentru vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Deplasare la Nazaret pentru vizitarea Bisericii Ortodoxe “Sfantul Gavril” cu Izvorul Mariei, pictata de fratii Morosanu in anul 1077 si a Bisericii catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Deplasare la Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel, unde vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase – etajate. Continuam cu vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam pe langa coasta Mediteranei spre Tel Aviv, scurt tur auto al orasului Tel Aviv - Jaffa, cel mai mare si cosmopolit oras din Israel. Vizita in cetatea Jaffa. Continuam spre Aeroportul International Ben – Gurion. Imbarcare pe zbor cursa HISKY la ora 23:45. Sosirea in Bucuresti este prevazuta la ora 02:10.

• transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti cu compania HISKY;

• asistenta la Tel Aviv in aeroport la sosire;

• 5 nopti cazare cu demipensiune (bufet) la hotel categoria locala Turist (echivalent 3* superior sau 4*), conform programului: 4 nopti in Bethleem si 1 noapte in Tiberias/Nazareth;

• transport autocar modern (dotat cu aer conditionat) pentru executarea programului;

• intrari la obiectivele precizate in program;

• ghizi locali vorbitori de limba romana pe tot parcursul programului;

• insotitor roman de grup;

• vizita la manastirea Sfantul Gheorghe din Hozeva;

• transfer munte Tabor;

• asigurare Covid emisa si valabila in Israel (in cazul unui test PCR pozitiv efectuat dupa sosirea in Israel, acesta asigurare permite recuperarea eventualelor cheltuieli ocazionate de: izolare pana la maxim 7 zile, spitalizare in valoare maxima de 25.000 USD, transferuri, modificarea returului pentru biletul de avion);

• taxele de aeroport (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
22.12.2022: Bucuresti 10:30 – Tel Aviv 12:55 durata zborului 2h25min

27.12.2022: Tel Aviv 23:45 – Bucuresti 02:10 (a doua zi) durata zborului 2h25min

• asigurarea medicala si storno cu extensie COVID-19 (obligatorie) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

• bauturi, mese optionale care nu sunt incluse in program;

• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 30 EURO/persoana - se practica in Israel, se achita la sosire.

GRUP MINIM:35 persoane. Supliment grup 30-34 persoane: 35 EURO/persoana. Supliment grup 25-29 persoane: 65 EURO/persoana; Supliment grup 24-20 persoane: 95 EURO/persoana; Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 20 participanti pana cu o luna inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

CONDITII DE CALATORIE IN ISRAEL: https://www.mae.ro/travel-conditions/3710

 

TERMENE DE PLATA:
• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
• 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 45 zile inaintea plecarii;
• 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 30 zile inaintea plecarii;
• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale