UZBEKISTAN - Tara domurilor albastre

UZBEKISTAN - Tara domurilor albastre

TASHKENT – KHIVA – BUKHARA– NAKSHBANDY – SHAKRISABZ – SAMARKAND


Perioada: 24.10 – 02.11.2023 (10 zile/ 9 nopti)

 

Pret/persoana: 1859 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 290 EURO (la cerere)

 

Printre tarile de pe Drumul Matasii, Uzbekistanul este o cripta pretioasa in inima Orientului. Orasele sunt adevaratele bijuterii ale acestei comori, atrag si farmeca, raman in sufletul vizitatorului pentru totdeauna. Samarkand, Buhara si Khiva nu sunt doar monumente istorice, arhitecturale, religioase, sunt monumente ale gandirii si vointei!

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse
  • Important

ZIUA 1 (24.10): BUCURESTI – TASHKENT
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:25, pentru imbarcare pe zborul TURKISH AIRLINES cu destinatia finala Tashkent (via Istanbul). Sosire in Tashkent in cursul noptii, la ora locala 00:55. Transfer la hotel Ramada 4* sau similar si cazare (de aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor).


ZIUA 2 (25.10): TASHKENT Masa: mic dejun, pranz
Mic dejun. Astazi vom face un tur panoramic cu ghid local al capitalei Uzbekistanului. Tashkent este cel mai mare oras din Asia Centrala, cunoscut sub numele actual inca din secolul X. Pana in secolul XIX a facut parte din diferite state central-asiatice, fara a fi insa un oras foarte important. In prezent Tashkent este un important centru economic si cultural, gazduind numeroase muzee, teatre simonumente de arhitectura din secolele XVI-XIX. Vom vizita partea veche a orasului, Piata Independentei, Piata si Monumentul Amir Temur, bazarul de mirodenii si articole artizanale Chor-su, Muzeul de Arte Decorative si Aplicate, Piata Alisher Navoi, Mausoleul Kaffal Shashi. Pranz inclus la un restaurant local. Cazare la hotel Ramada 4* sau similar.


ZIUA 3 (26.10): TASHKENT – URGENCH (zbor) – KHIVA Masa: mic dejun, pranz
Mic dejun. Astazi vom face un tur pietonal in capitala Tashkent si vom merge cu metroul din Tashkent. Metroul din Tashkent este primul sistem feroviar de metrou din Asia Centrala, ce imbina  arhitectura cu arcade inspirate din Moschee, cu placi ale unor figuri celebre din istoria Rusiei. Optional, se poate vizita Muzeul de Arta sau Muzeul de Istorie. Pranz inclus la un restaurant local. La ora 17:30 este prevazut transferul catre aeroport pentru zbor Tashkent – Urgench cu decolare la ora 20:25. Sosire la Urgench si plecare spre Khiva (30km). Cazare la hotel Orient Star 3*sup. (Madrasah hotel) sau similar.


ZIUA 4 (27.10): KHIVA Masa: mic dejun, pranz
Mic dejun. Khiva este un oras aflat in patrimoniul mondial UNESCO, situat pe traseul caravanelor pe Drumul Matasii, un oras muzeu unde se afla una din cele mai mari colectii de arhitectura islamica din lume. Turul de oras de astazi include strazile inguste si monumentele arhitecturale din zona numita Ichan-Kala, ce ne dau senzatia ca suntem intr-un timp demult apus in negura istoriei. Aceasta zona este inconjurata cu ziduri puternice ce dateaza din evul mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale. Vom admira si mausoleele Uch Avlioli (“trei sfinti”) si Pakhlavan Mahmoud; medresele Rafanek, Amir-Tur. Pranz inclus la un restaurant local. Cazare la hotel Orient Star 3*sup.(Madrasah hotel) sau similar.


ZIUA 5 (28.10): KHIVA – BUKHARA (590 KM) Masa: mic dejun, cina
Mic dejun. Azi vom pleca spre Bukhara, un fost centru de educatie renumit in lumea islamica, al cincilea oras ca marime al tarii si un nod comercial important pe Drumul Matasii. Traversam desertul Kizilkum (“desertul rosu” in limba turkmena). Vom ajunge in Bukhara in jurul orei 14:30. Cina la un restaurant local sau in restaurantul hotelului. Cazare la hotel Omar Khayam 4* sau similar.


ZIUA 6 (29.10): BUKHARA Masa: mic dejun, pranz
Mic dejun. Astazi vom vizita acest frumos oras-oaza, avand o vechime de peste 2500 de ani. In ziua de astazi musulmanii din intreaga lume vin aici pentru a se inchina la mormantul lui Bahauddin Naqshbandi sau pentru a acumula cunostinte intr-una din cele mai bune scoli islamice – Miri-Arab. Se spune ca Dumnezeu si-a intins harul peste toate orasele din lume si numai din Bukhara acest har se reintoarce peste oameni. Aceasta este insasi esenta orasului Bukhara - cetatea sfanta. Turul va cuprinde mausoleele Ismael Samani (o capodopera a arhitecturii specifice Asiei Centrale), ChashmaAyub, medresele Miri-Arab, Amir Alim Khan, Kukeldash, Abdul Aziz, complexul Bolo-Khauz (ce include moscheea si minaretul cu acelasi nume), fortareata Ark (resedinta emirilor din Bukhara), complexul Poi-Kalyan, al carui minaret principal este simbolul orasului. Pranz inclus la un restaurant local. Cazare la hotel Omar Khayam 4* sau similar.


ZIUA 7 (30.10): BUKHARA – CHOR BAKR – NAKSHBANDY COMPLEX (60 km) Masa: mic dejun, pranz
Mic dejun. Ziua de astazi va fi dedicata obiectivelor turistice din imprejurimile Bukharei. Sitora Mohi Hosa este resedinta de vara a ultimului emir, o cladire impresionanta cu decoratiuni interioare deosebite, o sala enorma unde se organizau banchetele, o colectie de costume, argintarii si diferite exponate chinezesti Ming. Continuam cu unul dintre cele mai cunoscute locuri sfinte din Uzbekistan: necropola Chor Bakir unde, in fiecare zi, se aduna numerosi pelerini musulmani din Asia Centrala pentru a se ruga. Pranz inclus la un restaurant local. Cazare la hotel Omar Khayam 4* sau similar.


ZIUA 8 (31.10): BUKHARA – SAMARKAND (300 KM) Masa: mic dejun, cina
Mic dejun. Pana la eliberarea camerelor, timp liber pentru odihna sau cumparaturi. Vom pleca mai departe cu trenul (durata calatorie 1h30 min.) spre Samarkand, citadela splendorilor, cea mai frumoasa din Asia Centrala, unde vom ajunge in cursul dupa amiezii. Cina inclusa. Cazare la hotel Asia Samarkand sau similar.


ZIUA 9 (01.11): SAMARKAND Masa: mic dejun, cina
Mic dejun. Intreaga zi va fi dedicata vizitarii orasului Samarkand. Orasul a fost denumit de istorici si poeti “Roma din Est” datorita moscheelor, medreselor si cladirilor impunatoare bogat decorate. Vom vizita Piata Registan (“piata nisipurilor”) inconjurata de cele trei medrese (scoli de teologie musulmana unde se studiaza Coranul): Ulugbek, Shirdor si Tilla Kari. Urmeaza Moscheea Bibi Khanum – una din cele mai frumoase din intreaga Asie, ansamblul Shahi Zinda cu cele 44 de morminte in 20 de mausolee, Mausoleul Gur Emir – emirul care a construit macabre piramide din capetele invinsilor sai, Bazarul. Vom continua cu Observatorul astronomic al lui Ulugbek, nepotul lui Timur Lenk, ce poate fi inca utilizat pentruobservarea corpurilor ceresti si calcu larea miscarii lor. Cina de ramas bun la un restaurant local sau la restaurantul hotelului. Cazare la hotel Asia Samarkand sau similar.


ZIUA 10 (02.11): SAMARKAND
La ora 03:00 noaptea (ziua 9 spre ziua 10) transfer catre aeroportul din Samarkand pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRINES cu destinatia Istanbul. Plecare la ora locala 06:15. Sosire in Istanbul la ora locala 09:30 si decolare spre Bucuresti la 13:55. Aterizare la Bucuresti la 14:10.

• transport cu avionul Bucuresti – Tashkent si Samarkand – Bucuresti cu compania TURKISH (schimbarea curselor la Istanbul);
• transport cu avionul cursa interna Tashkent – Urgench cu companie locala;
• transport cu trenul: Bukhara – Samarkand;
• 9 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun in fiecare zi, 5 mese de pranz si 3 cine) in hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Tashkent (de prima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor), 2 nopti in Khiva, 3 nopti in Bukhara, 2 nopti in Samarkand (de ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor);
• transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului;
• tururi de oras cu ghid local in Tashkent, Khiva, Bukhara, Samarkand;
• intrarile la obiectivele mentionate in program: Muzeul de Arte Decorative si Aplicate, Mausoleul Kaffal Shashi, medresele Rafanek, Amir-Tur, complexul Bolo-Khauz, fortareata Ark, complexul Poi-Kalyan, Observatorul astronomic din Samarkand;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna martie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
24.10 Bucuresti 15:25 –Istanbul 16:50 durata zborului: 1h15minute
24.10 Istanbul 18:25 – Tashkent 00:55 (noaptea de 24 spre 25.04) durata zborului: 4h25minute
02.11 Samarkand 06:15 – Istanbul 09:30 durata zborului: 5h10minute
02.11 Istanbul 13:55 – Bucuresti 14:10 durata zborului: 1h15minute

• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 USD/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;

GRUP MINIM:
25 persoane. Supliment grup 20-24 persoane: 70 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.

 

Nota: Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
• 10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
• 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

Nota: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale