Revelion in Casablanca - regatul exotic

Revelion in Casablanca - regatul exotic

Casablanca - Marrakech - Fez - Meknes - Rabat - Casablanca


Perioada: 27.12.2018 - 04.01.2019 (9 zile/8 nopti)


Descopera frumusetea si magia Marocului, tara culorilor si a condimentelor, a monumentelor si palatelor, a mestesugurilor, peisajelor si plajelor exotice.


O calatorie memorabila printre traditii si istorie, prin desertul Sahara, savurand un ceai traditional sau experimentand o plimbare cu camila!


Capacitate maxima camera: 3 adulti sau 2 adulti + 1 copil 2-11,99 ani
ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat. 
Camerele cu 3 ocupanti sunt la cerere.

 

Oferta este valabilă în funcţie de disponibilităţi.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse
  • Excursii optionale

Ziua 1 (27.12): BUCURESTI - CASABLANCA

 

Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni cu 2 ore inainte de imbarcarea pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Casablanca (schimbarea cursei la Istanbul). Sosire in Casablanca, transfer si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar. Timp liber pentru odihna sau pentru a va familiariza cu orasul. Cina la restaurantul hotelului.

 

Ziua 2 (28.12): CASABLANCA

 

Mic dejun. Astazi vom avea prevazut turul orasului Casablanca, centrul economic al Marocului, alaturi de un ghid local.
Vom incepe din Piata Centrala, apoi vom traversa vechiul oras pana la Cartierul Habous, cu admirarea souk-urilor si bazarelor, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, cornisa si cartierul de lux al orasului - Anfa, Villa Mirador si Villa dar Saada. Coboram si admiram Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vedem Piata Mohamed al V-lea cu fantana, edificii administrative, Piata Natiunilor Unite. Dupa amiaza, timp liber.
Cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

 

Ziua 3 (29.12): CASABLANCA - MARRAKECH (250 km)


Mic dejun. Plecam catre Marrakech unde vom ajunge dupa aproximativ 4 ore de mers cu autocarul. Sosire in Marrakech unde vom face un tur panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom admira cele mai importante obiective turistice ale orasului Marrakech: gradina Menara, plantatie de maslini care se intinde intr-o vale gigantica, minaretul si Moscheea Koutoubia, trecem apoi pe langa moscheea El Mansour, intram in cimitirul Saadien si in Palatul Bahia, apoi ne indreptam spre Muzeul Dar Si Said si Medina. Cina si cazare la hotel Atlas Asni 4* sau similar.

 

Ziua 4 (30.12): MARRAKECH - ESSAOUIRA, optional

 

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau relaxare. Optional, excursie la Essaouira (pe vremuri Mogador, la aproximativ 180 km de Marrakech), statiune si port pe malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente culturale, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Vom reveni in Marrakech pentru cina si cazare la hotel Atlas Asni 4* sau similar.

 

Ziua 5 (31.12): MARRAKECH - Valea Ourika si gradinile Majorelle, optional

 

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Valea Ourika si gradinile Majorelle. Valea Ourika este situata la poalele muntilor Atlas, la aproximativ 100 km de Marrakech. Vom admira sate traditionale de berberi, peisaje minunate cu paduri de pini, case bine ingrijite construite de o parte si de alta a raului care strabate valea. Vom opri la o casa traditionala berbera unde localnicii ne vor primi la ei acasa si ne vor arata cum se prepara painea pe vatra si ceaiul traditional. Vom servi un ceai cu paine calda, miere si nuci. Apoi ne vom continua drumul spre albia raului unde admiram o moara de apa inca in functiune. Ne intoarcem in Marrakech si vom vizita gradinile Majorelle, unde se afla fosta casa a pictorului francez cu acelasi nume, iar ulterior si resedinta faimosului Yves Saint Laurent care a transformat terenul de langa casa in gradini magnifice, astazi deschise publicului vizitator. Incheiem excursia cu admirarea unei plantatii imense de palmieri (13.000 de hectare cu peste 100.000 de palmieri). Cazare si cina festiva de Revelion la restaurantulul hotelului Atlas Asni 4* sau similar.

 

Ziua 6 (01.01): LA MULTI ANI 2019! MARRAKECH - BENI MELLAL - IFRANE - FEZ (500 km)

 

Mic dejun. Plecare spre Fez. Sunt prevazute scurte opriri in Beni Mellal si Ifrane, ambele localitati fiind situate in regiunea muntilor Atlas. Sosire in Fez, cina si cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.

 

Ziua 7 (02.01): FEZ

 

Mic dejun. Astazi vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Quarouiyen - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale. Cina si cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.

 

Ziua 8 (03.01): FEZ - MEKNES - RABAT - CASABLANCA (290 km)

 

Mic dejun. Vom pleca catre Meknes, denumit si Versailles-ul Marocului unde se viziteaza Porta Bab Mansour, Hari Souani si vechea medina. Plecare catre Rabat, sosire si vizita a capitalei Marocului: admiram Mausoleul lui Mohamed al V-lea, apoi trecem pe langa Medina, continuam cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, plimbare de-a lungul raului Bou Regreg si apoi ajungem in zona pietei (souk) pentru suveniruri; din autocar vom vedea si Palatul Regal unde ne putem opri pentru a face cateva fotografii. Plecare spre Casablanca. Sosire, cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.

 

Ziua 9 (04/05.01): CASABLANCA - BUCURESTI

 

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei Turkisk Airlines, pe ruta Casablanca - Bucuresti (cu schimbarea cursei la Istanbul). Decolare din Casablanca la 14:35, sosire la Istanbul la 22:15, imbarcare spre Bucuresti la 02:20, sosire la Bucuresti la 02:30 (noaptea de 4.5.01.2019).

 

• transport cu avionul Bucuresti - Casablanca - Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES (via Istanbul);
• 8 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun continental si cina) la hoteluri de 4*: 3 nopti Casablanca, 3 nopti Marrakech, 2 nopti Fez;
• cina de Revelion la restaurantul hotelului;
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• tururile si vizitele mentionate in program;
• transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
• ghid local pe tot parcursul circuitului;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna mai 2018. In situatia majorarii acestor
taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva
dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.12.2018 Bucuresti 04:55 - Istanbul 07:10 (durata zborului 1h15min)
27.12.2018 Istanbul 11:00 - Casablanca 13:05 (durata zborului 5h5min)
04.01.2019 Casablanca 14:35 - Istanbul 22:15 (durata zborului 4h40min)
05.01.2019 Istanbul 02:20 - Bucuresti 02:30 (durata zborului 1h10min) - noaptea de 04/05.01.2018

 

• bacsisurile (se practica in Maroc): 25 EURO/ persoana, se achita la sosirea in Maroc insotitorului roman de grup;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mese, inclusiv la cina festiva de Revelion;
• intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale;
• asigurarea medicala si asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice).

 

(minim 25 participanti, preturi informative):
• Bilet intrare Moscheea Hassan al II-lea (Casablanca): 15 EURO/persoana;
• Excursie la Essaouira: 55 EURO/persoana;
• Excursie la Valea Ourika si gradinile Majorelle: 55 EURO/persoana.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"
Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale