Revelion in GEORGIA

Revelion in GEORGIA

Tbilisi – Sighnaghi – Bodbe – Regiunea Kakheti – Gudauri – Mtskheta –Bojormi – Tskaltubo – Gelati – Kutaisi – Gori – Uplistsikhe

 

Perioada:  29.12.2021 – 05.01.2022

 

TARIF:  1180 EURO + taxe / loc în cameră dublă

Supliment single: 180 EURO 

  (tarif valabil pt. un grup minim de 25 de turişti; pt. 20-24 turişti tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

 

Vă propunem să celebrați trecerea dintre ani în Tbilisi, capitala Georgiei, cunoscută de unii ca Gruzia, considerată drept cea mai frumoasă și interesantă țară din regiunea Caucazului, ştiut fiind faptul că în mitologia greacă, Caucazul era unul dintre stâlpii pe care se sprijinea lumea! Vă invităm într-o călătorie în care veți descoperi această țară cu podgorii renumite, o bucătărie unică și cu oameni primitori și foarte credincioși, pentru că Georgia este una dintre primele ţări în care creştinismul a devenit religie de stat. Veți descoperi leagănul vinurilor, veți vedea peisaje care vă vor tăia răsuflarea, veți avea ocazia să vă întoarceți în timp vizitând fortărețe medievale, biserici și mănăstiri vechi și veți fi surprinși de mozaicul de culturi din Georgia, țară aflată la întâlnirea drumurilor comerciale dintre Asia și Europa.

  • Program 
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse
  • Important

Ziua 1 / 29.12.2021:  Bucureşti – Istanbul – Tbilisi

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 02:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1042 (04:00 / 06:20), de unde se va pleca cu zborul TK 378 (07:45 / 11:05) spre Tbilisi, capitala Georgiei, cel mai mare oraş din ţară, situat pe malurile spectaculoase ale râului Mtkvari, fondat încă din sec. al V-lea. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer la hotel pentru odihnă și dejun, după care ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni într-o primă vizită în centrul vechi al orașului, prilej cu care vom vizita Catedrala Sfânta Treime, cea mai importantă biserică ortodoxă din Georgia. Vom vedea apoi Biserica Metekhi, construită în sec. al XIII-lea în preajma reşedinţei regale a ctitorului acestei aşezări, întâiul rege Vakhtang Gorgasali, a cărui statuie ecvestră domină împrejurimile. Vom merge apoi pe drumul pavat cu cărămidă spre Abanotubani, zona băilor de sulf, faimoase pentru puterile lor vindecătoare, vom urca cu telecabina pentru a vizita Fortăreaţa Narikala, una dintre cele mai vechi construcţii de apărare din oraş, vom admira strada şi cartierul Shardeni, după care vom ajunge în Piaţa Meidan înțesată cu galerii, cafenele şi magazine de suveniruri. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

 

Ziua 2 / 30.12.2021:  Tbilisi – Sighnaghi – Bodbe – Regiunea Kakheti – Tbilisi

Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Sighnaghi, unul dintre cele mai frumoase orașe din Georgia, cunoscut și sub denumirea de „City of Love”, Orașul Dragostei. Pe traseu vom avea ocazia de a vedea cum se face și coace în vase de lut pâinea georgiană numită “Tonis Puri”. Vom ajunge apoi la Sighnaghi, oraş străvechi unde labirintul străzilor pavate cu piatră şi balcoanele clădirilor construite în stilul vechi georgian, inspiră la romantism. În cadrul turului panoramic, vom vedea zidurile de apărare ale oraşului cu 23 de turnuri și 6 porți. Fiind construit la altitudinea de 790 m deasupra nivelului mării, din Sighnaghi vom putea admira contrastul dintre versanţii văii Alazani, cu câmpuri verzi şi crestele semeţe ale masivului Caucazul Mare, ce străjuiesc valea. Vom vizita apoi Mănăstirea Bodbe, înconjurată de chiparoși, o mănăstire ortodoxă de călugărițe, construită inițial în sec. al IX-lea, remodelată semnificativ în sec. al XVII-lea, unul dintre principalele locuri de pelerinaj din Georgia, deoarece adăpostește moaștele Sf. Nino din Cappadocia, cea care a convertit Georgia la creștinism în sec. al IV-lea. Și pentru că Georgia este un pământ de legende și mistere, nu departe de mănăstire există un izvor miraculos, care potrivit legendei a apărut aici datorită rugăciunilor Sf. Nino, în care oamenii care se scaldă își recapătă sănătatea. Acest loc este considerat a fi unul dintre acele locuri din lume în care dorințele se împlinesc! Ne vom întoarce la Tbilisi trecând prin Regiunea Kakheti, recunoscută ca fiind cea mai mare zonă viticolă a ţării. Și pentru că nu se poate să fim în Georgia, țara în care se presupune că s-a inventat vinul, fără să ne bucurăm de o degustare specifică, vom opri la o familie georgiană producătoare de vinuri, unde vom experimenta pe lângă degustarea de vinuri și un dejun tradițional, cu voie bună și multă distracție. Cazare în Tbilisi la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

 

Ziua 3 / 31.12.2021:  Tbilisi

Mic dejun. În ultima dimineață a anului, ne vom bucura de un program distractiv, deoarece vom merge să luăm lecții de dans georgian, o experiență inedită și amuzantă, pentru toate vârstele. Apoi ne vom relaxa la băile de sulf din Tbilisi, a căror istorie este însăși istoria Tbilisi-ului. Locația orașului a fost aleasă în mod special datorită izvoarelor termale care curg sub pământ, având temperaturi medii de 38 - 40oC, care au inspirat numele, Tbilisi însemnând „loc cald”. Se spune că izvoarele termale care alimentează băile au beneficii pentru sănătate, ajutând la tratarea unei game de afecțiuni, de la boli de inimă la psoriasis, însă în prezent, majoritatea oamenilor vin mai degrabă la băi pentru atmosferă și experiență, decât pentru calitățile terapeutice. Întoarcere la hotel pentru odihnă şi pregătire pentru Cina Festivă de Revelion organizată la un restaurant local tradiţional, cu un meniu bogat care va include faimoasele vinuri georgiene, cu program artistic, cu muzică și dans, într-o atmosferă în care distracția va fi garantată. La Mulți Ani 2022! Cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).  

 

Ziua 4 / 01.01.2022:  Tbilisi – Gudauri Tbilisi

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau excursie opțională la Gudauri, celebra stațiune de iarnă a Georgiei. Itinerariul zilei vă va purta spre regiunea Mtianeti, veți merge pe Autostrada Militară din Georgia traversând Pasul Jvari (2395 m), de unde veți avea priveliști ponoramice uluitoare. În Gudauri vă veți putea plimba și beneficia de facilitățile unei stațiuni montane: schi, plimbări cu sania etc.. Întoarcere în Tbilisi pentru cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

 

Ziua 5 / 02.01.2022:  Tbilisi – Mtskheta – Bojormi – Tskaltubo

Mic dejun. Plecare spre Mtskheta, locul convertirii georgienilor la creştinism în anul 337, listat în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom vizita Catedrala Svetitskhoveli care datează din sec. al XII-lea, renumită ca fiind locul care adăpostește mantia lui Iisus Hristos, considerată a fi catedrala patriarhală a Georgiei, monument arhitectonic care prin vechimea şi tradiţiile ce o învăluie spune multe despre profunzimea şi puterea credinței creștinismului din această ţară. Timp de secole a fost folosită pentru încoronarea monarhilor georgieni, servind şi ca gropniţă regală. În continuarea zilei vom vizita Mănăstirea Jvari care datează din sec. al VI-lea, ridicată pe locul în care regele Mirian a înfipt o cruce de lemn, imediat după ce a fost creștinat de către Sf. Nino, în sec. al IV-lea, Mirian fiind cel care a declarat oficial creștinismul drept religie oficială în Georgia, în anul 327. Între anii 585 și 604, Stepanoz Întâiul, duce de Kartli, a ridicat mănăstirea, în jurul acestei cruci. De aceea, Jvari se traduce prin „Mănăstirea Crucii”, care de altfel, are forma unei cruci. Ne vom îndrepta în finalul zilei spre Bojormi, stațiune renumită datorită izvoarelor sale de ape minerale, considerate miraculoase și benefice în tratarea diferitelor afecțiuni. Înființată în anul 1829 și dezvoltată de contele rus Vorontsy, Borjomi avea să devină locația preferată pentru odihnă a aristocrației rusești din vremea țarului Nicolae al II-lea. Transfer pentru cazare în Tskaltubo la Hotel Prometheus Epic Hotel & Spa 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 6 / 03.01.2022:  Tskaltubo – Gelati – Kutaisi – Tskaltubo

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Peștera Prometheus despre care se spune că este locul în care a fost întemnițat Prometheus, cel care a furat focul de la zeii din Olimp, care are o lungime de aprox. 1060 m de parcurs la picior, pe parcursul căreia vom vedea una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii. Stalactite, stalagmite, perdele, cascade pietrificate, pietre prețioase, râuri subterane, un minunat joc de lumină însoțit de muzică, toate contribuie la farmecul acesteia. Ne vom îndrepta apoi spre Gelati, complex mănăstiresc fondat de Regele David Aghmashenebeli în anul 1106 cu rol de universitate și mănăstire regală. Complexul listat în Patrimoniul Mondial UNESCO include Catedrala Fecioarei, Biserica Sf. Gheorghe și Biserica Sf. Nicolae, biserici ce datează din sec. al XIII-lea. Tot aici este adăpostit și mormântul regelui David. Acest loc este unul dintre principalele centre culturale și intelectuale ale Georgiei având și o academie, Academia Gelati, unde și-au desfășurat activitatea faimoși oameni de știință, teologi și filozofi, motiv pentru care a fost numită ca “un nou Hellas” sau “un al doilea Athos”. Traseul zilei va continua spre Kutaisi, prima capitală administrativă a Regatului Colchid, predecesorul Georgiei contemporane. Orașul a fost fondat în sec. al VIII-lea de către Regele Abhaz Leon al III-lea și în repetate rânduri a jucat rolul de capitală, până la eliberarea de sub dominația arabă din anul 1122 a celei actuale, Tbilisi. Ne vom bucura în finalul zilei de o cină inedită la localnici. Transfer pentru cazare în Tskaltubo la Hotel Prometheus Epic Hotel & Spa 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 7 / 04.01.2022Tskaltubo – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre oraşul istoric Gori, locul de baştină al lui Iosif Vissarionovici Stalin, unde vom putea vizita muzeul dedicat acestuia, închis în anul 1989 după ce Georgia şi-a câştigat independenţa faţă de Uniunea Sovietică şi redeschis ulterior, fiind o atracţie turistică importantă, datorită exponatelor legate de naşterea, viaţa şi moartea lui Stalin. Ne vom deplasa apoi spre Uplistsikhe, în traducere Fortăreaţa lui Dumnezeu, pentru a vizita oraşul săpat în stâncă, unde vom vedea primele locuinţe şi tunelele subterane care datează din sec. al VII-lea î.Hr., remarcabile datorită stilurilor diferite de cioplire a pietrei specifice Anatoliei şi Iranului, îmbinate cu elemente din arhitectura păgână şi creştină, precum şi biserica care datează din sec. al IX-lea. După-amiază vom fi transferați la Tbilisi unde ne vom bucura de un program distractiv, deoarece vom merge să luăm lecții de gătit, o experiență inedită și amuzantă, pentru toate vârstele. Opțional, cină de rămas bun cu spectacol folcloric la un restaurant local din Tbilisi. Cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

 

Ziua 8 / 05.01.2022:  Tbilisi – Istanbul – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 379 (12:00 / 13:25), de unde se va pleca spre București cu zborul TK 1045 (19:50 / 20:10).

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tbilisi şi retur cu compania Turkish Airlines

- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

- 7 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 5*

- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 2 cine

- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

- tur de oraș în Tbilisi cu ghid local

- vizită la băile de sulf din Tbilisi

- excursie de 1 zi în Regiunea Kakheti cu degustare de vinuri

- vizită în orașul Sighnaghi și la Mănăstirea din Bodbe

- lecții de dansuri georgiene în Tbilisi

- lecții de gătit în Tbilisi

- excursie de 1 zi la Mtskheta și Mănăstirea Jvari

- vizită la Gori, orașul lui Stalin

- excursie la Uplistsikhe, oraşul săpat în stâncă

- excursie la Peștera Prometheus în Tskaltubo

- vizită la complexul mănăstiresc de la Gelati

- excursie la Kutaisi

- ghizi locali

- conducător român de grup

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 290 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

- taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)

- taxele de intrare la obiectivele turistice

- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

- Cină Festivă de Revelion în Tbilisi la un restaurant cu program artistic: 110 euro/pers.

- cină de rămas bun la un restaurant local: 45 euro/pers.

- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

- excursiile opţionale, care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali:

  • excursie la Gudauri: 35 euro/pers

- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL și PREMIUM, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 500.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 10.000 ron/pers. pentru serviciile de călătorie rezervate și nefolosite, după plecarea în călătorie, o sumă maximă de 50.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19

ACTE NECESARE:

- pașaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

NOTĂ

Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard. 


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale