Revelion in Maroc - Orasele imperiale

Revelion in Maroc - Orasele imperiale

Marrakech – Essaouira (optional) – Fez – Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca

 

Perioada: 27.12.2022 – 04.01.2023 (9 zile/ 8 nopti)

 

PRET/persoana: 1340 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)

Primul copil 3-11,99 ani in camera dubla cu 2 adulti: 1130 EURO (patul suplimentar este un pat pliant mic si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat; camerele pentru 3 persoane sunt la cerere)

Supliment camera single: 230 EURO / persoana


Descopera frumusetea si magia Marocului, tara culorilor si a condimentelor, a monumentelor si palatelor, a mestesugurilor, peisajelor si plajelor exotice. O calatorie memorabila printre traditii si istorie, prin desertul Sahara, savurand un ceai traditional sau experimentand o plimbare cu camila!

 

Oferta este valabilă în funcţie de disponibilităţi.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse
  • Excursii optionale
  • Important

Ziua 1 (27 DEC): BUCURESTI - CASABLANCA

Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni la ora 12:00 pentru imbarcare pe cursa companiei AIR FRANCE spre Paris. Aterizare in Paris la ora locala 16:45 si imbarcare pe zborul cu destinatia Casablanca cu decolare la ora 18:35. Aterizare la ora locala 21:45, transfer si cazare la hotel New 4* sau similar https://newhotel.ma/ . Cina la restaurantul hotelului.

 

Ziua 2 (28 DEC): CASABLANCA

Dupa micul dejun vom face turul orasului Casablanca, centrul economic al Marocului, alaturi de ghidul local; vom admira Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vom vedea Piata Mohamed al V-lea cu fantana, Piata Natiunilor Unite, zona Habous si zona rezidentiala Anfa, cornisa Ain Diab. Dupa amiaza, timp liber. Cina si cazare la hotel.

 

Ziua 3 (29 DEC): CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ (298 km)

Mic dejun la hotel si plecare spre Rabat, capitala Marocului. Dupa sosire vom face un tur de oras in Rabat pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram atractiile principale: Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan, Mausoleul lui Mohamed al V-lea, mechouarul Palatului Regal (aici vom face o scurta oprire pentru fotografii in cazul in care accesul ne va fi permis) si Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane. Plecare spre Meknes; dupa sosire, vom vizita acest oras cunoscut drept “Versailles-ul Marocului” care a fost infiintat in sec al XVII-lea de catre Moulay Ismail. Turul de oras in Meknes va include: celebra poarta Bab Mansour, cea mai bine conservata din Maroc, Hari Souani - ruinele gradurilor imperiale si cartierul evreiesc. Plecare spre Fez. Sosire in Fez si cazare la hotel L’Escale 4* sau similar http://www.hotelescale.ma/home.html. Vom servi cina la hotel.

 

Ziua 4 (30 DEC): FEZ

Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Karaouine - cea mai veche universitate a islamului (este posibila doar vizita exterioara); scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale. Cina si cazare la hotel in Fez.

 

Ziua 5 (31 DEC): FEZ – IFRANE – BENI MELLAL - MARRAKECH (490 km)

Mic dejun. Plecare spre Marrakech. Drumul ne poarta prin Ifrane si Beni Mellal, unde vom face scurte opriri, ambele fiind situate in regiunea muntilor Atlas de Mijloc. Ifrane este o incantatoare statiune montana, situata la 1650 m altitudine, intr-o pitoreasca padure de cedri. Sosire la Marrakech si cazare la hotel El Andalous 4* sau similar http://www.alandalousmarrakech.com/ . In aceasta seara vom participa la cina festiva de Revelion organizata in cadrul hotelului (bauturile nu sunt incluse).

 

Ziua 6 (01 IAN): MARRAKECH

Mic dejun la hotel. Azi vom vizita Marrakech, al doilea cel mai vechi dintre orasele imperiale, cunoscut si ca “Perla Sudului”. Vom face un tur panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom admira cele mai importante obiective turistice ale orasului Marrakech: Mormintele Saadiene, minaretul si Moscheea Koutoubia, Palatul Bahia si gradina Menara. Dupa amiaza vom vizita souk-urile cu strazile lor inguste si serpuitoare si Piata Djemaa El Fna cu varietatea sa de forme de divertisment: povestitori, imblanzitori de serpi, acrobati care inghit flacari si multe altele. Cina si cazare la hotel in Marrakech.

 

Ziua 7 (02 IAN): MARRAKECH - VALEA OURIKA SI GRADINILE MAJORELLE, OPTIONAL

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Valea Ourika si gradinile Majorelle. Valea Ourika este situata la poalele muntilor Atlas, la aproximativ 100 km de Marrakech. Vom admira sate traditionale de berberi, peisaje minunate cu paduri de pini, case bine ingrijite construite de o parte si de alta a raului care strabate valea. Ne intoarcem in Marrakech unde vom vizita gradinile Majorelle, unde se afla fosta casa a pictorului francez cu acelasi nume, iar ulterior si resedinta faimosului Yves Saint Laurent care a transformat terenul de langa casa in gradini magnifice, astazi deschise publicului vizitator. Incheiem excursia cu vizita unei plantatii imense de palmieri (13.000 de hectare cu peste 100.000 de palmieri). Cina si cazare la hotel in Marrakech.

 

Ziua 8 (03 IAN): EXCURSIE OPTIONALA LA ESSAOUIRA (370 km)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Essaouira (pe vremuri Mogador), localitate situata la aproximativ 180 km de Marrakech, statiune si port pe malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente culturale, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Intoarcere in Marrahech. Cina si cazare la hotel in Marrakech.

 

Ziua 9 (04 IAN): MARRAKECH – BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Marrakech – Paris cu decolare la ora 07:00. Aterizare in Paris la ora locala 10:30 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 14:00. Aterizare in Bucuresti la ora 17:55.

• transport cu avionul Bucuresti – Casablanca si Marrakech – Bucuresti, cu schimbarea curselor la Paris, compania AIR FRANCE;

• 8 nopti cazare cu mic dejun continental la hoteluri de 4* astfel: 2 nopti in Casablanca, 2 nopti in Fez, 4 nopti in Marrakech;

• 7 cine la hotelurile din program;

• supliment cina festiva de Revelion la hotelul din Marrakech;

• un dejun la hotelul din Marrakech in ziua 2;

• transferuri aeroport - hotel - aeroport;

• vizitele si excursiile din program: Casablanca, Rabat, Meknes, Fez, Marrakech;

• biletele de intrare la: Mausoleul si fortareata Kasbah des Oudais in Rabat, Medersa Bouanania sau alta medersa in Fez, mormintele saadiene si palatul Bahia in Marrakech;

• transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;

• ghid local pe tot parcursul circuitului;

• insotitor roman de grup;

• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2022. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.12: Bucuresti 14:35 – Paris 16:45/ 18:35 – Casablanca 21:45

04.01: Marrakech 07:00 – Paris 10:30/ 14:00 – Bucuresti 17:55

• asigurarea medicala de calatorie (optionala);

• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 45 EURO/persoana – se practica in Maroc, se achita la sosire;

• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

• bauturile alcoolice sau racoritoare la mese.

(minim 25 participanti, preturi informative):
Bilet intrare Moscheea Hassan al II-lea (Casablanca): 20 EURO/persoana;

Excursie la Essaouira: 65 EURO/persoana;

Valea Ourika si gradina Majorelle: 55 EURO/persoana;

Cina cu spectacol „a Diffa Fantasia” in Marrakech: 65 EURO/ persoana;

 

NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt informative si valabile pentru minim 20 participanti. Preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

GRUP MINIM: 20 persoane. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 55 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

TERMENE DE PLATA:
• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
• 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
• 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice
inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale