Paste la Iasi - Plecare din Brasov

Paste la Iasi - Plecare din Brasov

Plecare : 17 aprilie 2020

 

Tarif pentru 40 persoane / Tarif valabil pana la data de 14 aprilie 2020

1290 lei/persoană -  loc în camera dublă

1650 lei/persoană  - loc în camera single

 

Cel mai important oraș al Moldovei, Iașiul se întinde pe șapte coline domoale, ca și Roma. Ajuns aici, vei păși pe urmele lui Ștefan cel Mare, te vei plimba prin locurile de suflet ale lui Mihai Eminescu și vei descoperi locul în care au luat viață amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă.

 

Program

 

Ziua 1 (vineri 17 aprilie)

Îmbarcare la ora 8:00 in Livada Postei (in fata Scolii 6). Pornim din Brasov spre Iasi (380 km), trecand pe la Lacul Rosu, unde facem prima oprire. Aici avem posibilitatea servirii pranzului (optional). Drumul continua catre Piatra Neamt, urmand sa facem cea de-a doua oprire la Curtea Domneasca, spre a o vizita.  Vom sosi la Iasi. Cazare la hotel. Program liber.

 

Ziua 2 (sambata 18 aprilie) Iasi

Descoperim orasul printrun tur ghidat, în care vedem Bojdeuca lui Creanga, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Palatul Universitar. La Iași “fiecare piatra vorbeste de trecut”, prin numărul mare de mănăstiri, muzee, case memoriale. De aceea, putem spune ca orasul este un veritabil muzeu national de artă și istorie.

Seara participam la Slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana. Catedrala este renumită pentru că adăpostește Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Sute de mii de credincioși vin aici în fiecare an, cu ocazia celebrării zilelor orașului pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva, moaste despre care se spune că au produs numeroase minuni în rândul credincioșilor.

 

Ziua 3 (duminica 19 aprilie) Iasi

Sarbatorim asa cum se cuvine ziua de Paste vizitand bisericile si manastirile Iasului, adevarate oaze de liniste si repere spirituale ale orașului (vizita dupa-amiaza, aproximativ 2 ore).  Seara luam cina festiva in cadrul hotelului, cu preparate traditionale de Paste.

 

Ziua 4 (luni 20 aprilie) Iasi - Neamt

Avem ocazia de a descoperi unele din cele mai impresionante lăcașuri de cult ale Moldovei. Vizităm Mănăstirile Neamț și Agapia.

Situată intr-o poiana larg deschisa pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, Manastirea Neamt este supranumită "Ierusalimul ortodoxiei romane". 

Agapia este singura comunitate monahală din ţara noastră, care poartă numele de “dragoste creştină”(din grecescul “agapis”), și se remarcă prin pictura-tezaur realizată de către Nicolae Grigorescu.

 

Ziua 5 (marti 21 aprilie)

Parasim capitala culturală a Moldovei la ora 9:00, cu amintiri de nepretuit și ne întoarcem la Brasov (320 km). Intrucat Cheile Bicazului ne sunt deja cunoscute de la venire, am ales ca drum de intoarcere traversarea Muntilor Carpati pe la Oituz, Tg. Secuiesc. In parcursul nostru vom avea si o oprire la Miclauseni, pentru a vizuta Palatul Sturdza, o adevărată bijuterie arhitectonică de factură neogotică. Ajungem la Brasov catre seara.

 

Servicii incluse

  • Transport autocar
  • Cazare 4 nopți cu demipensiune (mic dejun și cină) la Hotel Bellaria 4* Iași
  • Cina festivă de Paște, cu preparate tradiționale
  • Slujba de Inviere la Catedrala Mitropolitana din Iasi
  • Ghid pentru intreaga perioadă

 

Modalitati de plata

Costul excursiei se va achita integral pana la data de 10 aprilie 2020.

 

Nota

In cazul in care nu se reuseste atingerea numarului de 40 persoane, ne rezervam dreptul de a anula excursia. Persoanelor, care au achitat deja contravaloarea excursiei pana la data de 10 aprilie, termenul limita de inscriere si de plata, li se va returna integral suma achitata.

 

Va multumim pentru intelegere!

 


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale