Paste la Iasi - Slujba de Inviere la Catedrala Mitropolitana

Paste la Iasi - Slujba de Inviere la Catedrala Mitropolitana

Plecare din Constanța: 17 aprilie 2020

 

Tarif:

1290 lei/persoană loc în camera dublă

1650 lei/persoană loc în camera single

 

Cel mai important oraș al Moldovei, Iașiul se întinde pe șapte coline domoale, ca și Roma. Ajuns aici, vei păși pe urmele lui Ștefan cel Mare, te vei plimba prin locurile de suflet ale lui Mihai Eminescu și vei descoperi locul în care au luat viață amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă.

  • PROGRAM
  • SERVICII INCLUSE

Ziua 1 (vineri 17 aprilie)

Îmbarcare la ora 6.00 - 6.30 la Gara Constanta (peron imbarcare Direct Aeroport) si plecare spre Iasi (450 km). Sosire la hotel.

 

Ziua 2 (sambata 18 aprilie) Iasi

Descoperim orasul printr un tur ghidat în care vedem Bojdeuca lui Creanga, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Palatul Universitar. La Iași “fiecare piatra vorbeste de trecut”, prin numărul mare de mănăstiri, muzee, case memoriale. De aceea, putem spune ca orasul este un veritabil muzeu national de artă și istorie.

Seara, Slujba de Inviere la Catedrala Mitropolitana. Catedrala este renumită pentru că adăpostește Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Sute de mii de credincioși vin aici în fiecare an, cu ocazia celebrării zilelor orașului pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva, despre care se spune că au produs numeroase minuni în rândul credincioșilor.

 

Ziua 3 (duminica 19 aprilie) Iasi

Sarbatorim asa cum se cuvine ziua de Paste, cu o vizita la Bisericile si manastirile Iasului, adevarate oaze de liniste si repere spirituale ale orașului (vizita dupa-amiaza, aproximativ 2 ore).  Seara, cina festiva in cadrul hotelului, cu preparate traditionale.

 

Ziua 4 (luni 20 aprilie) Iasi - Neamt

Avem ocazia de a descoperi unele din cele mai impresionante lăcașuri de cult ale Moldovei. Vizităm Mănăstirile Neamț și Agapia, dar și Palatul Sturza de la Miclăușeni, o adevărată bijuterie arhitectonică de factură neogotică.

Situată intr-o poiana larg deschisa pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite, Manastirea Neamt este supra-numită "Ierusalimul ortodoxiei romane". 

Agapia este singura comunitate monahală din ţara noastră care poartă numele de “dragoste creştină”, din grecescul “agapis”, și se remarcă prin pictura-tezaur realizată de către Nicolae Grigorescu.

 

Ziua 5 (marti 21 aprilie)

Parasim capitala culturală a Moldovei cu amintiri de nepretuit și ne întoarcem la Constanta (450 km).

  • Transport autocar
  • Cazare 4 nopți cu demipensiune (mic dejun și cină) la Hotel Bellaria 4* Iași
  • Cina festivă de Paște, cu preparate tradiționale
  • Slujba de Inviere la Catedrala Mitropolitana din Iasi
  • Ghid pentru intreaga perioadă

Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale