Sibiu si Tara Fagarasului

Sibiu si Tara Fagarasului

Vizitam Manastirea Cozia, Castelul de lut Valea Zanelor, Sibiu, Dumbrava Sibiului, Complexul Muzeal Astra, Sibiel, Tara Fagarasului, Abatia Carta, Manastirea Sambata de Sus, Cetatea Fagarasului, Sinca Veche

 

Plecari: 20 Noiembrie, 4 Decembrie 2020

 

Tarif:
Adult in camera dubla 129 €
Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 129 €
Copil 0-5,99 ani cu 2 adulti in camera 69 €
Adult in camera single 164 €

 

Transferuri gratuite din orasele:
√ Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
√ Campina-Ploiesti (transfer la Bucuresti la plecare, debarcare autocar la retur)
√ Pitesti (imbarcare autocar la plecare, transfer de la Bucuresti la retur)

  • Program
  • Servicii incluse
  • Nu sunt incluse
  • Important

Ziua 1 | Bucuresti-Manastirea Cozia–Castelul de lut–Sibiu
Intalnire la Piata Victoriei ora 06:00 pentru calatoria noastra care incepe cu Valea Oltului-un drum deosebit de pitoresc în culorile toamnei tarzii, cu numeroase poduri si viaducte. Vom calatori pe ruta: Bucuresti (imbarcare)–Pitesti (imbarcare)–Cozia–Porumbacul de Sus-Sibiu. Pentru inceput vom face un popas in zona Calimanesti-Caciulata, unde vom vedea Manastirea Cozia. Situata intr-un spatiu idilic, pe malul Oltului, Manastirea Cozia este cea mai frumoasa si mai importanta ctitorie a Voievodului Mircea cel Batran, precum si una din cele mai frumoase asezari monahale din sud-estul Europei. Construita intre anii 1386 (sau 1387, dupa alte surse)–1388 si restaurata de mai multe ori de-a lungul timpului, Manastirea Cozia este un monument istoric de arhitectura de importanta nationala. Dupa popasul din Calimanesti, ne indreptam apoi catre Porumbacul de Sus, unde vom vizita Castelul de lut si taramul de basm numit Valea Zanelor, situat intr-o zona deosebita, pitoreasca. Peisajul magic este completat de maretia naturii, de intinderea verde si de minunatele privelisti. Castelul de Lut Valea Zanelor este realizat integral din lut, peretii sunt construiti dintr-un amestec de lut, paie, apa si nisip (totul fiind realizat manual) iar turnurile sunt facute din piatra. Gradina Zanelor ascunde o multime de mistere (in afara de zane), aici va puteti relaxa in voie, puteti sa va deconectati de toate problemele cotidiene si sa va conectati direct cu natura, cu adierea placuta a vantului si cu mirosul dulce al florilor. Vino in Gradina Zanelor si bucura-te de o masa copioasa alaturi de cei dragi ! Am pregatit un meniu imbelsugat, cu bucate alese pentru toate gusturile! (se achita la fata locului). Dupa pauza de masa si momentele de relaxare din Gradina Zanelor, ne imbarcam in autocar si ne indreptam apoi catre Sibiu, unde vom petrece urmatoarele 2 nopti. Seara, pentru a intra in spiritul Sarbatorilor de Iarna, va invitam in atmosfera feerica si pozitiva din Piata Mare. Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, vor fi din nou prezente si vor întreține atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea vor ilumina întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste. Cazare Hotel Ramada Sibiu 4* sau similar.

 

Ziua 2 | Culorile Toamnei in Sibiu si Dumbrava Sibiului
Mic dejun. Suntem in Sibiu Capitala Transilvaniei, unde veti putea admira incantatoarele spectacole cromatice ale toamnei tarzii in Parcul Cetatii si Parcul Sub Arini, dar si pe strazile cu cele mai frumoase case vechi ale Sibiului, pe sub zidurile cetatii sau in Piata Mare. In prima parte a zilei vom face un tur de oras cu ghid autorizat. Oras medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul a pastrat multe marturii ale trecutului: zidurile vechilor centuri de aparare, turnurile denumite dupa breslele Sibiului, pietele centrale cu istoria lor, imobilele vechi incarcate de povestile istoriei, muzeele orasului. Ne indreptam apoi catre Padurea Dumbrava unde vom asista la un alt spectacol de gala al naturii. Vom face o vizita cu ghid autorizat la complexul Muzeal Astra–nascut din dorinta romanilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală. O simpla plimbare prin cele 96 de hectare ale Muzeului le descopera vizitatorilor o imagine a vietii rurale de pe intreg cuprinsul tarii noastre: peste 400 de case, anexe gospodaresti si instalatii tehnice. Pentru a doua parte a zilei va propunem o excursie optionala în Mărginimea Sibiului la Sibiel cu prânz inclus. Satul face parte din zona pastorală Mărginimea Sibiului încununată cu distincția de „Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie”... un sat pitoresc înconjurat de culmi împădurite, o cetate de piatră ascunsă în desişul pădurii, un tunel misterios, o comoară, o poveste…iată doar câteva motive pentru care trebuie să vizitaţi Sibielul. În tăcerea uliţelor pietruite, îngânată doar de cursul mai mult sau mai puţin zgomotos al pârâului Sighiel de la care îşi trage numele, Sibiel ofera chiar şi în zilele noastre priveliştea tradiţiei şi culturii locale prin casele sale tipice cu curţi luminoase, prin troiţele pictate pe la începutul anilor 1800, prin Şcoala şi Căminul Cultural. Livezi şi câmpuri înverzite, dealuri împădurite şi cărări care se afundǎ în acestea, încununeaza comoara cea mare pe care o adăposteşte Sibielul: Muzeul de icoane pe sticlă (cu cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Transilvania) şi spiritul locuitorilor săi care l-au creat, împreunǎ cu Părintele Zosim Oancea. Mai putem admira Biserica „Sf. Treimeˮ, monument de artă, contruită începând cu anul 1765. Vom servi in cadrul excursiei un prânz tradițional la o pensiune locală. Cost excursie: 30 €/persoana. Cazare Hotel Ramada 4* sau similar Sibiu.

 

Ziua 3 | Abatia Carta–Manastirea Sambata de Sus–Cetatea Fagaras–Sinca Veche
Mic dejun. Astazi ne continuam periplul in Tara Fagarasului cu o vizita, pentru inceput, la Abatia Cisterciana de la Carta. In anii 1205-1206 a sosit in aceasta parte a Transilvaniei un grup de calugari cistercieni veniti de la manastirea Igris (jud. Timis), aceasta din urma fiind prima manastire cisterciana de pe teritoriul Romaniei, fondata in anul 1179. Nu departe de localitatea Carta de astazi, pe malul stang al Oltului, acestia au ridicat o constructie simpla din lemn, insa cativa ani mai tarziu au adus maistrii pietrari din Franta care au ridicat o adevarata constructie gotica. De fapt, noua biserica a avut un adevarat rol initiator si de inspiratie in arhitectura viitoarelor biserici fortificate din Transilvania. Continuam catre Sambata de Sus, unde vom vizita cel mai important obiectiv monahal din Tara Fagarasului–Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, la o altitudine de peste 600 m, Manastirea Brancoveanu este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc la acest sfant locas. Vizitam biserica veche cu turla octogonala, cu pridvorul frumos din piatra traforata si pictura in fresca, un exemplu de referinta a artei brancovenesti. Excursia continua catre Fagaras, unde vom vizita Cetatea Fagarasului–cel mai important monument al Tarii Fagarasului, una dintre cele mai mari cetati din tara si chiar din Europa si potrivit site-ului de calatorii Hopper, Cetatea Fagaras este al doilea cel mai frumos castel din lume ! Ultima vizita de astazi o vom face in Sinca veche la Manastirea Rupestra de la Sinca Veche, locul in care se implinesc dorintele si unde vom deslusi misterul „Templului Ursitelor”, asa cum mai este cunoscut locul in Tara Fagarasului. Vechiul lacas de cult, cu origini dacice in opinia unora, este situat sub un deal la poalele Muntilor Fagaras si vestit printre credinciosi datorita faptului ca in grota de aici se intampla lucruri extraordinare, greu de explicat precum fascicule de lumina care apar si dispar, energia deosebita emanata de acest loc si pentru faptul ca dorintele puse acolo s-au implinit. In grota se poate observa desenat in stanca chipul lui Iisus Hristos, iar in altarul alaturat sunt sculptate deopotriva Steaua lui David si semnul Ying si Yang. De aceea, manastirea este cautata de credinciosi si cunoscuta si sub numele de Templul Dorintelor sau Templul Ursitelor. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Bucuresti pe ruta: Rasnov, Predeal, Sinaia, Campina (debarcare), Ploiesti (debarcare). Sfarsitul pachetului de servicii.

• Ghid insotitor autorizat
• Transport cu autocar de 4*
• Cazare 2 nopti cu mic dejun in Sibiu la Hotel Ramada 4* situat central, sau similar
• Tururile si vizitele din program astfel:
- Vizita la Manastirea Cozia
- Vizitarea Castelului de lut Valea Zanelor
- Tur de oras Sibiu cu ghid autorizat
- Tur ghidat la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului
- Vizita la Abatia Cisterciana Carta
- Vizita la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus
- Vizita Cetatii Fagaras
- Vizita la Manastirea rupestra Templul Ursitelor de la Sinca Veche
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program: Castelul de lut Valea Zanelor, Muzeul Astra, Cetatea Fagarasului, Abatia Carta
• Toate taxele hoteliere locale

• Supliment cina Hotel Ramada Sibiu: 26 €/persoana/2 cine (aperitiv, fel de baza, desert si apa). Recomandat a se rezerva odata cu pachetul turistic, restaurantele din hoteluri respecta toate normele sanitare impuse de autoritati.
• Bacsis sofer si ghid
• Taxele de fotografiere/filmare la manastiri si obiective (acolo unde se aplica), donatiile catre manastiri (acolo unde nu se percep taxe de vizitare sub forma de bilet de intrare)

• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.
• Hotelul din program a fost atent selectionat astfel incat sa respecte toate normele sanitare în vigoare impuse de autoritatile competente. Hotelul Ramada Sibiu detine certificatul de siguranta Covid-19.

Conditii generale de renuntare-anulare a rezervarii:
• penalizare 10% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show)


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale