Copenhaga - Capitala oamenilor fericiti

Copenhaga - Capitala oamenilor fericiti

Plecare: 23.08.2019 (sejur 4 zile / 3 nopti)

 

Capitala Danemarcei, acest “paradis al nordului” respira liniste, pace, optimisim si frumusete. Conform unui raport ONU, danezii sunt cea mai fericita natiune de pe Pamant. Este locul unde exista cea mai veche monarhie din lume (Regele Erik al VII-lea si-a stabilit aici resedinta in anul 1417), actuala regina Margrethe II locuind in prezent in Palatul Amalienbourg. Intr-o tara bogata in istorie, castele grandioase si locuri pline de verdeata, Copenhaga este un oras fermecator, cu cladiri datand din secolele XVII si XVIII, parcuri si gradini, locuri de plimbare pe malul apei si strazi datand de sute de ani, facute parca anume pentru plimbat si mers cu bicicleta. In timpul verii, cand zilele sunt lungi si calde, cafenelele in aer liber si iesirile in magicele Gradini Tivoli sunt principala atractie.

 

PRET/persoana: 595 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 135 EURO

  • PROGRAM
  • SERVICII INCLUSE
  • NU SUNT INCLUSE

Ziua 1 (23.08): BUCURESTI – COPENHAGA
Prezentare la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:30 dimineata pentru imbarcare pe cursa Blue Air cu destinatia Copenhaga, unde sosim la ora locala 09:15. Copenhaga este cel mai mare oras din tarile scandinave si pastreaza un aer provincial, foarte apreciat de turisti. Casele cu frontoane, strazile inguste si orizontul dominat de turlele bisericilor - toate acestea sunt elemente ce caracterizeaza capitala Danemarcei. Copenhaga este de asemenea cea mai inverzita capitala europeana, cea mai mare parte a centrului fiind ocupata de zone pietonale, iar numarul bicicletelor este deseori mai mare decat cel al masinilor. In continuare, avem prevazut un tur de oras cu ghid local incluzand: vizita panoramica (exterioara) a urmatoarelor obiective Palatul Amalienborg, Palatul Christiansborg, Castelul Rosenborg, vechiul port Nyhavn cu celebra statuie Mica Sirena. Palatul Christiansborg este visul oricarui iubitor de arhitectura sau istorie. Complexul consta in diferite cladiri, centrate de un nucleu neo-baroc si este gazda unor institutii importante: Parlamentul Danez, Biroul Prim Ministrului si Curtea Suprema. Familia regala utilizeaza biserica palatului, camerele de receptie regale si complexul de calarie. Aceasta atractie comprima esenta istoriei, arhitecturii si regalitatii daneze. Atractivul castel Rosenborg, construit in stil renascentist olandez a servit drept resedinta pentru regele Christian al IV-lea pana la moartea sa in 1648. Astazi, castelul este o importanta institutie culturala, un muzeu public ce detaliaza istoria si bijuteriile familiei regale din Danemarca. Magnificele gradini ale castelului sunt o relaxare binevenita din agitatia orasului. Transfer si cazare la hotel Scandic Hvidovre 3* in zona Copenhaga (sau similar).

 

Ziua 2 (24.08): COPENHAGA – excursie optionala Frederiskborg si Kronborg Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in zona de nord a insulei Saeland (Zealand). Vom merge catre Hillerod pentru a vizita castelul Frederisksborg – fosta resedinta regala pentru regele Christian al IV-lea este un impresionant castel renascentist. Castelul este localizat intr-un cadru natural de vis, fiind amplasat pe trei insulite mici, incojurat de gradini imense care confera zonei un farmec aparte; astazi este un vast muzeu national cu peste 60 de incaperi cu interioare magnifice si piese foarte rare. Continuam cu Kronborg, cel mai faimos castel din Danemarca, cunoscut drept locul unde Shakespeare si-a plasat actiunea tragediei „Hamlet”. Construit de catre regele Eric al VI-lea in jurul anului 1420, a fost imortalizat de catre William Shakespeare in piesa de teatru Hamlet. In piesa, castelul aparea sub numele de Elsinore. Acest nume provine de la orasul în care se afla castelul, respectiv Helsingor. Tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 150 Euro/persoana. Intoarcere la hotel.

 

Ziua 3 (25.08): COPENHAGA – excursie optionala Malmo
Mic dejun. Va propunem o excursie optionala la Malmo, oras aflat la 50 km de Copenhaga. Traversam podul Oresund. Impreuna cu teritoriile sudice ale Suediei, Malmo a apartinut Danemarcei pana in anul 1658. Malmo este al treilea oras ca marime din Suedia si unul dintre centrele comerciale importante ale Suediei, un oras cosmopolit, multicultural. Principala piata centrala, Stortorget (Piata Mare) din centrul orasului este marginita de cladirea Primariei ce dateaza din 1546 si de casa lui Jorgen Kock, un imigrant german care a devenit primarul orasului. In centrul pietei este amplasata statuia regelui Karl X Gustav al Suediei, care a recastigat orasul de la danezi. Tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 125 Euro/persoana. Intoarcere in Copenhaga. Dupa amiaza, va recomandam o vizita la Gradinile Tivoli - vestitul parc de distractii, in general primul loc pe care turistii vor sa-l viziteze. Deschis in 1843, este un parc romantic si frumos, cu felinare amplasate in copaci, pentru a crea o atmosfera unica. Are o multitudine de restaurante de lux si sali de spectacol si de teatru. Parcul Tivoli reprezinta un obiectiv cultural si muzical, cu spectacole si dansuri traditionale, simfonice, de balet, circ, pantomima, tir. Este impartit in doua sectiuni: una gazduieste frumoasele gradini in miniatura unde pot fi admirate peste 100.000 de flori, iar cealalta, parcul tematic cu jocuri si spectacole.

 

Ziua 4 (26.08): COPENHAGA – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, vizite individuale, cumparaturi, plimbare cu barca pentru a vedea orasul de pe apa. In jurul orei 19:00 avem programat transferul la aeroport pentru imbarcare pe cursa Copenhaga – Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 01:45.

• transport cu avionul Bucuresti – Copenhaga – Bucuresti, compania BLUEAIR;
• 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel Scandic Hvidovre 3* sau similar in zona Copenhaga;
• transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• tur de oras de jumatate de zi in Copenhaga cu ghid local;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (pot suferi modificari)
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna februarie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 07:30 – Copenhaga 09:15 durata zbor 2h45min
Copenhaga 22:00 – Bucuresti 01:45 durata zbor 2h45min

• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in Danemarca, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale