PUGLIA - Comorile din sudul Italiei

PUGLIA - Comorile din sudul Italiei

Alberobello – Pestera Castellana – Matera – Trani – Castel del Monte – Lecce si Otranto (optional) – Taranto si Ostuni (optional)


Plecare: 16.10.2023 (8 zile/ 7 nopti)

 

Pret/persoana (loc in camera dubla): 1095
A III-a persoana in camera dubla (pat suplimentar): 1030
Supliment camera Single: 185
Nota: maxim 3 camere Single per grup.

 

Puglia, “Il Sole del Sud” este secretul bine pastrat al Italiei. Geografic, aceasta regiune reprezinta tocul cizmei italiene, dar turistic este o zona unica, cu tendinte arhitecturale si traditii bine definite, diferite de restul Italiei. Cu influente grecesti, romane, dar si orientale, Puglia va asteapta sa descoperiti orasele sale, renumitele case trulli sau livezile de maslini. Va propunem un tur complet cu tot ce are mai frumos de oferit sudul Italiei.

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse
  • Important

Ziua 1: BUCURESTI – BARI
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 10:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Munchen. Sosire in Munchen la ora locala 13:50 si imbarcare pe zborul spre Bari, cu decolare la ora 15:55. Aterizare in Bari la ora locala 17:30. Transfer cu autocarul la hotel. Sosire si cazare la hotel Vilaggio Meditur 4* sau similar situat in zona Brindisi. Cina la hotel este inclusa.


Ziua 2: PESTERA CASTELLANA – ALBEROBELLO (140 km)
Dupa micul dejun la hotel, plecare spre Pestera Castellana, una dintre cele mai importante atractii din Puglia si patrimoniu natural important al Italiei. Pesterile sunt situate in Valea Itria, iar procesul de formare a inceput acum 90 de miloane de ani. In continuare vom vizita Alberobello, una dintre cele mai faimose astractii turistice din sudul Italiei si loc emblematic pentru regiunea Puglia. Alberobello este atat de vizitat datorita caselor “trulli”, unice in Italia si in lume. Intregul oras este compus din aceste case rotunjite cu acoperisuri conice numite “trulli”. Imaginea acestei aglomerari de case albe cu formabizara,  construite din calcar este cu siguranta unul dintre momentele culminante ale acestei calatorii. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 3: MATERA (250 km)
Mic dejun. Plecare spre orasul Matera situat in regiunea Basilicata. Dupa sosirea in Matera, vom face un tur de oras pietonal impreuna cu ghidul local pentru a admira cel mai bine pastrat exemplu de asezare troglodita din arealul mediteranean, declarat Patrimoniu Universal de catre UNESCO. Orasul antic Sassi di Matera (Pietrele din Matera) este considerat ca fiind una dintre primele asezari omenesti din Italia, avandu-si originea intr-un asezamant troglodit din perioada preistorica. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile suprapuse, sapate in roca vulcanica. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 4: TRANI – CASTEL DEL MONTE (325 km)
Mic dejun la hotel. Dimineata vom pleca spre orasul Trani, o adevarata bijuterie medievala si important port in epoca medievala, perioada de inflorire maxima a orasului fiind in sec XI – XIII. Centrul vechi este o retea de strazi cu exemple de arhitectura remarcabila aflat in jurul portului, cu numeroase baruri, restaurante si cafenele. Cele doua obiective principale sunt Catedrala si Castelul Imparatului Frederick al II-lea din sec al XIII-lea. Vom vizita Castel del Monte. Pentru ca este o structura cu o arhitectura medievala militara unica, datorita simbolisticii matematice si astronomice si formei geometrice perfecte, Castel del Monte a fost declarat patrimoniu UNESCO. La intoarcere vom opri la o ferma locala pentru a degusta produse tipice din regiunea Puglia (degustarea nu este inclusa; pret informativ/persoana: 25 Euro). Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 5: TIMP LIBER
Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna, relaxare si poate chiar plaja, avand in vedere ca hotelul este situat pe malul marii. Cina si cazare la hotel.


Ziua 6: EXCURSIE OPTIONALA LA LECCE SI OTRANTO
Mic dejun la hotel. Timp liber sau excursie optionala la Lecce si Otranto. Dimineata vom vizita Lecce numit si “Florenta sudului” datorita colectiei impresionante de arhitectura baroca. Orasul se remarca imediat prin ornamentele extravagante ale bisericilor si monumentelor. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului unde cel mai mult impresioneaza Biserica Sfintei Cruci, cu o fatada opulenta realizata din “piatra de Lecce”. Continuam cu vizita oraselului Otranto, situat pe malul Marii Mediterane. Otranto, cel mai estic oras al Italiei este unul dintre cele mai pitoresti orase ale Pugliei, cu plaje albe si ape turcoaz si castelul sau fortificat din sec al XV-lea. La intoarcere vom opri intr-o crama tipica pentru regiunea Salento unde vom degusta cateva vinuri produse in aceasta regiune. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 7: EXCURSIE OPTIONALA LA TARANTO SI OSTUNI (146 km)
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala spre alte doua orase pitoresti din regiunea Puglia. Prima oprire este in centrul istoric al orasului Taranto care se bucura de o pozitie strategica in Mediterana. Datorita pozitiei sale strategice, orasul a avut o istorie zbuciumata care a lasat insa o amprenta culturala si arhitecturala bogata. In continuare vom vizita Ostuni sau “orasul alb”. Ostuni este unul dintre cele mai frumoase orase din sudul Italiei, renumit pentru efectul creat de casele sale albe, un exemplu incantator de arhitectura mediteraneana. Orasul este o succesiune de nivele, scari, strazi inguste, alei, arcuri in care regasim farmecul unui oras medieval. Intoarcere la hotel, cina si cazare.


Ziua 8: BARI – BUCURESTI
Mic dejun la hotel si transfer la aeroportul din Bari pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa cu decolare din Bari la ora 11:10. Aterizare in Munchen si imbarcare pe zborul spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 17:35.

• transport cu avionul Bucuresti – Bari si retur cu compania Lufthansa (schimbarea curselor la Munchen);
• un bagaj de cala si un bagaj mic de mana;
• 7 nopti cazare la hotel de 4* in zona Brindisi (camera dubla standard);
• Demipensiune (mic dejun si cina);
• transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
• tur de oras pietonal in Alberobello cu ghid local;
• biletul de intrare la Pestera Castellana;
• tur de oras pietonal in Matera cu ghid local;
• biletele de intrare la doua biserici si la Cripta del Peccato in Matera;
• excursie de o zi la Trani si Castel del Monte;
• biletul de intrare la Castel del Monte si transport shuttle pana la castel;
• insotitor roman de grup.
• taxele de aeroport (pot suferi modificari);

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna martie, anul 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
16.10: Otopeni 12:40 – Munchen 13:50/ 15:55 - Bari 17:30
23.10: Bari 11:10 – Munchen 13:15/ 14:20 - Otopeni 17:35

• asigurarea storno si asigurarea medicala, se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice;
• cateringul in timpul zborului;
• taxa turistica (se achita direct la hotel, aprox 2 Euro/ persoana/ noapte);
• alte mese decat cele mentionate in program;
• degustarea de produse tipice din ziua 4 (25 Euro/ persoana);
• biletele de intrare la obiectivele turistice;
• excursiile optionale (Lecce si Otranto, Brindisi si Ostuni).

 

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
• Lecce - Otranto: 75 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transportul cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana. Nu este inclusa degustarea de vinuri: 25 Euro/persoana.
• Brindisi si Ostuni: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante. Sunt incluse: transportul cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia de reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
⚫ 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.

 

Nota: Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
• 10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
• 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
30 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
40 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
45 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
50 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
55 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
60 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
65 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
75 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
80 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIBIU, SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

 

Nota: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE VALABILA, PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale