SICILIA La dolce vita

SICILIA La dolce vita

Tarife & date de plecare 2023 (calculate pentru un grup de 25 platitori):

Date de plecare 19 Iunie
Adult loc in camera dubla 829 euro
Adult a 3-a pers. in camera dubla cu pat suplimentar 829 euro
Copil 2-11 ani cu 2 adulti in camera 759 euro
Adult loc in camera single 979 euro

 

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Insula Sicilia - un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele. Lasa-te purtat pe stradutele pline de culoare si zumzete si vei descoperi atat cele mai importante obiective turistice din Sicilia, cat si locuri ascunse, surprinzatoare!

  • Program
  • Servicii incluse
  • Servicii neincluse 
  • Important

Ziua 1 | Bucuresti – Catania – Giardini Naxos/Letojanni
Intalnniei Lufthansa cu destinatia Catania, via Munchen. Decolare la ora 06:10 cu zborul LH1655 si aterizare la Munchen la ora locala 07:15. Decolare spre Catania pe zborul LH1906 la 09:00. Sosire in Catania la ora 11:05. Ajungem in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume unde vom avea Turul de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer, cazare si cina (fara bauturi). Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni.


Nota: hotelul se va comunica cu 21 de zile inainte de plecare.ire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:10 pentru imbarcare pe zborul Compa.

 

Ziua 2 | Etna & Taormina “Perlele Sicilei”
Mic dejun. In prima parte a zilei incepem cu vizita la Vulcanul Etna - cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale sau impreuna cu insotitorul de grup pe Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni.

 

Ziua 3 | Ragusa Ibla – Comiso
Mic dejun. Optional, excursie la Ragusa Ibla si Comiso. Pornim la drum catre renumita zona Ragusa – capitala provinciei cu acelasi nume ce s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Incepem vizita catre frumoasa Piazza San Giovanni care impreuna cu Catedrala sa reprezinta un important exemplu de baroc tarziu si cea mai mare atractie din cadrul orasului. Ne continuam vizita spre Ragusa Ibla, cea mai veche parte a patrimoniului Unesco ce include numeroase palate si biserici de o frumusete aparte. Coborand treptele, vom regasi frumoasa biserica Santa Maria delle Scale („Sfanta Maria a Scarilor”) si Santa Maria dell’Itria cu clopotnita sa colorata. De asemenea, traversand aleile inguste ne vom incanta privirile cu palatele baroce, Catedrala San Giogio reprezentand cel mai frumos exemplu al arhitecturii lui Gagliardi, palatul Donnafugata, biserica San Giuseppe, parcul Ibleo fiind cel mai vechi din cele 4 parcuri principale din Ragusa si portalul medieval San Giorgio reprezentand simbolul orasului Ragusa. Ne continuam drumul spre Comiso – unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani, unde vom avea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Dupa degustare, ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni.

 

Ziua 4 | Caltagirone – Vila Romana del Casale
Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Caltagirone si Vila Romana del Casale. Puteti vizita Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, care de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur de oras cu ghidul local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc - San Francesco di Paola. Atelierele, magazinele si restaurantele aflate in crescendo pe celebra scara va asteapta! Excursia continua catre Piazza Armerina, partea central-estica a Sicilei; oras situat la 697 m inaltime pe un deal al muntilor Erei. Centrul sau istoric reprezinta o mare valoare, intr-un frumos amestec de stiluri arhitecturale. Vizitam impreuna cu ghidul local Vila Romana del Casale (bilet de intrare inclus) reprezentand unul din cele mai importante situri arheologice de pe intreg teritoriul sicilian. Sapaturile au dezvaluit una dintre cele mai bogate, mai mari si variate colectii de mozaicuri romane din lume, motiv pentru care situl a fost desemnat drept obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pardoselile cu mozaic ce acopera aproximativ 3500 m² au o unicitate aparte prin starea lor excelenta de conservare. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni.

 

Ziua 5 | Siracusa - Noto
Mic dejun. Optional, excursie la Siracusa si Noto. Azi puteti vizita orasul Siracusa – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Cazare si cina (fara bauturi). Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni.

 

Ziua 6 | Giardini Naxos – Catania – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Austrian Airlines OS490 cu destinatia Viena. Decolare la ora 18:00 si aterizare in Viena la ora 20:05. La ora 21:25 imbarcare pe zborul OS787 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:05. (a doua zi).

• Bilet de avion Bucuresti– Catania –Bucuresti, via Munchen/Viena, Compania Luftansa/Austrian Airlines
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
• 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• Cazare 5 nopti la Hotel Caesar Palace 4* Giardini Naxos sau hotel Antares 4* Letojanni
• DEMIPENSIUNE (mic dejun & cina bufet)
• Excursie la Etna si Taormina
• Tur de oras Catania panoramic si pietonal
• Transferuri cu autocar local aeroport - hotel – aeroport
• Insotitor roman de grup

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

• Taxele de oras ~2 Euro/persoana/zi (se achita exclusiv la receptia hotelului)
• asigurarea storno si medicala cu protectie covid (ferm recomandata in contextul actual)
• intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, bacsis pentru soferi si ghizi locali

 

Excursii optionale (Tarife informative pentru minim 20 participanti, pot suferi modificari pana la plecare):

 

• Excursie la Ragusa Ibla - Comiso si degustare de produse tipic siciliene
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, degustare, insotitor de grup

 

• Excursie la Caltagirone – Vila Romana del Casale
Tarif: 85 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, bilet de intrare Vila Romana del Casale, ghid local atat in Caltagirone cat si la Vila Romana del Casale, taxele de drum,insotitor de grup

 

• Excursie la Noto & Siracusa
Tarif: 70 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup

 

Nota: pentru un numar mai mic de participanti la excursiile optionale, tarifele se recalculeaza.

DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.


Formular de contact

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de email:

Adauga mesaj / comanda:

Informatiile marcate cu sunt obligatorii pentru procesarea mesajului.

Pentru a activa aceasta functionalitate va rugam sa acceptati utilizarea fisierelor de tip "cookies"

Recenzii

Opinia turistilor

Fii primul care adauga o recenzie!

Doresc sa ma contactati pentru:

Am citit si sunt de acord cu Termeni si Conditii generale