6 zile
Circuite
Cappadocia
Date de plecare: 14.03, 19.04 (Paste), 04.06, 15.08, 11.09
Tarife (calculate pentru un grup de 25 platitori):
Date de plecare: 14.03; 04.06; 15.08; 11.09
Adult loc in camera dubla: 899 euro
Adult a 3-a pers. in camera dubla cu pat suplimentar: 849 euro
Copil 2-05,99 ani cu 2 adulti in camera: 549 euro
Copil 06-11,99 ani cu 2 adulti in camera: 749 euro
Adult loc in camera single: 1.049 euro
Date de plecare: 19.04 (Paste)
Adult loc in camera dubla: 949 euro
Adult a 3-a pers. in camera dubla cu pat suplimentar: 899 euro
Copil 2-05,99 ani cu 2 adulti in camera: 599 euro
Copil 06-11,99 ani cu 2 adulti in camera: 799 euro
Adult loc in camera single: 1.099 euro
Program
Ziua 1 | BUCURESTI – CAPPADOCIA
Intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:30, aterizare la Istanbul la ora 11:05. Escala pana la ora 13:30, cand ne vom imbarca pe zborul Companiei Turkish Airlines TK 2006 cu destinatia Nevsehir - Cappadocia, unde aterizam la ora 14:50. Ne intalnim cu ghidul local si ne vom imbarca in autocar pentru a vizita orasul subteran Kaymakli – construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar Nevsehir.
Ziua 2 | CAPPADOCIA
Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Vizitam Uchisar si apoi Ortahisar situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf vulcanic, in care au fost sapate nenumarate locuinte. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la Zelve – fost oras sapat in stanca si Pasabag sau Valea Calugarilor - o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare si cina la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.
Ziua 3 | CAPPADOCIA
Am lasat pentru ultima zi in Cappadocia poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional, va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei. Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun. Mic dejun. Prima vizita pe ziua de astazi va fi la lacul vulcanic Nar Crater – un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre; vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Intoarcere la hotel. Cina si cazare Hotel Altinoz 4* Nevsehir.
Ziua 4 | NEVSEHIR CAPPADOCIA – ISTANBUL – PALATUL DOLMABAHCE – CROAZIERA PE BOSFOR
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul catre Istanbul. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Transfer in oras si intalnire cu ghidul local pentru Tur de oras Istanbul jumatate de zi. Vom vizita Palatul Dolmabahce – cel mai mare palat din Turcia (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox. 1200TL), resedinta ultimilor conducatori ai Imperiului Otoman si a primului presedinte al Republicii Turce – Ataturk. Are o suprafata de 45.000 mp si contine 285 de camere, 46 de holuri, 6 bai (hamam) si 68 de toalete. Designul imbina elemente din stilurile Baroc, Rococo si Neoclasic, amestecate cu arhitectura traditionala otomana. Este impartit in 2 zone: aripa sudica, publica (Selamlık, zona destinata barbatilor) si aripa nordica (Harem) – zona privata pentru sultan si familia sa, care include opt apartamente interconectate pentru sotiile sultanului, pentru favoritele si concubinele sale si pentru mama sa, fiecare cu propria baie. Cele doua zone sunt separate de marea sala ceremoniala (Muayede Salonu) cu o suprafata de 2.000 mp si o cupola inalta de 36 m. Deoarece haremul trebuia sa fie complet izolat de lumea exterioara, intrarea principala pentru vizitatori se afla pe latura de sud (vizita nu include Haremul). Dupa amiaza aveti timp liber la dispozitie sau, optional, Croaziera pe Bosfor. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, Palatul Beylerbey, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Grand Marcello 4* sau similar Istanbul.
Ziua 5 | ISTANBUL – INSULA PRINTILOR - BUYUKADA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Insula Printilor – Buyukada. Insulele Printilor au pastrat aceasta denumire pentru ca in timpul perioadei Bizantine si mai tarziu in timpul Imperiului Otoman, numerosi printi si membri ai famillilor unor sultani au fost exilati aici. In decursul veacurilor, pana la schimbul de populatie din 1923, intervenit dupa razboiul greco-turc, insulele au fost locuite preponderent de greci, dealtfel aici a fost un leagan stravechi de crestinatate, cele mai cunoscute manastiri sunt: Ayia Yorgi (datand din secolul al VI-lea), Agios Dimitrios, Manastirea Panagia, Biserica catolica Franciscana San Pacifico, Surp Astvadzadzin, lacas armenesc. Mai tarziu, insulele au intrat sub influenta turcilor cu functii inalte sau a turcilor bogati, ce inca de-acum doua secole au ridicat vile din lemn in stil neo-otoman, adevarate bijuterii arhitectonice. Büyükada este cea mare dintre cele noua insule ale arhipelagului insulelor Printilor din Marea Marmara. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Grand Marcello 4* sau similar Istanbul.
Ziua 6 | ISTANBUL – TUR DE ORAS – BUCURESTI
Mic dejun. Tur de oras pietonal cu ghid local (vizite exterioare): Biserica Sfanta Sofia – impresionanta prin dimensiunile ei, Hagia Sofia a fost si este una dintre cele mai vechi, mai impunatoare si mai pline de istorie asezaminte din lume, al carei nume se traduce prin Sfanta Intelepciune (de la grecescul Ἁγία Σοφία); Moscheea Albastra – construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, este singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete) - cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret – si este celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra „Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru; Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori si a fost centrul civic al Bizantului. Ultima vizita va fi la Obelisk - primul si cel mai vechi monument de pe Hipodrom. Varsta sa este estimata la aprox 3 500 de ani, ceea ce o face cea mai veche cladire antica din Istanbul. Turul se va incheia abia dupa ce vom vizita si „Inalta Poarta” - Palatul Topkapi (biletul de intrare se achita la fata locului, aprox 1700 TL) construit pe cea mai inalta colina la confluenta apelor Bosforului, Cornului de Aur si Marii Marmara, magnificul Palat Topkapi a fost centrul marelui Imperiu Otoman, resedinta a sultanilor dupa cucerirea Constantinopolului si, pana in secolul al XIX-lea, un vast complex cu mai multe pavilioane si curti interioare. Ultima vizita va fi la Marele Bazar – cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. “Grand Bazar” dateaza din secolul XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita „strada de aur” pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK1045 care decoleaza la ora 19:00 si aterizeaza pe Aeroportul Bucuresti Henri Coanda la ora 20:20.
Servicii incluse
Servicii neincluse
Excursii Optionale (tarife valabile pentru minim 20 de participanti):
Nota: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.
Documente si Conditii de calatorie circuit:
CI (in curs de valabilitate) SAU pasaport (electronic, simplu sau temporar) valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.
03